Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.

Korona-epidemia vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen. Varmista tapahtuman toteutumistilanne sen omilta verkkosivuilta. Useissa tapahtumissa voi olla etäosallistumisen mahdollisuus.


2020

Tammikuu

18.-19.1. Jatkuvapeitteinen ja jaksollinen metsänkasvatus – vastakkainasettelusta yhteiseloon, webinaari

Jatkuvapeitteiseen ja avohakkuisiin perustuvaan metsänkäsittelyyn liittyvää keskustelua sävyttää voimakas vastakkainasettelu. Näin ei tarvitsisi olla. Luonnonvarakeskus (Luke) käynnistää vuoden 2021 webinaarisarjalla, jossa esitellään monipuolisesti tutkimustuloksia jatkuvapeitteisestä metsänkasvatuksesta.

19.1. Mahdollisuuksia suomalaisille luomuelintarvikeyrityksille Saksassa ja Ranskassa, webinaari

Webinaarissa annetaan yleiskatsaus Saksan ja Ranskan luomumarkkinoihin. Voi myös esittää kysymyksiä ja halutessaan jatkaa keskustelua Business Finlandin yhteistyökumppanin Ecoliven kanssa. Webinaari pidetään englanniksi.

19.1. Sanoista tekoihin – Suomen kansallisen ruokahävikkitiekartan suuntaviivat, webinaari

Tilaisuudessa julkistetaan kansallinen ruokahävikkitiekartta. Tiekartan tarkoituksena on auttaa tunnistamaan nykyisiä ja uusia keskeisiä ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi. Päämääränä on, että hävikkiratkaisut tunnistetaan ja jatkossa niitä seurataan osana hävikkitiekarttaa. Tiekartta on osa valtakunnallista jätesuunnitelmaa (VALTSUa), jolloin tarkistuksia ja päivityksiä tehdään jätedirektiivin pohjalta.

19.1. Yhteistyöllä enemmän – ruokahävikkiä vähemmän, webinaari

Ruokahävikkihaasteeseen on havahduttu viimeisten 10 vuoden aikana. Hävikkiä syntyy kaikissa ruokaketjun vaiheissa. Hävikin myötä hukkaamme resursseja, aikaa, työvoimaa ja rahaa. Hävikin syntyminen myös lisää ruoan jo valmiiksi suuria ympäristövaikutuksia. Lukessa tätä ongelmakenttää on tutkittu jo pitkään ja Luke johtaakin Suomen ruokahävikkitiekarttatyötä. Tiekartta julkistetaan webinaarin kanssa samana päivänä 19.1.

20.1. Ruokariihi Matchmaking, online-tapahtuma

Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita tuotekehityksen tai teknologisten ratkaisujen parissa? Kiinnostaako tutkimus- ja kehittämisyhteistyö uusien kasvojen kanssa? Tarvitsetko neuvontaa rahoitus-, tai vientiasioissa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät ratkaisuja Pohjois-Pohjanmaan suurimmassa elintarvikealaan keskittyvässä, toimialarajat ylittävässä, virtuaalisessa Ruokariihi Matchmaking -tilaisuudessa. Tilaisuuden järjestää RUOKARIIHI – Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle -hanke.

21.1. Kasvintuhoojat hallintaan ja monimuotoisuutta vihannespelloille – webinaarisarja kasvistuottajille, webinaari

Luken ja ProAgrian järjestämässä webinaarisarjassa pohditaan, millaisia uusia ratkaisuja on tarjolla kasvinsuojeluun ja viljely-ympäristön monimuotoisuuden lisäämiseen kasvisten viljelyssä. Seuraavat webinaarit ovat 4.2. ja 18.2.

26.1. EUTI kouluttaa: Mikä on Horisontti Eurooppa-ohjelma?, webinaari

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Horisontti Eurooppa -ohjelmasta kiinnostuneille. Lähdemme liikkeelle perustason tiedoista, joten sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai osaamista EU:n T&I-rahoituksen hakemisesta tai projektiosallistumisesta.

Tarjoamme sinulle kokonaiskuvan ohjelmasta, sen rakenteesta ja toimintatavoista. Lisäksi esittelemme tarjolla olevat maksuttomat neuvontapalvelut Suomessa.

