Elintarviketeollisuusliitto ry

Kotipaikka: Helsinki

www.etl.fi

Elintarviketeollisuusliitto on elintarviketeollisuuden elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvoja. Toiminnan piirissä olevat yritykset kattavat lähes kokonaan elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa. Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala. Alalla työskentelee 38 000 henkeä. Koko elintarvikeketju työllistää Suomessa noin 266 000 henkeä. Ruokalautasella yhdistyy monta tieteen- ja teollisuudenalaa!

Vuonna 2030 maailmassa tarvitaan 50 % nykyistä enemmän ruokaa, 45 % enemmän energiaa ja 30 % enemmän vettä. Siksi elintarvikealan biotalous on myös ruokaturva- ja huoltovarmuuskysymys. Ruoantuotanto on toimivan yhteiskunnan perusedellytys. Ruokaketjussamme biotalouden lähtökohtia ovat kansallisen huoltovarmuuden turvaaminen, ruoantuotannon kestävyys, ruoan arvostus ja ravinto terveyden osatekijänä. Ruoassa konkretisoituu kuluttajan hyvinvoinnin ja biotalouden välinen yhteys. Elintarvikeketju tekee biotalouden näkyväksi kuluttajille.

Yhteyshenkilöt biotalousasioissa:

Marleena Tanhuanpää

Johtaja

Kansallisen biotalouspaneelin jäsen. Elintarvikelainsäädäntö, ravitsemus, T&K, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö, ETL:n johtoryhmän jäsen.

+358405282207

marleena.tanhuanpaa@etl.fi

Anna Vainikainen

Toimialapäällikkö

Kansallisen biotalouspaneelin varajäsen. Vastuullisuus, ympäristö, energia, ympäristötoimikunnan sihteeri

+358505830478

anna.vainikainen@etl.fi

Yhteystietokortin sisältö on organisaation itse tuottamaa. Tiedot tallennettu viimeksi 07.01.2021.

  • Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, Max. tiedoston koko: 12 MB.
    Lisää kuva

< Takaisin hakemiston etusivulle