Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU)

bbi-europe.eu/

Biopohjaisen teollisuuden teknologia-aloitteen BBI JU (Bio-Based Industries Joint Undertaking) tavoitteena on luoda uusia biopohjaisia tuotteita, materiaaleja ja polttoaineita. BBI JU:n osapuolia ovat Euroopan unioni ja eurooppalainen teollisuus.

Rahoituksen avustusprosentit ovat 100 tai 70 % suorista kustannuksista ja osa rahoituksesta maksetaan ennakkoon. Osallistumalla BBI JU -hankkeisiin olet mukana alan kehityksen kärjessä ja pääset luomaan kansainvälisiä verkostoja liiketoiminnan kasvattamiseksi.

BBI JU on teollisuusvetoinen, sillä noin kaksi kolmasosaa rahoituksesta tulee teollisuudelta. Teollisuutta edustaa Bio-Based Industries Consortium (BIC), jonka jäsenet pääsevät sekä luomaan että tutustumaan BBI JU -hakuihin ennen hakujen avautumista. Osallistuminen hakuihin on mahdollista kaikille, mutta BIC:n jäsenten koordinoimien hankkeiden onnistumisprosentti on suurempi kuin muiden.

BBI JU:ssa suuret yritykset voivat saada rahoitusta demonstraatio- ja flagship-hankkeisiin. Sen sijaan RIA (research and innovation) ja CSA (coordination and support) -hankkeisssa suuret yritykset eivät ole rahoituksen piirissä, vaan niihin ne voivat osallistua joko omalla työllään (in-kind) tai sitten omalla rahoituksellaan (in-cash).

Ohjelman kautta rahoitetaan muun muassa tutkimus- ja innovaatiohankkeita, demonstraatiohankkeita ja niin sanottuja lippulaivahankkeita (flagship). Ohjelman vuoden 2017 budjetti on 81 miljoonaa euroa, josta 43 miljoonaa euroa on tarkoitettu demonstraatiotyyppisiin hankkeisiin.

BBI JU:lla on vahvasti tavoitteena lisätä korkeatasoista yhteistyötä eri maiden kesken, painottaen erityisesti  koko arvoketjun toimijoiden välistä yhteistyötä. Erityisesti demonstraatiotyyppisissä hankkeissa jo hakemusvaiheessa koko arvoketjun tunnistaminen ja avaaminen raaka-aineiden tuotannosta loppukäyttäjään on yksi arviointikriteeri. Lisäksi hankkeiden arvioinnissa painotetaan vaikuttavuuden (impact) merkitystä.

Lisätietoja: https://www.tekes.eu/ajankohtaista/uutiset-2017/81-miljoonaa-haettavissa-biopohjaisen-teollisuuden-hankkeille/

Komission 28.4.2017 pitämän BBI JU -infopäivän materiaalit ja videoidut esitykset: https://www.bbi-europe.eu/events/bbi-ju-2017-open-info-day

Hae BIC-jäsenyyttä: http://biconsortium.eu/membership/join-us

Etsi kansainvälisiä hankekumppaneita BBI JU:n verkottumistyökalun avulla: https://www.bbi-europe.eu/participate/bbi-partnering-platform

BBI JU -neuvontaa helpdeskistä: Helpdesk@bbi.europa.eu

Osallistu hakuihin komission osallistujaportaalissa: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

 

Rahoituslähdetietokannan tietosisällöstä vastaavat organisaatiot itse.

Lähetä päivityspyyntö
  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, png.
    Lisää kuva

< Takaisin rahoitushakemiston etusivulle