Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2019

30.8. Rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmä -seminaari, Helsinki

Rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmän koekäyttö käynnistyy perjantaina 30.8.2019 klo 9 ympäristöministeriössä järjestettävällä seminaarilla. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta edellyttää ilmoittautumista.

SYYSKUU

3.9. Faktaa hiilinieluista, Helsinki

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan yleisötilaisuudessa saat rautaisannoksen hiilinielujen perusteista ja näkemyksiä niiden kasvattamisesta Tiedekulmassa.

4.9. Tulevaisuuden biotalous -seminaari, Jyväskylä

Biotalousinstituutti järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Tulevaisuuden biotalous –seminaarin Puumessuilla Jyväskylässä. Seminaarissa kuullaan muun muassa, miten puu voi toimia ratkaisuna kestävän kehityksen haasteisiin ja miten puun ainutlaatuiset ominaisuudet tuodaan sairaalaympäristöön.

4.9. Lisää liiketoimintaa kalan ja maatalouden sivutuotteiden kestävästä hyödyntämisestä Varsinais-Suomessa, Turku

Miten vesiin ja vesivaroihin nojaavasta liiketoiminnasta, kuten vesiviljelystä ja alihyödynnettyjen kalakantojen käytöstä saadaan sekä kestävää että kannattavaa liiketoimintaa Varsinais-Suomessa? Miten vesiensuojelu saadaan käännettyä liiketoiminnaksi esimerkiksi lannan ravinteiden kierrätystä edistämällä? Kevään aikana 18 asiantuntijaa etsi keinoja vesiin nojaavan liiketoiminnan eli sinisen talouden edistämiseksi Varsinais-Suomessa. Tervetuloa aamiaistilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan tuloksista ja jatkotoimista.

4.-5.9. ProAgria Maitovalmennus 2019, Helsinki

Tapahtuma kokoaa maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat Kestävää kannattavuutta -teeman ympärille.

4.-6.9. Biochar Study Tour Finland, Helsinki ja Tampere

Kansainvälinen biohiilitapahtuma Suomessa. Suomen biohiiliyhdistyksen ja International Biochar Initiativen (IBI) tapahtuman teemoja: Päästökauppamarkkinat, Suomalaiset biohiilitoimijat, Biohiilen käyttö kaupungeissa

4.-6.9. Puumessut, Jyväskylä

Vuoden 2019 teemana on tuotannon tehokkuus ja digitalisaatio. Messut nostaa vahvasti esiin tulevaisuuden puu- ja bioteollisuuden rakennuspalikat kuten automaatio, robotiikka, kunnossapito ja elinkaaren hallinta, digitaalinen tuotekehitys, palvelut ja laadun hallinta.

5.9. Pääkaupunkiseudun matkailu 2100 – kasvavan matkailualan tulevaisuuspolut, osa 2, Helsinki

BlueAdapt-hankkeen työpajasarjan toinen osa Helsingin seudun vesiin liittyvän matkailun tulevaisuudennäkymistä.

6.9. Kauraseminaari, Helsinki

Leipätiedotuksen ja Kaurayhdistyksen aamiaisseminaarissa kuullaan asiantuntijapuheenvuorot mm. kauran merkityksestä Suomelle, kauran terveellisyydestä sekä tuoreen kuluttajatutkimuksen tulosten esittely. Lisätiedot ilmoittautumisesta ja ohjelmasta lähempänä tilaisuutta.

6.-7.9. Silva 2019 Metsänäyttely, Joensuu

Vuonna 2019 tapahtuman teemana on Metsä vastaa huomiseen! Tapahtuman kohteena ovat tulevaisuuden tekijät ja heidän tarpeensa. Silvassa haluamme luoda yhteyksiä eri toimijoiden kesken ja varmistaa että ala tarjoaa tulevaisuudessakin niin työtä, tuloa ja virkistystä, unohtamatta erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

10.9. Luke Circles, Tampere

Luke Circles -tapahtumissa Luonnonvarakeskus Luken biokiertotalouden asiantuntijat avaavat uusimpia alansa ideoita, tutkimustuloksia ja niiden liiketaloudellisia mahdollisuuksia.

10.9. Kasvua ja vientiä puualalla – kansainvälistymistilaisuus, Oulu

Kansainvälistymistilaisuus on suunnattu kaikille puualan yrityksille ja niiden sidosryhmille.

