Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio vierailee Etelä-Koreassa

Uutinen - Julkaistu 6.6.2022

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio vierailee Etelä-Koreassa 6.-9. kesäkuuta. Matkan tavoitteena on edistää suomalaisten elintarvikkeiden vientiä Etelä-Korean markkinoille ja juhlistaa vuoden 2022 alussa saatua suomalaisen siipikarjanlihan vientilupaa.

Husu-Kallio tapaa matkalla Etelä-Korean elintarvike- ja lääketurvallisuusministeriön (MFDS) edustajia ja keskustelee heidän kanssaan suomalaisten elintarvikkeiden markkinoillepääsyhankkeista. Suomella ja Etelä-Korealla on käynnissä neuvottelut jäätelön, voin, äidinmaidonkorvikkeiden sekä kuorimunien ja munavalmisteiden markkinoillepääsystä.

Suomalainen siipikarjanliha sai vuoden 2022 alussa vientiluvan Etelä-Koreaan. Kansliapäällikkö Husu-Kallio osallistuu matkallaan markkinointitapahtumaan, jonka Atria, HK Scan, MTK, Business Finland ja Ulkoministeriö järjestävät suomalainen kanan lanseeraamiseksi Etelä-Korean markkinoille. Husu-Kallio vierailee myös siipikarjanlihaa jalostavassa tuotantolaitoksessa.

Husu-Kallio tapaa matkallaan edustajia yrityksestä, joka valmistaa kaurajuomia suomalaisesta kaurasta. Kauratuotteet kiinnostavat eteläkorealaisia kuluttajia ja suomalaisella kauralla ja siitä jalostetuilla tuotteilla on maan markkinoilla kasvava vientipotentiaali. Husu-Kallio vierailee myös Korean suurimmilla elintarviketeollisuuden Seoul Food –messuilla.

Etelä-Korea on Suomelle tärkeä kauppakumppani elintarvikeviennissä. Maahan viedään siipikarjanlihan lisäksi muun muassa sianlihaa sekä mylly- ja meijeriteollisuuden tuotteita. Pandemiasta huolimatta Suomen elintarvikevienti Etelä-Koreaan kasvoi vuonna 2021 29 % lähes 30 miljoonaa euroon.

Lisätietoja:

Eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 423, sähköposti hentriikka.kontio(at)gov.fi

Maatalousattasea Juhani Vuento, ulkoministeriö, p. +82 10 32312236, sähköposti juhani.vuento(at)formin.fi

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 6.6.2022