Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2019

HELMIKUU

12.2.-21.3. Alueelliset yksityistiepäivät -kiertue, eri paikkakunnilla

Suomen Tieyhdistyksen maanlaajuinen Alueelliset yksityistiepäivät -tilaisuussarja järjestetään joka toinen vuosi.

27.2. Bio and Circular Finland Launch, Helsinki

Business Finland has launched the Bio and Circular Finland program that aims to make Finland a forerunner in the circular economy, offering sustainable solutions to global challenges.

27.2.-1.3. Forum Wood Building Baltic 2019, Tallinn  Creative Hub (Kultuurikatel), Estonia

28.2. Maa- ja metsätalousministeriön biotalousseminaari: Kestävää kasvua biotaloudesta, Helsinki

MAALISKUU

5.3. New Plastics Center NPC Avausseminaari ja työpaja, Lahti

NPC:n avausseminaari tarjoaa monipuolisen kattauksen biomuoveista ja uusiutuvista materiaaleista. Seminaarin avaa Muovipolin Sauli Eerola. Muoviteollisuus ry:n Vesa Kärhä kertoo muoviteollisuuden suuntaviivoista kohti biotaloutta. Yritystarinat kuullaan Orthexilta, Nesteeltä ja Woodiolta. Business Finlandin Sisko Sipilä kertoo Bio and Circular Finland -ohjelmasta, minkä jälkeen jakaudutaan pienryhmiin.

5.3. Kihokin viljely -työpaja, Kankaanpää

Työpajapäivän aiheena on kihokin monipuolinen käyttö. Kihokkia voidaan käyttää esimerkiksi yskänlääkkeeseen. Kihokkia viljelemällä heikkotuottoisilta turvemailtakin olisi saatavissa tuottoa.

13.3. Yritetäänkö yhdessä – Uusia tuulia puurakentamiseen -seminaari, Jyväskylä

Haluatko sinä olla mukana puurakentamisen aallon harjalla ja kehittämässä uusia yhteistyömahdollisuuksia muiden yrittäjien kanssa? Rakennetaan puusta -hankkeen tapahtuma.

13.3. Kasvua ja vientiä puualalle – kansainvälistymistilaisuus, Mikkeli

Paikka: Tumatalo, 1. krs nh 3, Sammonkatu 12, Mikkeli,
Aika: 13.3.2019 09:00 – 12:00
Tervetuloa puualan kansainvälistymistilaisuuteen Mikkeliin. Tilaisuus on suunnattu kaikille puualan yrityksille ja niiden sidosryhmille.

13.3. Yritetäänkö yhdessä – Uusia tuulia puurakentamiseen, Jyväskylä

Paikka: Survon kartano Siltakatu 25 Jyväskylä
Aika: 13.3.2019 09:00 – 16:00

13.3.-15.3. 10th Circumpolar Agriculture Conference, Arctic Centre, University of Lapland, Rovaniemi, Finland

New thinking about local agriculture in the circumpolar Arctic – Best practices, innovations and perspectives

14.3. Mitä on biotalous? -dialogilaboratorio, Helsinki

Dialogilaboratorio pureutuu kysymykseen onko Suomessa biotaloutta vai onko perinteinen teollisuus puettu uusiin vaatteisiin. Millaisia arvoketjuja biotalous edellyttää? Entä millaista on kestävä biotalous? Miten eri tavoin biotalous-termiä käytetään eri yhteyksissä, ja miten voisimme luoda yhteistä ymmärrystä sen ympärille?

14.-15.3. Valtakunnalliset puun mittauspäivät, Kajaani

19.3. Vähähiilisen rakentamisen mahdollisuudet kunnissa -seminaari, Haapajärven kaupungintalon valtuustosali

Puhujina tilaisuudessa ovat Jarmo Linjama Suomen ympäristökeskuksesta, Seppo RomppainenPuutuoteteollisuus ry:stä, Pekka Pääkkönen Iin Micropolis Oy:stä ja Ritva Imppola Oulun ammattikorkeakoululta.

19.3. Invitation to Synthetic Biology Foresight Workshop , Helsinki

Are you interested in the future visions of synthetic biology? Will there be infinite opportunities for the application of synthetic biology or countless obstacles?  Welcome to join our foresight workshop on Tuesday 19 March 2019 to think big and create visions!

20.-21.3. Kohtaa luontosi -valtakunnallinen maaseutumatkailuseminaari, Ähtäri

Seminaari tarjoaa ajankohtaista tietoa ja inspiroivia case-esimerkkejä mm. maaseudun matkailubrändeistä ja -ilmiöistä, kestävästä matkailusta, vaikuttajamarkkinoinnista sekä moniaistisia luontoelämyksiä.

21.3. Puupohjainen biotalous – ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Uusi puu -seminaari, Lahti

Tervetuloa Uusi puu -seminaariin saamaan tuoretta tietoa ja tutustumaan konkreettisiin puupohjaisiin tuotteisiin ja materiaaliuutuuksiin.

