Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.

Korona-epidemia vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen ja yli 500 hengen tilaisuudet perutaan tai siirretään myöhemmäksi. Varmista tapahtuman toteutumistilanne sen omilta verkkosivuilta. Useissa tapahtumissa voi olla etäosallistumisen mahdollisuus. Julkaisemme myös maksullisten verkkokoulutusten tietoja vähintään toukokuun loppuun saakka.


2020

Huhtikuu

29.3.-5.4. Vesivisioviikko, useita tapahtumapaikkoja

Kokemäenjoen vesistöalueen Vesivisio 2050 on pitkälle tulevaisuuteen ulottuva näkemys siitä, millaisena haluamme vesistöalueemme olevan vuonna 2050. Vesivisioviikolla jokaisena päivänä on oma päiväteema Vesivisio 2050 teemojen mukaisesti.

2.4. Biohiiliseminaari, Puusta biohiiltä!, Webinaari & tallenne

Tervetuloa Metsäkeskuksen ja Pirkanmaan Liiton järjestämään biohiilitapahtumaan. Tule kuulemaan biohiilen käytöstä ja mahdollisuuksista alan parhailta asiantuntijoilta. Tilaisuus järjestetäänn webinaarina, johin voi liittya omalta tietokoneeltaan!

3.4. Kotimaisen kalan uudet liiketoimintamahdollisuudet ja ilmastoystävälliset innovaatiot, Espoo

Tilaisuuden teemoja: tutkimuksesta kohti kaupallistamista, uudet kalatuotteet ammattikeittiöissä ja niiden kehitystyön vauhdittaminen.

Siirtyy myöhemmäksi: 4.–5.4. Hevoset-messut, Tampere

Siirtyy syksyyn: 8.4. Puu matkailurakentamisessa, Joensuu

Heureka suljettu 12.4. saakka: 10.4. SuperPUU-näyttely, Vantaa

Heurekan SuperPUU-näyttely avautuu. Se esittelee puun supervoimat: sen monet hienot ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet. Puu on hiilinielu – materiaali kestävien yhteiskuntien rakentamiseen. Näyttely on esillä 14.3.2021 saakka.

15.-16.4. ROOTS2020, Joensuu

ROOTS2020 seminar will bring together scientists in the fields of biology, forestry and agriculture to discuss current topics on below- and aboveground processes of plants, their linkages and how they are affected by abiotic and biotic factors and by different cultivation regimes.

22.4. Verkkokoulutus: Metsän omistajamuutos sukupolvenvaihdos- ja perintötilanteissa

Toimitko metsätilojen kiinteistöjen omistusjärjestelyiden parissa, veroneuvonnassa, kiinteistönvälityksessä, sukupolvenvaihdos- tai lakiasiantuntijana? Koulutuksessa käydään läpi tärkeimmät asiat metsätilan omistajamuutoksista sukupolvenvaihdos- ja perintötilanteissa.

Siirtyy myöhemmäksi: 17.-19.4. Kotimaan Matkailumessut, Tampere

24.-26.4. Luontoretki-messut, Lahti

Toukokuu

5.5. Meriluonto 2020 -seminaari, Helsinki

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin kaupungintalolle meriluonnon monimuotoisuudesta, sen suojelusta ja meren kestävästä käytöstä.

Siirtynee kevääseen 2021: 6.-7.5. Sustainability Science Days Conference, Helsinki ja Espoo

The two-day conference is organized jointly by Helsinki Institute of Sustainability Science (HELSUS) and Aalto Sustainability Hub (ASH). The conference will concentrate on radical changes that are indispensable for creative solutions to the present sustainability crisis.

11.5. Green investments – How to access capital from the international markets? On a path towards bio and circular economy, Webinaari

Tilaisuudessa kerrotaan perusteet kansainvälisistä rahoituksen välineistä kuten osakkeista ja velkakirjoista. Lisäksi tutustutaan vihreän rahoituksen instrumentteihin kuten vihreisiin velkakirjoihin.

12.5. Elintarvikepäivä 2020, Helsinki

Siirtyy -> 14.-15.5.2021 (22.-23.5.) Horta 2020, Hollola

Luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä kansainvälinen tapahtuma maailmassa. Se on silti maanläheinen, iloinen perhetapahtuma, jossa opitaan paljon innostavaa ympäröivästä luonnostamme, varsinaisesta superfoodien aarreaitasta. Ne maistuvat vauvasta vaariin!

27.-28.5. Executive club forest industry, Billnäs

Kesäkuu

1.-5.6. Progress in Paper Physics Seminar (PPPS) 2020, Jyväskylä

The scope of the Progress in Paper Physics Seminar is to discuss the broad field of physical properties of paper, paperboard and new cellulose-containing materials.

Heinäkuu

13.-17.7. SuomiAreena, Pori

Teemoina kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat.

Syyskuu

3.–5.9. FinnMETKO 2020, Jämsä

Suomen suurin raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely.

9.-10.9. Elintarviketeollisuus-messut, Tampere

Kolmen ammattitapahtuman kokonaisuus: Elintarviketeollisuus-messut saa rinnalleen sisälogistiikan ammattilaisten Logistiikka-messut ja pakkausalan messutapahtuma Empackin.

9.-13.9. Habitare, Helsinki

11.-13.9. Future 2020, Helsinki

Vastuullisuuteen ja ilmastoratkaisuihin keskittyvä messutapahtuma, joka auttaa kävijöitä päivittämään jokapäiväisiä – ja isompiakin – ostopäätöksiään kestävämmiksi.

Lokakuu

5.–8.10. Kansainvälinen kasvinterveyskonferenssi 2020, Helsinki

Konferenssissa on tieteellinen osio, lainsäädäntöä käsittelevä osio ja erilaisia työryhmiä. Aiheita: ilmastonmuutos, kansainvälinen kauppa ja biodiversiteetti, EU:n uusi kasvinterveyslainsäädäntö ja sen mahdollisuudet.

7.-9.10 FinnBuild – Kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut, Helsinki

20.-22.10. Energia-messut, Tampere

Tapahtumassa on ratkaisuja teollisuudelle ja kiinteistöille. Energiantuotannon ja -teknologian uusimmat aiheet, tuotantolaitosten suunnittelusta kunnossapitoon. Myös liikenne, lämmitys ja valaistus ovat osa nykyaikaisia energiaratkaisuja, kuin myös älykkäät verkot, varastointi, kiertotalous ja cleantech.

22.-23.10. Metsäpäivät, Helsinki

27.-28.10. Forest & Photonics, Lieksa

Marraskuu

5.11. Puupäivä, Helsinki

Tapahtuma kokoaa yhteen puu- ja rakennusalan ammattilaiset, yritysjohdon ja yhteiskunnalliset vaikuttajat.

5.–7.11. MaatalousKonemessut, Helsinki

10.11. Ateria – Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä, Helsinki

17.-18.11. Biotalouspäivät, Tampere

18.-19.11. Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät, Kuopio

25.11. Soil at Risk, Helsinki

Soil at Risk symposiumi kutsuu tutkijat, viljelijät, yritykset ja päätöksentekijät vastaamaan yhdessä elintärkeisiin kysymyksiin: Miten turvaamme maaperän tuleville sukupolville? Millaisia maaperää uudistavia viljelykäytäntöjä tarvitaan?