Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2019

MARRASKUU

9.-14.11. Kokkola Material Week, Kokkola

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä.

12.11. Viheralan taimipäivä 2019, Vantaa

Taimipäivän aikana käsitellään monipuolisesti kasvien käyttöä. Toisena pääluentokokonaisuutena ovat tuoreet tutkimukset, jotka koskevat hulevesialueisiin liittyvää kasvillisuutta ja toisena pääaihepiirinä ovat dynaamiset kasvillisuusalueet.

13.11. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Jyväskylä

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

13.11. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 13.11. äänessä Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi otsikolla ’Suomen metsäteollisuus tulevaisuuden bio- ja kiertotaloudessa’.

19.11. Turvemaat vähäpäästöisiksi – mitä maksaa? -metsänomistajatyöpaja, Oulu

Tule keskustelemaan kanssamme suometsien ilmastokestävän hoidon kannattavuudesta metsänomistajan näkökulmasta! Esittelemme kustannuslaskelmia ja pohdimme tulevaisuuden taloudellisia kannustimia.

19.-20.11. Tulva-, pato- ja vesienhoitopäivät, Tampere

Päivien tavoitteena on kertoa patoturvallisuuden, tulvariskien hallinnan ja vesienhoidon ajankohtaisista asioista sekä em. suunnittelujärjestelmien tiedon vaihto ja yhteistyön tiivistäminen.

20.-21.11. Kiertovoimapäivät, Tampere

Kiertovoimapäivien pääteemana on biojäte. Pureudumme läpileikkaavaan teemaan eri näkökulmista – vähentämisen, lajittelun kehittämisen ja hyödyntämisen kautta. Mukana runsaasti alan innovaatioita ja tuoreita esimerkkejä.

21.11. Puupäivä 2019, Helsinki

Puuinfon valtakunnallinen Puupäivä kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia.

25.11. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Joensuu

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

26.11. Hukattomampi huominen -aamiaisseminaari, Helsinki

Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan, saamaan hyviä vinkkejä ja verkostoitumaan alan toimijoiden kesken. Laitetaan yhteistyöllä ruokahukka ruotuun ja ravinteet kiertoon!

27.11. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 27.11. äänessä Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson otsikolla ’Suomen metsät luonnon virkistyskäytön ja ulkoilun näkökulmasta katsottuna’.

JOULUKUU

3.12. Mainstreaming wood in urban buildings, Helsinki

KäPy ja Wood Vision 2025 -hankkeiden loppuseminaari: Mainstreaming wood in urban buildings – A matter of strengthening collaboration and creating new connections?

3.12. Kestävä, kehittyvä kemia, Helsinki

Kestävän kemian tavoitteena on vähentää mm. ilmastovaikutuksia sekä energian ja materiaalien käyttöä. Seminaarissa käsittelemme näitä tavoitteita kolmen teeman kautta: muovien tulevaisuus, nano- ja biomateriaalit sekä mineraalien hyödyntäminen.

4.12. Ilmastomuutos nyt!, Hämeenlinna

Tapahtumassa käsitellään ilmastonmuutoksen vaikutusta työhön, ammatteihin ja elämään. Tavoitteena on herättää tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, hälventää sen aiheuttamaa epävarmuutta ja innostaa käytännön toimiin.

11.12. Hiilinielut ja luonnon monimuotoisuus kunnan ilmastotavoitteissa, Jyväskylä

Tutkimusta ja käytännön esimerkkejä yhdisteleva seminaari kutsuu kaikki kuntien ja kaupunkien edustajat, tutkijat ja kansalaiset mukaan keskustelemaan monimuotoisuuden ja hiilinielujen roolista osana kuntien ilmastotavoitteita. Tilaisuus striimataan.

2020

TAMMIKUU

29.1. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 29.1. äänessä Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikainen otsikolla ’Metsäteknologia kestävän ja resurssitehokkaan metsätalouden mahdollistajana’.

HELMIKUU

5.2. Kansanterveyttä metsästä, Vantaa

Luonnonvarakeskus, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Tapio Oy järjestävät Tiedekeskus Heurekassa metsien terveysvaikutuksia käsittelevän seminaarin, joka on suunnattu lääkäreille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, kansanterveyden parissa työskenteleville ja kansanterveys- ja potilasjärjestöille.

5.2. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 5.2. äänessä MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen otsikolla ’Suomen metsäbiotalouden kokonaiskestävyys metsänomistajan näkökulmasta’.

MAALISKUU

11.3. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 11.3. äänessä Itä-Suomen yliopiston professori Jyrki Kangas otsikolla ’Suomen monipuolistuva metsäbiotalous’.

SYYSKUU

11.-13.9. Future 2020, Helsinki

Vastuullisuuteen ja ilmastoratkaisuihin keskittyvä messutapahtuma, joka auttaa kävijöitä päivittämään jokapäiväisiä – ja isompiakin – ostopäätöksiään kestävämmiksi.