Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2019

TAMMIKUU

15.1. Kasvua ja vientiä puualalle – kansainvälistymistilaisuus, Nokia

Tilaisuus on suunnattu puualan yrityksille ja toimijoille. Tapahtuman järjestää Suomen metsäkeskuksen vetämä Export Factory for Bio-Forestry -hanke.

15.1. ScenoProt seminar 2019, Helsinki

Seminaarissa esitellään tuloksia uusien proteiinilähteiden ravintoarvotutkimuksista, allergeenisuudesta sekä vaikutuksista ympäristöön ja kuullaan- tuloksia myös ScenoProt-hankkeen interventiotutkimuksesta, jossa tutkittiin proteiinikoostumukseltaan erilaisten ruokavalioiden vaikutuksia terveyteen.

16.1. Huonekaluteollisuuden tulevaisuuden suuntia, Lahti

18.1. Synbio happy hour, Helsinki

Tervetuloa juhlistamaan Synbio Powerhouse avajaisia. Avajaisissa saat kuulla miten synteettisellä biologialla voimme mullistaa kiertotaloutta luomalla tehokkaasti teollisuuden jätteistä biomuoveja ja biopolttoaineita. Mitä synteettisellä biologialla on tarjota Suomen teollisuudelle ja miksi Suomella on edellytyksiä olla teollisen synteettisen biologian kärkimaa?

22.1. Metsätieto ja sähköiset palvelut –hankkeen lopputulosseminaari, Helsinki

Metsätieto ja sähköiset palvelut -hanke on hallituksen kärkihanke, joka tehostaa metsävaratiedon hyödyntämistä. Tavoitteena on parantaa tiedon laatua ja liikkuvuutta sekä kehittää sähköisiä palveluita. Loppuseminaari on seurattavissa myös etäyhteydellä.

30.1. Ravinteiden kierrätyksen tulokset kiertueella, Joensuu

Kuinka vesistöt saadaan kuntoon ravinteiden kierrätyksen avulla? Kiertotalouden kärkihankkeissa on parin vuoden aikana tehty töitä vesien tilan parantamiseksi ja ravinteiden kierrättämiseksi. Joensuun tulostapahtumassa kuullaan, miten kierrätysravinteista tehdään lannoitteita erilaisilla tekniikoilla. Urbaanit ravinnekierrot ja erilaisten yritysten muodostamat symbioosit ovat esillä. Vesistönäkökulmasta esitellään uusia valumavesien puhdistusratkaisuja levistä biohiileen. Myös metsätalouden näkökulma ravinnekierrätykseen on esillä.

HELMIKUU

6.-7.2. Viherpäivät & tekniikka, Jyväskylä

Vuonna 2019 Viherpäivät järjestetään 40. kerran! Juhlavuoden pääteemana on Arvokas vihreä. Seminaarissa pureudutaan ajankohtaisiin laajoihin ja paikallisiin haasteisiin. Avausluentojen yhdistävänä teemana on ”Kaupunkien tiivistyvä vihreä”.

12.-14.2. DIABOLO – Distributed, Integrated and Harmonised Forest Information for Bioeconomy Outlooks, Koli

The DIABOLO final conference provides a unique platform for discussing and shaping forest information for bioeconomy outlooks in Europe.

MAALISKUU

27.-28.3. ChemBio Finland, Helsinki

Tapahtuma kokoaa kemian ja bioalan ammattilaiset Messukeskukseen. Vuoden 2019 tapahtumassa on Kemian Päivien luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari.

HUHTIKUU

TOUKOKUU

7.5. Elintarvikepäivä 2019, Helsinki

KESÄKUU

HEINÄKUU

ELOKUU

SYYSKUU

4.-6.9. Puumessut, Jyväskylä

Vuoden 2019 teemana on tuotannon tehokkuus ja digitalisaatio. Messut nostaa vahvasti esiin tulevaisuuden puu- ja bioteollisuuden rakennuspalikat kuten automaatio, robotiikka, kunnossapito ja elinkaaren hallinta, digitaalinen tuotekehitys, palvelut ja laadun hallinta.

LOKAKUU

7.-8.10. Forest & Photonics 2019, Koli

MARRASKUU

JOULUKUU