Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2020

Tammikuu

24.1. EU:n menekinedistämistuet – koulutustilaisuus, Helsinki

Tilaisuudessa keskitytään menekinedistämisohjelmien laatimisessa huomioitaviin asioihin ja hakemusten hyväksymisprosessiin

30.1. Metsätalouden vesistövaikutukset ja uppopuurakenteiden käyttö vesiensuojelun tehostamisessa, Savitaipale

PuuMaVesi-hankkeen seminaari esittelee tuoreimpia tutkimus- ja seurantatuloksia metsätalouden vesistökuormituksesta ja uppopuurakenteiden käytöstä uutena vesiensuojelumenetelmänä. Seminaari lähestyy vesiensuojelua metsätalouden kuormitukselle herkkien kirkasvetisten järvien tilakehityksen näkökulmasta.

31.1. Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen, Helsinki & livestriimaus

Helmikuu

5.2. Kansanterveyttä metsästä, Vantaa & striimaus

Luonnonvarakeskus, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Tapio Oy järjestävät Tiedekeskus Heurekassa metsien terveysvaikutuksia käsittelevän seminaarin, joka on suunnattu lääkäreille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, kansanterveyden parissa työskenteleville ja kansanterveys- ja potilasjärjestöille.

5.2. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 5.2. äänessä MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen otsikolla ’Suomen metsäbiotalouden kokonaiskestävyys metsänomistajan näkökulmasta’.

5.2. Metsäkoneyrittäjyys 2020 -tulosseminaari, Vuokatti

Miten puunkorjuuyrityksillä menee Suomessa ja muualla? Miksi toiset menestyvät ja toiset eivät? EU:n NPA-ohjelman rahoittamassa FOBIA-projektissa on etsitty vastauksia näihin kysymyksiin.

5.2. Kannattava ja kestävä kasvisviljely luomumenetelmin, Pori

Mitä luomukasvisten viljelyssä vaaditaan ja mitä luomumenetelmiä voidaan hyödyntää tavanomaisessa tuotannossa? Mikä merkitys on toiminnan suunnittelulla viljelyn onnistumisen kannalta ammattimaisessa viljelyssä? Mitä tarjottavaa tutkimuksella on kemiallisten torjunta-aineiden tilalle? Minkälaisella strategialla luomuvihannesten viljelyn saa kannattavammaksi?

7.–16.2. Vene 20 Båt -messut, Helsinki

14.2. Kuusi polkua kestävyyteen: Kestävyyspaneelin evästykset systeemisen kestävyysmurroksen edistämiseksi Suomessa, Helsinki & livestriimaus

Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli on tunnistanut kuusi muutospolkua kestävän kehityksen vauhdittamiseksi. Julkisessa kuulemisessa paneeli esittää vaihtoehtoja siihen, miten kestävyydessä tulisi edetä eri keinovalikoimia yhdistellen.

19.2. Luonnossa menestyvät kalaistukkaat – kasvatuksen ja tuloksellisuuden haasteet, Kajaani

Seminaari tarjoaa ajankohtaista tietoa kalaistukkaiden kasvattajille sekä istuttajille ja niistä vastaaville tahoille, sekä kalastusta harrastaville ja muille asiasta kiinnostuneille.

28.2.-1.3. GoExpo – Suomen suurin ulkoilu- ja urheiluareena, Helsinki

Maaliskuu

5.3. Redefining Bioeconomy – From Research to Action, Espoo

A Sneak Peek Into World’s Leading Research in Plant-based Materials Currently 15 teams of top scientists from Aalto University and VTT are researching the foundations and the solutions of future Finnish bioeconomy under the Academy of Finland Flagship Program FinnCERES.

11.3. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 11.3. äänessä Itä-Suomen yliopiston professori Jyrki Kangas otsikolla ’Suomen monipuolistuva metsäbiotalous’.

11.-12.3. PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic, Helsinki

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtuma.

11.–13.3. Gastro Helsinki, Helsinki

Hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille.

