Biotalouden tapahtumakalenteri

Biotalous-teemaiset tapahtumat

Ilmoita oma tapahtumasi tapahtumakalenteriin toimitus@biotalous.fi.


2019

LOKAKUU

23.10. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 23.10. äänessä ministeri Jari Leppä otsikolla ”Metsäbiotalous Suomen hallituksen agendalla”.

24.10. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Seinäjoki

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

30.10. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 30.10 äänessä Euroopan metsäinstituutin apulaisjohtaja Lauri Hetemäki otsikolla ’Metsäbiotalouden tulevaisuus Euroopassa’.

31.10. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Kajaani

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

31.10. Bioenergiapäivä, Helsinki

Vuotuinen Bioenergiapäivä järjestetään lokakuun lopussa Helsingin Crowne Plazassa.

31.10.-1.11. Metsäpäivät, Helsinki

Suomen Metsäyhdistyksen järjestämät valtakunnalliset Metsäpäivät kokoaa metsäalan asiantuntijat yhteen kuulemaan ja keskustelemaan tuoreimmista ja kiinnostavimmista metsäaiheista.

MARRASKUU

1.11. Sinisen talouden kestäviä tulevaisuuspolkuja hahmottelemassa, Helsinki

BlueAdapt-hankkeen työpajassa käsitellään kolmea tärkeäksi tunnistettua sinisen talouden teemaa ja pohditaan niiden tulevaisuuspolkuja ja ratkaisuja.

4.11. Vesiensuojeluntehostamisohjelma – mitä uutta ja miten voin osallistua?, Helsinki

4.11. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Pori

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

5.-7.11. Luonnontuotepäivät 2019, Kajaani

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät järjestetään tänä vuonna Kajaanissa viikolla 45, varaathan päivät 5.-7.11.2019 kalenteriisi.

6.11. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 6.11. äänessä Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä otsikolla ’Suomen metsäbiotalous ekologisen kestävyyden näkökulmasta’.

7.-8.11. Kalatalouden innovaatiopäivät 2019, Vantaa

Kala-ala kokoontuu yhteen kuulemaan innovaatio-ohjelmien saavutuksista ja kuulumisista. Aikaisemmat innovaatiopäivät ovat osoittaneet, että vuoropuhelu muiden arvoketjuun kuuluvien tekijöiden kanssa ja tulevaisuuden haasteiden pohtiminen yhdessä on tarpeellista ja arvokasta.

9.-14.11. Kokkola Material Week, Kokkola

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä.

12.11. Viheralan taimipäivä 2019, Vantaa

Taimipäivän aikana käsitellään monipuolisesti kasvien käyttöä. Toisena pääluentokokonaisuutena ovat tuoreet tutkimukset, jotka koskevat hulevesialueisiin liittyvää kasvillisuutta ja toisena pääaihepiirinä ovat dynaamiset kasvillisuusalueet.

13.11. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Jyväskylä

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

13.11. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 13.11. äänessä Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi otsikolla ’Suomen metsäteollisuus tulevaisuuden bio- ja kiertotaloudessa’.

19.-20.11. Tulva-, pato- ja vesienhoitopäivät, Tampere

Päivien tavoitteena on kertoa patoturvallisuuden, tulvariskien hallinnan ja vesienhoidon ajankohtaisista asioista sekä em. suunnittelujärjestelmien tiedon vaihto ja yhteistyön tiivistäminen.

20.-21.11. Kiertovoimapäivät, Tampere

Kiertovoimapäivien pääteemana on biojäte. Pureudumme läpileikkaavaan teemaan eri näkökulmista – vähentämisen, lajittelun kehittämisen ja hyödyntämisen kautta. Mukana runsaasti alan innovaatioita ja tuoreita esimerkkejä.

21.11. Puupäivä 2019, Helsinki

Puuinfon valtakunnallinen Puupäivä kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia.

25.11. Miksi Suomi pitää rakentaa puusta? – Maakuntakiertue, Joensuu

Kuudella paikkakunnalla kiertävissä tapahtumissa keskustellaan ilmastoviisaasta rakentamisesta – erityisesti kuntien ja maakuntien näkökulmasta.

27.11. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 27.11. äänessä Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson otsikolla ’Suomen metsät luonnon virkistyskäytön ja ulkoilun näkökulmasta katsottuna’.

JOULUKUU

3.12. Mainstreaming wood in urban buildings, Helsinki

KäPy ja Wood Vision 2025 -hankkeiden loppuseminaari: Mainstreaming wood in urban buildings – A matter of strengthening collaboration and creating new connections?

11.12. Hiilinielut ja luonnon monimuotoisuus kunnan ilmastotavoitteissa, Jyväskylä

Tutkimusta ja käytännön esimerkkejä yhdisteleva seminaari kutsuu kaikki kuntien ja kaupunkien edustajat, tutkijat ja kansalaiset mukaan keskustelemaan monimuotoisuuden ja hiilinielujen roolista osana kuntien ilmastotavoitteita. Tilaisuus striimataan.

2020

TAMMIKUU

29.1. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 29.1. äänessä Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikainen otsikolla ’Metsäteknologia kestävän ja resurssitehokkaan metsätalouden mahdollistajana’.

HELMIKUU

5.2. Kansanterveyttä metsästä, Vantaa

Luonnonvarakeskus, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Tapio Oy järjestävät Tiedekeskus Heurekassa metsien terveysvaikutuksia käsittelevän seminaarin, joka on suunnattu lääkäreille ja muille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, kansanterveyden parissa työskenteleville ja kansanterveys- ja potilasjärjestöille.

5.2. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 5.2. äänessä MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen otsikolla ’Suomen metsäbiotalouden kokonaiskestävyys metsänomistajan näkökulmasta’.

MAALISKUU

11.3. Studia generalia: Metsäbiotalous -luentosarja, Joensuu & livestriimaus

Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston Studia Generalia 2019-20 käsittelee metsäbiotaloutta muun muassa tieteen, yritysmaailman, kansantalouden ja luonnonsuojelun näkökulmista. 11.3. äänessä Itä-Suomen yliopiston professori Jyrki Kangas otsikolla ’Suomen monipuolistuva metsäbiotalous’.

SYYSKUU

11.-13.9. Future 2020, Helsinki

Vastuullisuuteen ja ilmastoratkaisuihin keskittyvä messutapahtuma, joka auttaa kävijöitä päivittämään jokapäiväisiä – ja isompiakin – ostopäätöksiään kestävämmiksi.