Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2018

JOULUKUU

10.12. Metsävaikutusten arvioinnin kehittäminen kaavoituksessa, Helsinki

Ympäristöminiteriön tilaisuus. Ilmoittaudu ja katso ohjelma täältä.

13.12. HELMET Areena, Lahti

Hallituksen HELMET – hevosenlanta menestystarinoiksi -kärkihankkeen tilaisuus. Aamupäivän aikana kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja esimerkkejä lannan hyötykäytöstä ja lainsäädännön muutoksista. Iltapäivä on varattu lantahaasteiden ratkaisijoille.

13.12. Miten kestävyyttä viljelyyn? Huittinen

Luonnonvarakeskus LUKE:n tilaisuus on suunnattu peltokasvien ja vihannesten viljelijöille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

10.12. Ravinteiden kierrätyksen tulokset kiertueella, Seinäjoki

Kuinka vesistöt saadaan kuntoon ravinteiden kierrätyksen avulla? Kiertotalouden kärkihankkeissa on parin vuoden aikana tehty töitä vesien tilan parantamiseksi ja ravinteiden kierrättämiseksi. Tule kuulemaan mitä on saatu aikaan.

17.12. Ruoka-alan miniseminaari, Helsinki

Mitä kuuluu maatilojen kehitysnäkymille ja mitä Suomi syö -tutkimus meistä kertoo? Ohjelmassa myös Birkkalan speltin kasvutarina sekä lähiruoka- ja luomuohjelmien arvioinnin tuloksia.

18.12. Luontotyyppien uhanalaisuus 2018 – julkistamistilaisuus, Helsinki, videolähetys

Miten maamme luontotyypit voivat? Olemmeko onnistuneet pysäyttämään luonnon köyhtymisen? Suomen luontotyyppien punainen kirja on valmistunut. Se on syntynyt 120 tutkijan ja asiantuntijan yhteistyönä.

2019

TAMMIKUU

15.1. ScenoProt seminar 2019, Helsinki

Seminaarissa esitellään tuloksia uusien proteiinilähteiden ravintoarvotutkimuksista, allergeenisuudesta sekä vaikutuksista ympäristöön ja kuullaan- tuloksia myös ScenoProt-hankkeen interventiotutkimuksesta, jossa tutkittiin proteiinikoostumukseltaan erilaisten ruokavalioiden vaikutuksia terveyteen.

18.1. Synbio happy hour, Helsinki

Tervetuloa juhlistamaan Synbio Powerhouse avajaisia. Avajaisissa saat kuulla miten synteettisellä biologialla voimme mullistaa kiertotaloutta luomalla tehokkaasti teollisuuden jätteistä biomuoveja ja biopolttoaineita. Mitä synteettisellä biologialla on tarjota Suomen teollisuudelle ja miksi Suomella on edellytyksiä olla teollisen synteettisen biologian kärkimaa?

30.1. Ravinteiden kierrätyksen tulokset kiertueella, Joensuu

Kuinka vesistöt saadaan kuntoon ravinteiden kierrätyksen avulla? Kiertotalouden kärkihankkeissa on parin vuoden aikana tehty töitä vesien tilan parantamiseksi ja ravinteiden kierrättämiseksi. Joensuun tulostapahtumassa kuullaan, miten kierrätysravinteista tehdään lannoitteita erilaisilla tekniikoilla. Urbaanit ravinnekierrot ja erilaisten yritysten muodostamat symbioosit ovat esillä. Vesistönäkökulmasta esitellään uusia valumavesien puhdistusratkaisuja levistä biohiileen. Myös metsätalouden näkökulma ravinnekierrätykseen on esillä.

HELMIKUU

6.-7.2. Viherpäivät & tekniikka, Jyväskylä

Vuonna 2019 Viherpäivät järjestetään 40. kerran! Juhlavuoden pääteemana on Arvokas vihreä. Seminaarissa pureudutaan ajankohtaisiin laajoihin ja paikallisiin haasteisiin. Avausluentojen yhdistävänä teemana on ”Kaupunkien tiivistyvä vihreä”.

MAALISKUU

27.-28.3. ChemBio Finland, Helsinki

Tapahtuma kokoaa kemian ja bioalan ammattilaiset Messukeskukseen. Vuoden 2019 tapahtumassa on Kemian Päivien luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari.

HUHTIKUU

TOUKOKUU

7.5. Elintarvikepäivä 2019, Helsinki

KESÄKUU

HEINÄKUU

ELOKUU

SYYSKUU

4.-6.9. Puumessut, Jyväskylä

Vuoden 2019 teemana on tuotannon tehokkuus ja digitalisaatio. Messut nostaa vahvasti esiin tulevaisuuden puu- ja bioteollisuuden rakennuspalikat kuten automaatio, robotiikka, kunnossapito ja elinkaaren hallinta, digitaalinen tuotekehitys, palvelut ja laadun hallinta.

LOKAKUU

7.-8.10. Forest & Photonics 2019, Koli

MARRASKUU

JOULUKUU