European Bioeconomy Scene 2019 tuo lukuisia kansainvälisesti tunnettuja asiantuntijoita Helsinkiin

Uutinen - Julkaistu 1.4.2019

Ainutlaatuinen biotalouden konferenssi järjestetään tänä vuonna elinvoimaisessa ja merellisessä Helsingissä. Konferenssi nostaa esiin uusia kysymyksiä ja antaa oivalluksia biopohjaisista arvoketjuista ja niihin liittyvistä sosiaalis-taloudellisista näkökulmista. European Bioeconomy Scene 2019 -konferenssi järjestetään 8.-10.7., ja sen tavoitteena on saada Euroopassa aikaan kattava ja kestävä biotalous.

Suomen maa- ja metsätalousministeriö ja Euroopan komissio järjestävät yhteistyössä konferenssin, joka on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden päätapahtumista. Konferenssi on myös yksi eurooppalaisen biotalousalan huippukohdista. Ilmoittautuminen on käynnissä ja mukaan mahtuu rajoitettu määrä osanottajia.

Biotalous on kestävä ratkaisu, jonka tavoitteena on torjua ilmastonmuutokseen, luonnonvaroista käytyyn kasvavaan kilpailuun ja alueelliseen kehitykseen liittyviä vakavia maailmanlaajuisia ongelmia.

– Biotalous on nykyään tärkeä osa Suomen taloutta, ja on sitä myös tulevaisuudessa. Me tarvitsemme parempaa yhteisymmärrystä ja sitoutumista sekä onnistuneempia ratkaisuja, jotta voimme Euroopan tasolla toteuttaa siirtymisen biotalouteen. Tämä konferenssi on merkittävä areena keskustelulle uusiutuvien luonnonvarojen älykkäästä ja vastuullisesta käytöstä, ja se opastaa meitä rakentamaan Euroopalle kestävää tulevaisuutta, toteaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Biotalous tarjoaa innovatiivisia lähestymistapoja maatalous- ja elintarvikesektoreille, metsänhoitoon ja metsäteollisuudelle, sekä kemian- ja lääketeollisuudelle. Konferenssin pääpaino on biopohjaisten sektorien vahvistamisessa ja laajentamisessa sekä investointien ja markkinoiden vapauttamisessa. Tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta ja edistää vuoropuhelua Euroopan komission, EU:n jäsenvaltioiden ja sidosryhmien välillä.

Konferenssi tuo Helsinkiin akateemisia toimijoita, tutkijoita, sidosryhmiä, poliittisia päättäjiä ja yritysmaailman ja kansalaisjärjestöjen edustajia, joita yhdistää kiinnostus biotalouteen. Kaikkialta Euroopasta odotetaan laajaa osanottoa.

Tavoitteena on vaihtaa ajatuksia siitä, miten panna toimeen vuoden 2018 päivitettyä biotalousstrategiaa ”Kestävä biotalous Euroopalle: talouden, yhteiskunnan ja ympäristön välisen yhteyden lujittaminen” ja Kiertotalouspaketti.

Lisätietoja saa verkkosivulta https://www.bioeconomy.fi/eubioscene19/

Ohjelma

  • Helsingin kaupunki järjestää 8. heinäkuuta kaupungintalolla tervetulovastaanoton, jota isännöi pormestari Jan Vapaavuori.
  • Konferenssi on 9. heinäkuuta, paikkana on Scandic Park Helsinki kaupungin keskustassa.
  • Tutustumiskäyntejä järjestetään 10. heinäkuuta kohteisiin, joissa voi tutustua biotalouteen käytännössä. Osallistujat matkustavat suur-Helsingin alueella sekä Keski- ja Itä-Suomessa oleviin kohteisiin.

Ilmoittautuminen

Huom. Osanottajien lukumäärää saatetaan rajoittaa. Jokaiselle mukaan hyväksytylle lähetetään myöhemmin vahvistus osallistumisesta.

Ilmoittautuminen on avoinna 25.3.—17.4. 2019 välisenä aikana.

http://www.lyyti.fi/reg/EuropeanBioeconomyScene2019 

Osallistuminen European Bioeconomy Scene 2019 -konferenssiin on ilmainen. Tietoja käytännön järjestelyistä löytyy tapahtuman verkkosivuilta https://www.bioeconomy.fi/eubioscene19/

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja twitterissä @BioeconomyFI ja varmista, että saat kaikki tapahtumapäivitykset.

Lisätietoja:

Henni Purtonen, viestintäasiantuntija, puh. +358 504705114, henni.purtonen(at)mmm.fi