27.1. Pavun juurelta kansainvälisille markkinoille –
Suomen palkokasvituotannon ja käytön mahdollisuudet, webinaari

Tilaisuudessa on puheenvuoroja Suomen palkokasvituotannon mahdollisuuksista kansainvälisillä markkinoilla ja eläinten ruokinnassa, sekä kerrotaan ilmastonmuutoksen ja lannoituksen vaikutuksista palkokasvituotannolle.

28.1. CICAT2025 -uusimmat kiertotaloustutkimustulokset yritysten käyttöön, webinaari

CICAT2025- hankkeessa tutkitaan laaja-alaisesti kiertotaloutta vauhdittavia tekijöitä eli kiertotalouden katalyyttejä. Tavoitteena on valjastaa katalyytit päättäjien ja yritysten käyttöön. Tässä webinaarisarjassa kuullaan tutkimustuloksia ja niiden soveltamista käytäntöön yrityksissä, sekä tarjotaan osallistujille mahdollisuus keskustella muiden yritysosallistujien ja kiertotaloustutkijoiden kanssa.

28.1. European Innovation Fund: Call for Small-Scale Projects on Innovative Low-Carbon Technologies, webinar

The European Innovation Fund has opened its first call for small-scale projects (< 7,5 M€) the dead-line being March 10, 2021. The support can be up to 60 % of the capital costs of small-scale projects.

This a unique opportunity to meet on-line with Mr. Roman Doubrava from the European Commission and have the latest news on the Innovation Fund call and its requirements.

29.1. Hiilestä kiinni -kehittämishankewebinaari ja speed dating -verkostoituminen

Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua hankehaun teemoihin ja hakuprosessiin sekä luoda uusia yhteyksiä alan osaajiin.

Hiilestä kiinni -kehittämishankehaussa haetaan toteuttajia käytännönläheisille, tutkimustietoa käytäntöön soveltaville hankkeille, joilla edistetään ilmastokestävää maa- ja metsätaloutta, monitavoitteisten kosteikkojen perustamista sekä maa- ja metsätalouden sopeutumista ilmastonmuutokseen. Hankehaku on osa keväällä 2020 käynnistettyä maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön ilmastotoimien kokonaisuutta.

2021

Helmikuu

3.2. Metsät ja puurakentaminen hiilikeskustelussa 2021, webinaari

Metsillä ja puun käytöllä rakentamisessa on keskustelussa korostunut rooli. Miten fakta ja fiktio sekoittuvat julkisessa keskustelussa, ja miten puurakentajat voisivat kehittää omaa argumentointia ja ympäristöviestintää esimerkiksi puun riittävyydestä ja käytön hyväksyttävyydestä.

Suomen metsäkeskuksen puurakentamishankkeet järjestävät webinaarisarjan, jonka kuudennessa maksuttomassa osassa erikoistutkija Henrik Heräjärvi päivittää metsä- ja hiilifaktat kaikille kiinnostuneille.

4.2. Metsäpäivät, verkkotapahtuma

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään verkkotapahtumana. Kaikille avoin webinaaripäivä on maksuton ja tarjoaa tilaisuuden tutustua vuosittaiseen tapahtumaan, joka kokoaa metsäteemat ja metsäväen yhteen jo 91. kerran.

Metsäpäivien pääteemana on monimuotoisuus – tarkasteltuna monesta eri näkökulmasta. Keskeisiä teemoja ovat myös ilmastonmuutos ja sen vaikutukset metsiin, uuden teknologian mahdollisesti tarjoamat ratkaisut tämän päivän haasteisiin sekä metsien merkitys ihmisten hyvinvoinnissa, esimerkiksi metsien monikäyttö tähän liittyen.

4.2. Save-the-Date: Euroopan innovaationeuvosto EIC: Pathfinder, Transition ja Accelerator – mitä, kenelle ja miten?, webinaari

Haluaisitko kuulla tarkemmin EIC:n rahoitusmuodoista? Mitä ovat Pathfinder, Transition ja Accelerator – kenelle ja mihin tarkoitukseen ne on tarkoitettu? Osallistu webinaariin, jossa Business Finlandin ja Suomen Akatemian asiantuntijat perehdyttävät sinut uudistuneeseen EIC:hen ja rahoitusmuotoihin.

