Tapahtumakalenteri

Biotalouden tapahtumakalenteri

Ilmoita biotalousaiheinen tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2017

TOUKOKUU

28.5 – 1.6.2017

Phytochemicals and global change congress, Joensuu

The congress by Eastern University of Finland aims to exchange ideas and scientific results of issues concerning the phytochemicals and their role in responses to global change.

28.5.2017

Itämeri ja kiertotalous -koulutus toimittajille, Helsinki

Itämeri-viestijöiden toimittajakoulutuksessa keskustellaan kiertotalouden edistämisestä ja uuden talousmallin mahdollisuuksista vaikuttaa Itämeren tilaan. Tietoa kiertotalouden käsitteistä, käynnissä olevasta tutkimuksesta sekä käytännön toimenpiteistä.

30.-31.5.2017

SINAL Exhibition – the Biobased Products and Solutions Meeting, Ranska

Biotaloustapahtuma Ranskan Châlons-en-Champagnessa. SINAL tarjoaa tänäkin vuonna suomalaisille edullista pakettihintaa osallistumiselle. Viime vuonna Suomi oli tapahtuman kunniavierasmaa. SINAL-tapahtumaan liittyen voi olla yhteydessä tapahtuman lomakkeissa esitettyyn osoitteeseen tai Jertta de Mazièresiin jertta.demazieres(at)formin.fi.

31.5.2017

OP Metsäwebinaari – Metsäsuhdannekatsaus, webinaari

Metsäsuhdannekatsauksen aiheena on metsäteollisuuden lopputuotemarkkinoiden ja puumarkkinan kehitys ja ennusteet vuosille 2017-2018.

KESÄKUU

2.6.2017

Tutkas-aamukuuleminen: Biopolttoaineita auringonvalosta ja tuulesta, Helsinki

Minkälaisia energialähteitä saadaan tuotettua vedestä ja hiilidioksidista auringonvalon ja tuulivoiman avulla? Aamukuulemisen järjestävät Tutkijoiden ja kansanedustajien seura Tutkas ja Ympäristötiedon foorumi.

5.-6.6.2017

World Circular Economy Forum 2017, Helsinki

The forum aims to clarify how Circular Economy solutions can contribute to the Sustainable Development Goals by generating growth and jobs in different parts of the world. The event is organized by the Finnish Innovation Fund Sitra.

6.-8.6.2017

Food Business Summit, Seinäjoki

Yritysten, tutkijoiden ja kehittäjien bisnesorientoitunut ruokatuotannon, -teollisuuden ja teknologioiden tapahtuma. Vuoden 2017 teemoina ovat ruokakokemus, alustatalous, uudistuva ruokabisnes ja vienti.

5.6.-12.8.2017

Bioaika-rekan kesäkiertue, Helsinki…Oulu

Läpi Suomen ulottuvan tapahtumakiertueen ytimen muodostaa pyörillä kulkeva metsäbiotaloutta esittelevä tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Bioaika-rekan rinnalla kulkee Bioaika-tori, jonka toimintaan kaikki alueiden biotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan!

9.-10.6.2017

Ekologinen kompensaatio – Viherpesua vai pesunkestävää vihreyttä, Turku

Tieteellisiä, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia näkökulmia luontoarvojen korvaamiseen.

14.-17.6.2017

Farmari, Seinäjoki

Tapahtumassa esittellääm monipuolisesti maataloutta ja maaseutua. Maatalousnäyttelyssä kohtaavat niin ammattilaiset, alan harrastajat kuin kuluttajatkin. Maa- ja metsätalousministeriö esittelee biotaloutta yhdessä hallinnonalansa organisaatioiden kanssa.

19.-21.6.2016

Organic Conference, Mikkeli

Neljän vuoden välein pidettävä kansainvälinen konferenssi järjestetään Mikkelin yliopistokeskuksen kampuksella. Konferenssin aikana vieraat pääsevät tutustumaan myös paikallisiin luomutiloihin.

