Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.

Varmista tapahtuman toteutumistilanne sen omilta verkkosivuilta.


2023

Toukokuu

30.5.-2.6. WCEF2023, Helsinki

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF2023:n näyttelyalue Helsingin Messukeskuksessa tuo valikoituja kiertotalousratkaisuja eri puolilta maailmaa valokeilaan.

31.5. Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman rahoitettujen hankkeiden esittelytilaisuus, Helsinki/online

Tässä tilaisuudessa esittäytyy kattaus jo #KIRAilmasto-ohjelmasta ympäristöministeriöltä tai Business Finlandilta rahoitusta saaneita hankkeita.

Kesäkuu

5.-8.6. European Biomass Conference & Exhibition EUBCE, Bologna, Italy

6.6. Innovatiivisen biotalouden arvonlisän vauhdittaminen – askeleita biotalousstrategian toimeenpanoon, Helsinki ja verkkolähetys

Maa- ja metsätalousministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön biotalousseminaari. Suomen biotalousstrategia kannustaa sidosryhmiä keskustelemaan biotalouden uudistamisesta korkeamman arvonlisän tavoittelemiseksi. Seminaarissa keskustellaan biotalouden arvonlisän kasvattamisesta yleisesti sekä eri toimialojen näkökulmasta. Kutsuvierastilaisuus, johon voi osallistua verkkolähetyksen kautta.

7.-8.6. AgriVenture Finland 2023, Saarijärvi

Kestävän ruoantuotannon ja älymaatalouden veturiyritykset, start up ja scale up – yritykset, kehittäjät ja toimialasta kiinnostuneet sijoittajat kohtaavat kesäkuussa kansainvälisessä Agritech & Sustainable Food Chain Venture Days-tapahtumassa Biotalouskampuksella Keski-Suomessa. Tapahtuman ytimenä on tuoda esille ruoantuotannon kannattavuutta ja kestävyyttä parantavia uusia innovaatioita ja alaa koskettavia haasteita, sekä löytää ja haastaa kokonaan uusia toimijoita ratkaisemaan näitä haasteita.

13.6. Suomalaisen maanviljelyn tulevaisuus, webinaari

Luonnonvarakeskuksen (Luken) webinaarissa kuullaan ratkaisuehdotuksia liittyen esimerkiksi peltojen käytön monimuotoistamiseen, kasvinterveyteen, viljelylajikkeiden jalostukseen, datan hyödyntämiseen sekä maatilojen liiketoiminnan kehittämisestä. Tilaisuuden päättää Luken ruoantuotannon tulevaisuusvision esittely.

14.6. Puurakentamisen teollinen rakentaminen -tulosseminaari, Helsinki/online

Tilaisuus on toinen osa ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelman neljän tulosseminaarin sarjasta. Tämän seminaarin aiheina ovat teollisen rakentamisen osaamisen tarpeet, prosessitehokkuus, kustannustietoisuus ja arvoverkot, vaativien rakenteiden suunnittelu, standardisointi ja digitalisaatio.

Heinäkuu

9.7. Päijänne Foorumi: Visio kestävästä biotaloudesta, Jyväskylä/online

Millaista on aidosti vastuullinen ja kestävä biotalous? Paneelikeskustelussa pohditaan yritysten roolia kestävyysmurroksen ajureina. Lisäksi tarkastellaan sitä, miten Päijänteen alueelle suunniteltua Unescon biosfäärialuetta voitaisiin hyödyntää kokeilualustana kestävän ja elinvoimaisen biotalouden rakentamisessa. Keskustelu on jatkoa viime vuonna Jyväskylän Kesässä käynnistetylle Päijänne Foorumi -keskustelusarjalle.

Elokuu

28.-31.8. IBFRA 2023 Conference on boreal forests, Helsinki/online

The bi-annual conference will bring together researchers, companies, policymakers, and members from civil society to discuss the future of boreal forests. The main theme of the 2023 conference is climate resilient and sustainable forest management.

Syyskuu

6.-8.9. Puumessut, Jyväskylä

Tapahtuma esittelee saha- ja levyteollisuuden uusinta tekniikkaa, monipuolista puusepänteollisuutta ja huippunykyaikaista puuntyöstäteknologiaa. Tänä vuonna mukana on myös biotalous ja sen innovaatiot.

Lokakuu

26.-27.10. Metsäpäivät, Helsinki

Metsäalan asiantuntijatapahtuman pääteemana on tänä vuonna tulevaisuuden metsäala. Puheenvuoroissa kuullaan ratkaisuista, jotka voivat olla uusia tuote- ja palveluinnovaatioita, kehittyviä metsän- ja luonnonhoidon menetelmiä tai uusia toimintamalleja metsien kestävän ja monimuotoisen käytön tueksi. Metsäpäivien 2023 pääpuhujina ovat Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky sekä aivotutkija Katri Saarikivi. Jokasyksyinen valtakunnallinen tapahtuma tarjoaa jälleen myös mielenkiintoisia keskusteluja, uusia kontakteja, minimessut ja tietenkin iltamat.

Marraskuu

2.11. Puupäivä, Helsinki