Business Finland & TEM: Energiainvestointitukien toinen haku 15.3.-26.5.2023

Uutinen - Julkaistu 22.3.2023

Tukiohjelman tavoitteena on edistää Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisia energiainvestointi- ja energiainfrastruktuurihankkeita, joilla vähennetään Suomen kasvihuonekaasupäästöjä ja jotka tukevat Suomen hiilineutraalisuustavoitteita. Tavoitteena on myös vähentää energiainfrastruktuuri-investointien sekä teollisuuden sähköistämisen ja vähähiilistämisen teknologisia ja taloudellisia riskejä.

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma (RRP) on Suomen kansallinen suunnitelma EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) rahoituksen hyödyntämiseksi. Suunnitelma on osa kestävän kasvun ohjelmaa.

Haku on kohdistettu seuraaviin Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman ensimmäisen pilarin mukaisiin investointeihin, joiden on valmistuttava viimeistään 30 kesäkuuta 2026:

  1. Energiainfrastruktuuri-investoinnit (P1C1I1)
  2. Teollisuuden prosessien suora sähköistäminen ja vähähiilistäminen (P1C2I2)

Haku avoinna: 15.3.-26.5.2023

Haku on tarkoitettu: Tukea voidaan myöntää yrityksille ja yhteisöille, kuten kunnille, ja ainoastaan hankkeille tai hankkeen osalle, jotka eivät käynnistyisi ilman tukea. Hanketta tai tuella rahoitettavaa rajattua osuutta hankkeesta ei saa aloittaa ennen tuen hakemista. Tukea ei myönnetä asunto-osakeyhtiöille, asuinkiinteistöille tai maatiloille taikka niiden yhteyteen toteutettaville hankkeille.

Lisätietoja:

Business Finlandin hakuilmoitus

Hakuohje

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti


Aihetunnisteet: energia, rahoitusuutiset