Aika: torstai 21.3.2019 klo 10.00 – 11.40
Paikka: Lahden Sibeliustalo, Haapa-sali, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

26.3.2019 Welcome to the seminar ”Specializing in bio- and circular economy in the Baltic Sea Region”, Tampere

The seminar is targeted at regional and local authorities as well as circular economy researchers and developers in the Baltic Sea Region. It provides an actual overview on bio- and circular economy opportunities and prospects for future cooperation in the Baltic Sea Region. The seminar is also a platform for networking.

27.-28.3. ChemBio Finland, Helsinki

Tapahtuma kokoaa kemian ja bioalan ammattilaiset Messukeskukseen. Vuoden 2019 tapahtumassa on Kemian Päivien luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari.

HUHTIKUU

1.-3.4. World Bio Markets, Amsterdam

The 14th annual World Bio Markets – the leading assembly for the bio-based economy

3.4. OSMO-hankkeen seminaari: Pellot ja vedet kuntoon – viljelijöiden, neuvojien ja tutkijoiden yhteistyöllä 3.4.2019 Helsingissä

Maan kasvukunnon kehittämisessä on suuria mahdollisuuksia. Kun ongelmat saadaan tunnistettua ja korjattua, peltojen tuottavuus paranee ja viljely helpottuu – mutta kehitystyö on vaativaa ja pitkäjänteistä. Meneillään on eräänlainen maatalouden renessanssi, jossa viljelijät, tutkijat ja neuvojat etsivät yhdessä keinoja tunnistaa ja parantaa maan kasvukuntoa. Havainto-, suunnittelu- ja korjaustoimenpiteitä kehitetään aktiivisesti. Kasvukunnon korjaaminen on motivoivaa ja mielekästä, mutta voidaanko sen avulla myös vähentää ravinnehuuhtoumia?

Aika: ke 3.4.2019 klo 9.00–16.00
Paikka: Helsingin yliopisto, Viikki, Metsätieteiden talo, Raisio-sali (ent. luentosali B2),
Osoite: Latokartanonkaari 7, Helsinki

4.-7.4. Kevätmessut, Helsinki

8.-11.4. 7th Nordic Biogas Conference, Oslo

12.-14.4. Elma-messut, Helsinki

ELMA-messut tuovat Messukeskukseen rapsutusetäisyydelle mm. Lehmiä, hevosia, possuja, kanoja, alpakaoita ja muita maaseudun eläimiä. Elmassa pääset myös juttelemaan tilallisten kanssa ja hankkimaan lisätietoa maaseudun ammateista sekä eläinten hoidosta.

TOUKOKUU

7.5. Elintarvikepäivä 2019, Helsinki

23.-24.5. ForestValue Research Programme Kick-Off Seminar, Helsinki

This public kick-off seminar of the ForestValue Joint Transnational Call 2017 (17 international RDI projects selected) will bring together researchers and stakeholders from industry, academia and policy-making organisations in the forest-based sector.

29.5.-5.6. World Summit of Students for Climate, Joensuu & Helsinki

Environment Online – ENO will celebrate 25th anniversary in 2025. Schools will launch a global C02 campaign to reduce the amount of carbon dioxide in the atmosphere. Pupils around the world will gather 28 May – 3 June in Finland to agree the jointly organised climate actions based on tree planting.

KESÄKUU

HEINÄKUU

12.7.-11.8. Kouvola asuntomessut, Kouvola

Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.—11.8.2019, kello 10—18.
Poikkeuksena keskiviikkojen pidennetyt illat, jolloin messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka.

ELOKUU

SYYSKUU

4.-6.9. Puumessut, Jyväskylä

Vuoden 2019 teemana on tuotannon tehokkuus ja digitalisaatio. Messut nostaa vahvasti esiin tulevaisuuden puu- ja bioteollisuuden rakennuspalikat kuten automaatio, robotiikka, kunnossapito ja elinkaaren hallinta, digitaalinen tuotekehitys, palvelut ja laadun hallinta.

11.-13.9. World Bioeconomy Forum, Ruka

World BioEconomy Forum -tapahtuma tuo johtavat biotalouden toimijat kasvokkain ainutlaatuisen luonnon ja monimuotoisten metsien kanssa Rukalla 11.–13. syyskuuta 2019.

Forum Wood Building Nordic 2019 will be the eighth Nordic iteration of the conference, with focuses on the role of design in the future, veneer and massive wood construction, resource efficiency and sustainability as well as Nordic harmonisation of regulations and guidelines.

LOKAKUU

7.-8.10. Forest & Photonics 2019, Koli

31.10.-1.11. Metsäpäivät, Helsinki

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämät valtakunnalliset Metsäpäivät kokoaa metsäalan asiantuntijat yhteen kuulemaan ja keskustelemaan tuoreimmista ja kiinnostavimmista metsäaiheista.

MARRASKUU

21.11. Puupäivä 2019, Helsinki

JOULUKUU