11.9. Mitä muovin tilalle? Tulevaisuuden pakkaukset elintarviketeollisuudelle, Huittinen

Biopohjaiset ja kierrätettävät pakkausmateriaalit kiinnostavat nyt kuluttajia. Millaisia uusia mahdollisuuksia suomalainen tutkimus ja innovaatiot tarjoavat elintarvikkeiden pakkaamiseen? Tule kuulemaan uusista pakkausmateriaaleista. Tilaisuus on maksuton, ilmoittautumisohjeet löytyvät päivän ohjelmasta.

11.-13.9. World Bioeconomy Forum, Ruka

World BioEconomy Forum -tapahtuma tuo johtavat biotalouden toimijat kasvokkain ainutlaatuisen luonnon ja monimuotoisten metsien kanssa.

24.-25.9. Kansainvälinen puurakentamisen ammattilaistapahtuma, Joensuu

Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto sekä Luonnonvarakeskus järjestävät Drivers for Wood Construction -seminaarin Joensuussa 24.-25.9.2019. Tapahtuma muodostuu kahdesta osiosta: varsinaisesta seminaarista (24.9.) ja puurakentamisen kohdevierailuista (25.9).

Forum Wood Building Nordic 2019 will be the eighth Nordic iteration of the conference, with focuses on the role of design in the future, veneer and massive wood construction, resource efficiency and sustainability as well as Nordic harmonisation of regulations and guidelines.

30.9.- 1.10. European Days for Sustainable Circular Economy, Helsinki

The aim of the European Days for Sustainable Circular Economy event is to promote a low-carbon, climate resilient circular economy. This flagship event will be held 30 September–1 October in Helsinki in connection with Finland’s Presidency of the Council of the European Union.

LOKAKUU

2.10. Luke Circles, Helsinki

Luke Circles -tapahtumissa Luonnonvarakeskus Luken biokiertotalouden asiantuntijat avaavat uusimpia alansa ideoita, tutkimustuloksia ja niiden liiketaloudellisia mahdollisuuksia.

3.-4.10. IFIB – International Forum on Industrial Biotechnology and Bioeconomy, Napoli

7.-8.10. Forest & Photonics 2019, Koli

This professional event brings together the forest and technology experts to network, collaborate and share their experiences, challenges and solutions. Already fifth
time arranged event is for forest sector and technology companies, researchers, business developers and specialists.

9.-10.10. Koli Forum 2019 – Wealth, Health and Wellbeing from Nordic Forests, Koli

The theme of the Koli Forum 2019 is Wealth, Health and Wellbeing from Nordic Forests reflecting the many versatile dimensions embedded in forestry. The goal of this 10th anniversary Koli Forum event is to view forestry and forest-based bioeconomy from a wider perspective where economic, social, environmental and cultural aspects are considered in a holistic way.

10.10. Tuulituhoriskien hallinta -työpaja, Helsinki

Vaikka metsäsektori onkin selviytynyt hyvin kuluneen vuosikymmenen aikana tapahtuneista laajoista tuulen aiheuttamista tuhoista, on tarpeellista edelleen kehittää toimintaa. Tämän vuoksi maa- ja metsätalousministeriö ja Suomen metsäkeskus järjestävät yhteistyössä tuulituhoriskien hallintaan keskittyvän työpajan Helsingissä 10.10. Lisätiedot lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

10.10. Puurakentamisen tekniset järjestelmät ja mahdollisuudet -seminaari, Tampere

Tilaisuus on suunnattu Pirkanmaan alueen kuntien tekniselle johdolle, rakennustarkastajille ja -valvojille, julkisista hankinnoista vastaaville henkilöille, sekä puu- ja rakennusalan yrityksille ja suunnittelutoimistoille. Järjestäjät: Suomen metsäkeskus ja Tampereen Yliopisto

31.10.-1.11. Metsäpäivät, Helsinki

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämät valtakunnalliset Metsäpäivät kokoaa metsäalan asiantuntijat yhteen kuulemaan ja keskustelemaan tuoreimmista ja kiinnostavimmista metsäaiheista.

MARRASKUU

5.-7.11. Luonnontuotepäivät 2019, Kajaani

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät järjestetään tänä vuonna Kajaanissa viikolla 45, varaathan päivät 5.-7.11.2019 kalenteriisi.

11.9. Palopäivä, Jyväskylä

Palopäivässä keskustellaan isomman mittakaavan puurakentamisesta, kuten koulut, päiväkodit, kerrostalot ja niiden paloturvallisuudesta. Palaako CLT, onko puurakennus paloturvallinen ja paljonko puuta voi jättää näkyville.

9.-14.11. Kokkola Material Week, Kokkola

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä.

21.11. Puupäivä 2019, Helsinki

Puuinfon valtakunnallinen Puupäivä kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia.

JOULUKUU