Iskulla puuta jalostetaan turvallisiksi ja terveellisiksi kalusteiksi huippuosaamisella

Valkoiset työpöytä, tuoli ja kaappi.

Case - Julkaistu 22.6.2017

Huipputeknologian, vahvan käsityötaidon ja laadukkaiden materiaalien lisäksi tarvitaan vahvaa osaamista ja kokemusta tuotekehityksessä, jotta puusta voidaan innovoida uusia tuotteita. Isku Health on uusi tehokas ratkaisu, joka estää mikrobien kasvun ja vähentää tartuntojen leviämistä pinnoilta.

Iskun vastuullinen toiminta alkaa jo huonekalun suunnitteluvaiheesta jatkuen aina tuotantoon, määränpäähän kuljetukseen ja jälkiseurantaan asti. Isku on keskittänyt hankintoja Suomeen ja kaikki ostettu puumateriaali on vain kestävän kehityksen periaatteiden mukaan hoidetuista metsistä. Isku on ainoa teollinen huonekalualan toimija Suomessa, jolla on käytössä puun alkuperän seurantajärjestelmä, PEFC (chain of custody).

Iskun tuotteet valmistetaan Lahdessa. Isku investoi Lahden tehtaaseen n. 22 miljoonaa euroa vuosien 2015–2018 aikana ja tehdas on alan edelläkävijä teknologisissa ratkaisuissa ja valmistusmenetelmien kehittämisessä. Uudet tuotantolinjat ovat ainutlaatuisia kansainvälisillä markkinoilla ja tuotantoteknologian ansiosta huonekalut voidaan valmistaa ekologisesti ja kestävästi. Tuotteiden laatu koostuu huippuvalmistusteknologian lisäksi vahvasta käsityö- ja materiaaliosaamisesta.

Puun monipuolinen käyttö uusissa innovaatioissa

Huipputeknologian, vahvan käsityötaidon ja laadukkaiden materiaalien lisäksi tarvitaan vahvaa osaamista ja kokemusta tuotekehityksessä, jotta puusta voidaan innovoida uusia tuotteita. Puun hyviä ominaisuuksia ekologisuuden lisäksi ovat kotimaisuus, trendikkyys, ja monipuolisuus. Puuta on helppo yhdistää moniin muihin materiaaleihin ja kokonaisuuksissa puun parhaat ominaisuudet saadaan esiin. Innovatiivisten tuotteiden avulla pystytään hyödyntämään jo olemassa olevaa osaamista ja jalostamaan ja hyödyntämään puuraaka-ainetta pidemmälle.

Isku Health on uusi tehokas ratkaisu, joka estää mikrobien kasvun ja vähentää tartuntojen leviämistä pinnoilta. Antimikrobiset pinnat ovat pitkäaikainen ratkaisu terveyden ylläpitämiseen jaetuissa tiloissa. Toimistotrendit ovat siirtyneet monitilatoimistoihin, jolloin työntekijöillä ei ole omia paikkoja. Jaetuilla työpisteillä on äärimmäisen tärkeää, että hyvä hygienia säilyy. Kalusteissa antimikrobisuus ei ole vain pintakäsittely vaan ominaisuus, joka on kalusteen materiaalissa sisällä. Luonnollisiin materiaaleihin, hopeaan ja kupariin, perustuvat antimikrobiset materiaalit eliminoivat mikrobeja ja vähentävät siten tauteja aiheuttavien mikrobien välittymistä kosketuspinnoilta. Antimikrobisuus säilyy niin kauan kuin kalusteessa on pintamateriaalia, lakkaa, maalia, laminaattia tai kangasta, jäljellä.

Terveyttä ja puhtautta erilaisiin työympäristöihin

Työ-, koulu- ja terveydenhuoltoympäristöihin on valittavissa lähes rajaton määrä tuotteita. Lähes mikä tahansa tuote voidaan tehdä oikeilla materiaalivalinnoilla kauttaaltaan antimikrobiseksi. Antimikrobisia kalusteita kannattaa käyttää etenkin jaetuilla työpisteillä, ja neuvottelutiloissa ja yhteisesti käytettävissä tiloissa.

Jos esimerkiksi ovenkahvassa on mikrobeja, 2-4 tunnissa taudinaiheuttaja on levinnyt suurimpaan osaan toimiston kosketuspinnoissa. Antimikrobisilla kalusteilla voidaan vaikuttaa tilojen turvallisuuteen ja käyttäjien hyvinvointiin. Terveenä pysyminen ja töissä viihtyminen ovat usein myös yritysten hr-tavoitteissa – terve ja viihtyisä toimisto on myös imagoasia. Tärkeää on myös, että tilat, joissa asiakkaat käyvät, ovat terveitä ja turvallisia.

Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa on tärkeää, että tilat ovat joustavia, muunneltavia ja tehokkaita. Kokonaisuus koostuu asiakas- ja hoitotiloista ja erityyppisiä työskentelytarpeita varten suunnitelluista henkilökunnan tiloista. Yhteisissä tiloissa erilaiset tartunnat ja infektiot leviävät ja tartuntaketjun katkaiseminen ja ennaltaehkäisy tulee ehdottoman tärkeäksi. Tutkimukset osoittavat, että uudet materiaalit ja kalusteratkaisut voivat vähentää sairaaloissa tarttuvien infektioiden määrää jopa 60 %*. Iskun antimikrobiset ratkaisut on nostettu myös RT-kortteihin. Hygieenisten sisätilojen suunnittelusta lisää RT-kortissa RT 91-11250 ja RT 91-11249.

Isku Health on hyvä osoitus siitä, miten uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla ja perinteistä puusepänosaamista yhdistämällä voidaan lisätä kotimaisen puuraaka-aineen käyttöä sekä jalostusarvoa.

* Yhdysvaltojen Puolustusministeriön rahoittamassa tutkimuksissa havaittiin 58 %:n lasku tehohoidossa olevien potilaiden riskissä saada sairaalaympäristön aikaan saamia tartuntoja, kun käytetyimmät kosketuspinnat potilaiden huoneissa oli vaihdettu antimikrobiseen kupariin.

 

Artikkelin kirjoittaja Mona Auervuolle toimii Iskulla viestintäassistenttina.

Lisätietoja:
Iskun teknologia- ja tuotekehitysjohtaja Mika Tyrväinen
sähköposti mika.tyrvainen(at)isku.com, puhelin 044 792 3177

Isku Health

Isku on suomalainen Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. 

 

Artikkeli on julkaistu 22.6.2017


Aihetunnisteet: case, kalusteet, puu

Lue seuraava artikkeli: Woodarchitecture.fi tarjoaa laajan kattauksen kotimaisen puu... »