Komia Campilta uusia liikenteen ja maatalouden sovelluksia ja bisnesideoita

Uutinen - Julkaistu 17.6.2015

Seinäjoki isännöi 23.–24. kesäkuuta kisahengessä innovaatioleiriä, jossa kohtaavat maatalouden ja liikenteen bittinikkarit ja bisnes. Mitä ihmettä siitä voi syntyä? Sovelluksia uudenlaisiin ympäristöihin, uutta liiketoimintaa, uusia verkostoja, uutta tietoa.

– Leirillä ideoidaan uusia konsepteja ja sovelluksia, jotka hyödyntävät maataloudesta ja liikenteestä kertyvää dataa. Avoimet tietoaineistot mahdollistavat uudenlaisten digitaalisten palveluiden kehittämisen. Tuloksena parhaimmillaan tuhansien ihmisten jokapäiväinen matkustaminen helpottuu ja maatalouden läpinäkyvyys kuluttajien suuntaan paranee, asiantuntija Sanna Kankaanpää Into Seinäjoki Oy:stä kertoo.

Into Seinäjoki vastaa innovaatioleirin järjestelyistä. Leirin toteutusta ja työskentelyä ohjaa konsulttitoimisto MDI.

– MDI:n leiritiimi iloitsee isosti saadessaan olla toteuttamassa tätä kesän kuuminta innovaatiokilpailua Seinäjoella. 30 tunnin intensiivinen ja tiukkatahtinen Komia Camp tulee haastamaan osallistujat rohkeaan heittäytymiseen niin uusien ideoiden, konseptien ja bisneksen luomisessa kuin innostavassa ja kilpailuhenkisessä tiimityöskentelyssä. Kunnianhimo asetetaan korkealla – maatalouden ja liikenteen palvelujen ’rovio’ saa syntyä täällä, Tytti Isokangas MDI:stä haastaa hymy korvissa.
Sparraajaroolissa leirille osallistuvat mm. Sonja Heikkilä ja Sami Kuusela. Heikkilä on tunnettu maailmanlaajuista huomiota herättäneen Suomalainen liikenne palveluna -konseptin kehittäjänä. Hän on yksi avainpelureista, joka on rakentamassa Suomesta maailman ensimmäistä liikenteen palvelumarkkinaa. Hupparihörhö Oy:n perustaja Kuusela puolestaan etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi. Viime aikoina hän on nostanut keskusteluun maatalouden startupien pienehkön joukon tai näkymättömyyden, ja haluaa saada tähän muutosta aikaan.

Leirin toteutuksessa on mukana mittava joukko yhteistyökumppaneita, mm. Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tekes, Sito, Luonnonvarakeskus, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto. Leiri on osa Seinäjoen kaupunkiseudun Inka-ohjelmaa.

Leirille on valittu reilut 40 osallistujaa, joista muodostetaan 6 tiimiä. Tiimit esittelevät leirin lopussa konseptinsa ja sen toteutussuunnitelman tuomaristolle, joka valitsee ja palkitsee molemmista sarjoista voittajat. Voittajatiimi saa rahapalkinnon ideansa kokeiluun ja jatkokehittämiseen sekä sparrausta toteutussuunnitelmaan.

www.intoseinajoki.fi/komiacamp/

Lisätietoja: Sanna Kankaanpää, puh. 0400 743 422, sanna.kankaanpaa@intoseinajoki.fi

Tiedote: Into Seinäjoki Oy. Julkaistu 17.6.2015