Bioaika-tapahtumakiertue rakentaa yhteistä tulevaisuutta

Uutinen - Julkaistu 29.9.2016

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja erityisesti Suomen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä – ja biodieselillä – kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka.

Bioaika-rekan näyttely kertoo bioaikarekka-kuvabiotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioist ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyssä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan tulevaisuuden visioita ja ratkaisuja.

Rekka ja ympärille rakentuvat oheistapahtumat nostavat esiin vierailupaikkakuntien biotalousvahvuuksia. Kiertueen aikana suomalainen biotalous esittäytyy laajasti, mukana kiertueohjelman suunnittelussa ovat metsänomistajien ja -teollisuuden lisäksi myös muun muassa partiolaiset.

Bioaika-rekan voi kutsua vierailemaan eri paikkakunnille, tapahtumiin ja vaikka kouluihin. Luonnonvarojen kestävälle käytölle rakentuvan Bioajan vision tuottamiseen ovat tervetulleita kaikki vierailijat ja uudet yhteistyötahot.

Bioaika-rekan tuottavat yhdessä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Tiedekeskus Tietomaa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä metsäalan toimijoiden kanssa. Rekka kiertää Suomen lukiopaikkakuntia ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti 13-19–vuotiaat nuoret.

 

Lisätietoja:
Pääjohtaja Pentti Hyttinen, Metsähallitus, pentti.hyttinen@metsa.fi, p. 040 546 5227
Yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala, Metsähallitus, kristiina.vuopala@metsa.fi, p. 040 729 8819

Uutinen Tiedekeskus Pilkeen sivuilla.


Aihetunnisteet: tapahtuma