13.-15.3. Raksa-messut, Lahti

Rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma

Huhtikuu

2.-5.4. Kevätmessut, Helsinki

Kokonaisuus koostuu tapahtumista Asu & Remontoi, Kevätpuutarha, OmaMökki, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu.

4.–5.4. Hevoset-messut, Tampere

15.-16.4. ROOTS2020, Joensuu

ROOTS2020 seminar will bring together scientists in the fields of biology, forestry and agriculture to discuss current topics on below- and aboveground processes of plants, their linkages and how they are affected by abiotic and biotic factors and by different cultivation regimes.

17.-19.4. Kotimaan Matkailumessut, Tampere

24.-26.4. Luontoretki-messut, Lahti

Samalla lipulla Pihapiiri-messut

Toukokuu

6.-7. Sustainability Science Days Conference, Helsinki ja Espoo

The two-day conference is organized jointly by Helsinki Institute of Sustainability Science (HELSUS) and Aalto Sustainability Hub (ASH). The conference will concentrate on radical changes that are indispensable for creative solutions to the present sustainability crisis.

12.5. Elintarvikepäivä 2020, Helsinki

Kesäkuu

1.-5.6. Progress in Paper Physics Seminar (PPPS) 2020, Jyväskylä

The scope of the Progress in Paper Physics Seminar is to discuss the broad field of physical properties of paper, paperboard and new cellulose-containing materials.

Heinäkuu

13.-17.7. SuomiAreena, Pori

Teemoina kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat.

Syyskuu

3.–5.9. FinnMETKO 2020, Jämsä

Suomen suurin raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely.

9.-10.9. Elintarviketeollisuus-messut, Tampere

Kolmen ammattitapahtuman kokonaisuus: Elintarviketeollisuus-messut saa rinnalleen sisälogistiikan ammattilaisten Logistiikka-messut ja pakkausalan messutapahtuma Empackin.

9.-13.9. Habitare, Helsinki

11.-13.9. Future 2020, Helsinki

Vastuullisuuteen ja ilmastoratkaisuihin keskittyvä messutapahtuma, joka auttaa kävijöitä päivittämään jokapäiväisiä – ja isompiakin – ostopäätöksiään kestävämmiksi.

Lokakuu

5.–8.10. Kansainvälinen kasvinterveyskonferenssi 2020, Helsinki

Konferenssissa on tieteellinen osio, lainsäädäntöä käsittelevä osio ja erilaisia työryhmiä. Aiheita: ilmastonmuutos, kansainvälinen kauppa ja biodiversiteetti, EU:n uusi kasvinterveyslainsäädäntö ja sen mahdollisuudet.

7.-9.10 FinnBuild – Kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut, Helsinki

20.-22.10. Energia-messut, Tampere

Tapahtumassa on ratkaisuja teollisuudelle ja kiinteistöille. Energiantuotannon ja -teknologian uusimmat aiheet, tuotantolaitosten suunnittelusta kunnossapitoon. Myös liikenne, lämmitys ja valaistus ovat osa nykyaikaisia energiaratkaisuja, kuin myös älykkäät verkot, varastointi, kiertotalous ja cleantech.

22.-23.10. Metsäpäivät, Helsinki

27.-28.10. Forest & Photonics, Lieksa

Marraskuu

5.11. Puupäivä, Helsinki

Tapahtuma kokoaa yhteen puu- ja rakennusalan ammattilaiset, yritysjohdon ja yhteiskunnalliset vaikuttajat.

5.–7.11. MaatalousKonemessut, Helsinki

10.11. Ateria – Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä, Helsinki

25.11. Soil at Risk, Helsinki

Soil at Risk symposiumi kutsuu tutkijat, viljelijät, yritykset ja päätöksentekijät vastaamaan yhdessä elintärkeisiin kysymyksiin: Miten turvaamme maaperän tuleville sukupolville? Millaisia maaperää uudistavia viljelykäytäntöjä tarvitaan?