Chelsea Flower Show vaalii kasvinterveyttä toukokuussa, Finnish Soul Garden edustaa Suomea

Uutinen - Julkaistu 7.2.2020

Kasvinterveys on pääteemana Lontoossa toukokuussa pidettävässä Chelsea Flower Showssa. Suomalainen merenrantapuutarha saunoineen ja itämerellisine rantakasveineen siirretään Lontooseen kävijöiden ihasteltavaksi. Puutarhan on suunnitellut ympäristöbiologi, maisemasuunnittelija Taina Suonio.

Lontoossa pidetään 19.–23.5.2020 maailmankuulu, perinteikäs Chelsea Flower Show. Suomalainen luonto kukoistaa kasvinterveyden hengessä ympäristöbiologi, maisemasuunnittelija Taina Suonion suunnittelemassa Finnish Soul Garden -kilpapuutarhassa.

”YK:n kansainvälinen kasvinterveysvuosi on mukana näyttelyssä, sillä kasvinterveys on näyttelyn pääteema. Näyttelyn verkkosivuilla annetaan alan ammattilaisille ja puutarhaharrastajille käytännön ohjeita kasvitautien ja kasvintuhoojien estämiseksi”, Suonio toteaa.

Finnish Soul Garden on oma tarinansa. Suomalainen merenrantapuutarha saunoineen ja itämerellisine rantakasveineen siirretään Lontooseen kävijöiden ihasteltavaksi. Kalliorantainen vesiaihe täydentää aitoa tunnelman. Pölyttäjien elinolojen parantamista korostaa puutarhaan sijoitettu hyönteishotelli sekä saunan katolla oleva niittyviherkatto.

”Puutarhassa kukkivat kissankellot ja kielot”, Finnish Soul Gardenin suunnittelija Taina Suonio kertoo.

”EU:n joulukuussa voimaan tullut lainsäädäntö, kasvinterveyslaki ja valvonta-asetus, on vaikuttanut järjestelyihin melko paljon. Esimerkiksi kasvien tuonti Iso-Britanniaan edellyttää, että kaikilla kasveilla on oltava EUn ohjeistuksen mukaiset kasvipassit ”, Suonio kertoo. ”Yhteistyö maa- ja metsätalousministeriön kanssa on ollut antoisaa monella saralla, myös lainsäädäntöasioiden kirkastamisessa.”

YK:n kansainvälisen kasvinterveysvuoden aloitteentekijänä maa- ja metsätalousministeriö iloitsee kasvinterveyden painottamisesta myös puutarhanäyttelyissä.

”On todella hienoa, että Taina Suonion upea puutarha tuo Suomea näin esille. Kasvinterveyden teemavuonna tarvitsemme tällaista yhteistyötä ja Chelsean maailmankuulu näyttely on sille paras mahdollinen paikka”, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sanoo.

Suojelemalla kasveja, suojelemme elämää.

Lisätietoja
Kasvinterveydestä ja kasvinterveysvuodesta

Chelsea Flower Showsta

Finnish Soul Gardenista

  • Ympäristöbiologi, maisemasuunnittelija Taina Suonio, taina.suonio(at)hotmail.com, www.rmgardens.fi

Maa- ja metsätalousministeriön uutinen 6.2.2020


Aihetunnisteet: kasvinterveysvuosi