Elinkeinoministeri korostaa suomalaisyritysten kiertotalous- ja energiaosaamista Dubain maailmannäyttelyssä

Uutinen - Julkaistu 1.10.2021

Elinkeinoministeri Mika Lintilä matkustaa 4.–7.10.2021 Expo 2020 Dubai –maailmannäyttelyyn yritysdelegaation kanssa. Expoon osallistuminen on ensimmäinen suomalaisministerien vientiä edistävä Team Finland -matka koronapandemian puhkeamisen jälkeen.

Ministerin maailmannäyttelymatkan tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Arabiemiirikuntien välisiä suhteita ja edistää suomalaisyrityksien liiketoimintaa Persianlahden maissa.

”Maailma avautuu koronapandemian jälkeen, ja Dubain maailmannäyttely on erinomainen mahdollisuus vauhdittaa suomalaisyritysten vientiä kasvaville ja potentiaalisille markkina-alueille”, elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo.

Suomella ja Arabiemiirikunnilla on jo entuudestaan hyvät suhteet erityisesti kaupankäynnin osalta. Arabiemiirikunnissa toimii tällä hetkellä noin 70 suomalaisyritystä, ja maa oli vuonna 2020 Suomen toiseksi suurin vientimaa Persianlahden alueella. Ennen koronaa maa oli myös suomalaisten suosima matkakohde.

”Arabiemiirikunnilla on kunnianhimoisia tavoitteita luonnonvarojen kestävän hallintoon ja käyttöön. Suomalaisilla yrityksillä taas on osaamista näiden tavoitteiden saavuttamiseen esimerkiksi uusiutuvan energian sekä bio- ja kiertotalouden aloilta”, ministeri Lintilä sanoo.

Ministeri tapaa matkan aikana korkean tason päättäjiä ja viranomaisia yhdessä yritysten kanssa.

Suomen paviljonkiin osallistuu noin sata suomalaista yritystä

Suomen Lumi-paviljonki nostaa esiin monipuolisesti suomalaista osaamista muun muassa puhtaan teknologian, kiertotalouden, kestävän energian, digitaalisuuden, koulutuksen ja matkustuksen osalta.

Näyttelyyn osallistuu yhteensä noin sata suomalaista yritystä. Pääyhteistyökumppanit ovat Kone, Wärtsilä, Fiskars Group, Nokia, Konecranes, Metso Outotec, Fortum, Isku, Valmet, Finnair, Haaga-Helia, iLOQ, Granlund, Black Donuts, Collaprime, Genelec, Smart Nuclear Energy Solutions, Education Finland ja Neles.

Koronapandemian takia vuodella siirretty maailmannäyttely avataan 1.10.2021. Kyseessä on ensimmäinen kerta koko maailmannäyttelyiden 168-vuotisen historian aikana, kun Expo on jouduttu siirtämään. Dubain Expo on myös ensimmäinen arabimaassa järjestetty maailmannäyttely. Expo kestää lokakuun alusta ensi vuoden maaliskuun loppuun ja sinne osallistuu yhteensä yli 190 maata.

Team Finland –yritysdelegaatioon osallistuvat yritykset ovat BMH Technology, GTK, Griffin Refineries, Korkia, L7 Drive, Nokia, Valmet, Valoe ja Wärtsilä.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen, TEM, p. 050 516 2868
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 0295 047 171
erityisasiantuntija Laura Liski, TEM, p. 0295 047 240

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 1.10.2021


Aihetunnisteet: energia, kiertotalous