Ruoka

Biotalouden avulla tavoitellaan entistä turvallisempaa ruokaa, joka on viljelty, lannoitettu ja jalostettu vähentämällä ilmastokuormitusta ja lisäämällä terveysvaikutuksia. Biotalouden terveysvaikutteisia tuotteita ovat esimerkiksi ksylitolipurukumit,  maitohappobakteereita sisältävät jogurtit ja kasvisteroleilla rikastetut margariinit. Synteettisiä lisäaineita korvataan luonnon omilla aineilla.

Myös aiemmin jätteinä pidetyt materiaalit antavat mahdollisuuden uudelle biotalouden liiketoiminnalle. Raaka-aineiden hyötykäyttö varmistaa, että kasvin terveellisimmät ainesosat päätyvät kaatopaikan sijaan ihmisille tai rehuksi eläimille. Elintarviketeollisuuden sivuvirtoja voidaan hyödyntää myös sekä kemianteollisuuden biojalosteissa että energian tuotannossa. Yhtä tuotetta valmistettaessa valmistetaan muutakin ja pois heittämistä vältetään kaikin mahdollisin tavoin.

...

Ruoka

Blog

Isommat peltolohkot viljelijöille!

18.5.2017 Peltolohkojen keskikoko Suomessa vaihtelee kunnasta riippuen 2,0 ja 3,5 hehtaarin välillä. Luonnonolosuhteet kuitenkin mahdollistaisivat selvästi isommat lohkot…

Lue Lisää...

Ruoka

Blog

Suomalainen ruoka kaukomailta katsottuna

5.5.2017 Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Hieman eri sanoin eri puolilla maailmaa ilmenevä sananlasku kuvaa hyvin myös…

Lue Lisää...

Ruoka

Blog

Making of Tomorrow näyttää tien tulevaisuuden biotalouteen

31.3.2017 VTT nostaa ääntä biotalouden alueella laajalla Making of Tomorrow -kampanjalla. Kampanjan avulla haluamme kertoa, millaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden…

Lue Lisää...

Ruoka

Case

Kala-Lapin savukalajalosteet maistuvat kuluttajille Suomessa ja Euroopassa

Kala-Lappi on nopeasti kasvanut kylmäsavustetun, graavatun ja tulistetun kotimaisen kirjolohen jalostaja ja vientiyritys. Kokemus on osoittanut, että suomalaisia…

Lue Lisää...

Ruoka

Blog

Sopeutumalla ilmastonmuutokseen vahvistamme Suomen biotalouden kivijalkaa

17.3.2017 Luonnonvarakeskuksen (Luke) julkistama raportti listaa ensimmäisen kattavan keinovalikoiman, jolla luonnonvara-ala voi sopeutua ilmastonmuutokseen. Raportti painottaa, että osa…

Lue Lisää...

Ruoka

Blog

Ranska julkisti biotalousstrategian: uutta pöhinää biopohjaisten tuotteiden käytölle

1.3.2017 Ranskan biotalousstrategia hyväksyttiin 18.1.2017 hallituksen istunnossa. Suomalaisillekin toimijoille biotalousstrategia avaa uusia mahdollisuuksia, sillä biotalous tulee nostamaan profiiliaan…

Lue Lisää...

Ruoka

Blog

Kiertotaloudelle paistaa Naantalin aurinko

1.2.2017 Lehtien palstoja silmäillessä olemme tottuneet siihen, että ympäristö ja talous asetetaan vastakkain eikä yhteistä intressiä helpolla tunnu…

Lue Lisää...

Ruoka

Case

Elintarviketeollisuus hyödyntää sivuvirtansa tehokkaasti

Elintarviketeollisuuden yritykset valmistavat laadukkaista raaka-aineista ruokia ja juomia, jotka näkyvät ja maistuvat jokaisen suomalaisen ruokapöydässä. Harva tulee ajatelleeksi,…

Lue Lisää...

...