Järjestä satelliittitapahtuma nuorten Bioeconomy Changemakers Festivaaleille 2024

Uutinen - Julkaistu 21.8.2023

Haluaako organisaationne tai hankkeenne antaa nuorille voimaa johtaa muutosta kohti kestävää biotaloutta? Onko teillä suunnitteilla maaliskuussa 2024 tapahtuma, joka yhdistää nuoria biotalouden innovaatioihin tai oletko kiinnostunut järjestämään sellaisen Bioeconomy Changemakers Festivalin aikana? Euroopan komissio toivoo, että ilmaiset kiinnostuksesi lähteä mukaan satelliittitapahtumaksi.

Bioeconomy Changemakers Festival on tapahtuma, jonka Euroopan komissio järjestää yhteistyössä EU:n biotalouden nuorisoedustajien kanssa. Tavoitteena on osallistaa nuoria ja antaa heille voimaa ajaa tarvittavia muutoksia EU:n kohtaamissa moninaisissa haasteissa. Tavoitteena on ottaa koko biotalouden potentiaali käyttöön.

Tapahtuma edistää yhteyksiä nuorten ja biotalouden innovaatioekosysteemien välillä. Nuoria kannustetaan toimimaan bioresurssien kestävän käytön puolesta ja kiertotalouden keinoin. Tapahtumalla lisätään biotalouden tuntemusta esittelemällä sen saavutuksia ja kuvaamalla mahdollisuuksia innovaatioihin ja menestystarinoihin. Biotalouteen halutaan houkutella mukaan enemmän ihmisiä ja heidän toivotaan verkostoituvan keskenään. Tavoitteena on myös saada heidän panostaan EU:n biotalouspolitiikan seuraaviin vaiheisiin.

Festivaali järjestetään 11.–17.3.2024 eri puolilla EU:ta. Euroopan komission järjestämä korkean tason päätilaisuus pidetään Brysselissä 14. ja 15. maaliskuuta 2024.

Organisaatiot voivat järjestää satelliittitapahtumia eri puolilla EU:ta, jotta nuorilla olisi mahdollisuus osallistua festivaaliin. Mukaan toivotaan yliopistoja, kouluja, tutkimuslaitoksia, yrityksiä, EU-rahoitteisia hankkeita (kuten Horisontti Eurooppa tai Life), alueiden toimijoita, yhdistyksiä ja niin edelleen.

Satelliittitapahtumat saavat Bioeconomy Changemakers Festivalin brändin ja voivat käyttää seuraavaa otsikkoa: ”Bioeconomy Changemakers Festival – Sinun kaupunkisi (esim. Bryssel) versio”. Satelliittitapahtumat otetaan mukaan koko festivaalin viestintästrategiaan ja niillä on mahdollisuus osallistua päätilaisuuteen verkossa. Tapahtumat saavat tunnustusta panoksestaan Bioeconomy Changemakers Festivalille.

Kiinnostuksen ilmaiseminen

Ilmaise kiinnostuksesi täyttämällä kysely ja liitä mukaan tapahtumasi kuvaus viimeistään 10. syyskuuta 2023 klo 15:00 CET mennessä.

Tarkempia ohjeita, kelpoisuuskriteerejä ja muita tietoja löydät ohjeesta: Guidelines for expression of interest

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen RTD-BIOECONOMY@ec.europa.eu.

Katso alkuperäinen Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston kutsu 17.7.2023: Call for expressions of interest: Become a satellite event at the Bioeconomy Changemakers Festival 2024

 

Uutisen kuvituskuva: Roman Boed, Pxhere


Aihetunnisteet: tapahtuma