10. – 11.2. Lignofuels 2021, Helsinki

The conference will bring together key lignofuels and advanced biofuels & materials stakeholders to join forum discussions and hear latest industry case studies, including Technical, Strategic and Business Development Executives from First and Advanced Generation Biofuels Producers, Oil Refiners, Process Technology Providers, Enzyme Developers, Engineering Firms and Agribusiness as well as Financiers, Investors, Policy & Regulators, Automotive & Aviation Industries, Consultants, Traders & Brokers and Chemical Companies.

11.2. Puurakentamisen koulutussarja: Osa 3: Puurakentamisen palosuunnittelu, webinaari

Puurakentamisen perusteet -webinaarisarjassa käsitellään puurakentamisen perusteet, puutuotteet ja rakennusosat. Sarjan kolmannessa osassa käsitellään palosuunnittelua ja -mitoitusta, sekä suojatuotteisiin ja käytäntöihin liittyviä asioita.

Huhtikuu

13.-15.4. FinnBuild – Kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut, Helsinki

FinnBuild tapahtumakokonaisuus esittelee rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet ja palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut sekä runsas määrä alan asiantuntijaohjelmaa.

Toukokuu

6.5. Puupäivä 2020

19. – 20.5. Elintarviketeollisuus-messut, Tampere

21. – 23.5. Länsi-Suomen Erämessut, Pori

25.-26.5. BiomassPowerON 2021, Kööpenhamina

Recent European regulations and new market trends resulting from the increase in demand for ecological energy sources cause the rise of interest in biomass. New worldwide opportunities appeared for bioenergy industry due to global pandemic, showing that energy, industry, transport and many others do not have to be coal-dependent. This event is set to bring industry stakeholders, unique content, workshops discussions and networking.

26. – 27.5. Executive club forest industry, Billnäs

Driving Bioeconomy In The Digital Environment. Gain a competitive edge at our networking event, tailored for visionary leaders. Maximize your time with extensive business insights from inspirational speakers, and solutions to grow your business in 1-2-1 matchmade meetings between decision makers & solution providers.

Kesäkuu

28.6 – 1.7. International Plant Health Conference ”Protecting Plant Health in a changing world”, Helsinki

30.06. Soil at Risk, Helsinki

Soil at Risk symposiumi kutsuu tutkijat, viljelijät, yritykset ja päätöksentekijät vastaamaan yhdessä elintärkeisiin kysymyksiin: Miten turvaamme maaperän tuleville sukupolville? Millaisia maaperää uudistavia viljelykäytäntöjä tarvitaan?

Elokuu

Drivers for Wood Construction, Joensuu

Tilaisuus on siirretty alkuperäisestä ajankohdasta 21.-22.10.2020 elokuulle 2021.

Marraskuu

2.11. Ateria – Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä, Helsinki

Ateriassa vierailevat kunnan ruokapalvelujohtajat sekä ruokapalveluiden hankinnoista vastaavat päättäjät sekä ravitsemusasiantuntijat. Ateria on alan toimijoiden yhteinen kontaktifoorumi, jossa ruokapalveluvastaavat ja asiantuntevat palvelutarjoajat kohtaavat toisensa.

4.11. Puupäivä, Helsinki

Puupäivä on vuosittain järjestettävä seminaaripäivä, joka kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Päivän aikana on useita korkean tason seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta ja puurakentamisesta. Päivän aikana voi myös tutustua yhteistyökumppanien tuote- ja palvelutarjontaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Puupäivään osallistuu vuosittain 1 000-1 200 rakennusalan ammattilaista.

2022

Lokakuu

13.-15.10 MaatalousKonemessut, Helsinki

25.-27.10. Energia-messut, Tampere

Joka toinen vuosi järjestettävä Suomen suurin energia-alan tapahtuma yhdistää energiantuotannon, sähkönsiirron ja energian varastoinnin, energian käyttäjät sekä ympäristöalan ja kiertotalouden ja kiinteistöjen päättäjät saman katon alle lokakuussa. Vuoden 2022 tapahtuma esittelee kestäviä, älykkäitä, tuotantotehokkaita ja moderneja ratkaisuja energia-alan murrokseen.