20.-22.6.2017

European Sustainable Energy Week, Belgia

The Policy Conference is the most important European conference dedicated to sustainable energy policy issues. Sessions organised by the European Commission and energy stakeholders debate new policy developments, best practices and sustainable energy ideas, while networking events forge alliances.

ELOKUU

14.8.-10.12.2017

Bioaika-rekan koululaiskiertue, ympäri Suomen

Läpi Suomen ulottuvan tapahtumakiertueen ytimen muodostaa pyörillä – ja biodieselillä – kulkeva tiedekeskusnäyttely. Bioaika-rekka on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille.

30.8.-1.9.2017

Levi goes green 2017, Kittilä

Uusimmat tuulet ja tulokset Green Care-, matkailu- ja viheralalta Suomesta ja Ruotsista.

SYYSKUU

1.-2.9.2017

Silva Metsänäyttely, Joensuu

Järjestyksessään kuudennen Metsänäyttelun teemana on “Metsä kutsuu huomiseen”. Pääjärjestäjinä ovat entiseen tapaan ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen metsäkeskus.

1.-3.9.2017

Maaseutuparlamentti 2017, Leppävirrat

Tapahtumassa kiteytetään suomalaisen maaseudun kehittämisen tulevaisuus ja edistetään uusien innovaatioiden syntymistä. Maaseutuparlamentissa kohtaavat toimijat kylistä kaupunkeihin, asukkaista päättäjiin ja yrittäjistä yhdistyksiin. Mahdottomuuksista mahdollisuuksia -teemainen tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa.

6.-8.9.2017

Bioenergia 2017 -messut, Jyväskylä

Jyväskylän Bioenergiamessut kattavat monipuolisesti koko bioenergian ja biotalouden osa-alueet. Mukana on tuotteita ja palveluita energiantuotantoon ja liikenteen käyttövoimaan liittyen, sekä biotalouden uudet innovaatiot.

12.-13.9.2017

Metsätalouden vesiensuojelupäivät 2017, Oulu

Tämän vuoden vesiensuojelupäivien teemana on lisääntyvän puunkäytön haasteet vesiensuojelulle suometsissä. Vesiensuojelupäivät kokoaa metsä- ja ympäristöalan käytännön, hallinnon ja tutkimuksen asiantuntijat yhteen keskustelemaan metsätalouden vesiensuojelun ajankohtaisista teemoista.

21.-22.9.2017

China Europe Water Platform (CEWP) Annual High Level Dialogue Conference, Turku

Korkean tason poliittinen kokoontuminen Kiinan ja EU:n välisestä vesiyhteistyöstä. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.

25.-28.9.2017

International Scientific Conference on Hardwood Processing, Lahti

The conference is part of the continuing series of international conferences. The main objective of this conference is to bring together the scientific and research communities working on hardwood, from the source to the customer, to share knowledge and ideas.

27.9.2017

Green plastics without the bio-premium, webinaari

In this webinar VTT will be releasing its latest results in bio-based plastics development.

MARRASKUU

9.–10.11.2017

Metsäpäivät, Helsinki

Perinteikäs metsäalan ammattilaistapahtuma.

10.-12.11.2017

ELMA ja Metsämessut, Helsinki

14.11.2017

Monikäyttöä Suomen metsille ja soille, Helsinki

Monimuotoisuus, luontoarvot ja taloudellinen hyödyntäminen yhdistyvät sanassa monikäyttö. Mitä tämä tarkoittaa metsillemme ja soillemme? Tervetuloa kuulemaan viimeisin tutkimustieto kestävästä biotaloudesta ja kestävyyttä edistävistä digitaalisista ratkaisuista.

14.-16.11.2017

Arctic Spirit 2017, Rovaniemi

Konferenssi kerää tieteen ja politiikan eturivin vaikuttajia Rovaniemelle pohtimaan arktisen yhteistyön nykytilaa ja kestävää kehitystä.

28.-30.11.2017

Non-Timber Forest Products and Bioeconomy, Rovaniemi

Natural Resources Institute Finland and Arctic Centre, University of Lapland will hold a joint conference covering basic and applied research about Non-Timber Forest Products (NTFPs) as a part of bioeconomy.