Kuvaa miten tasa-arvoa voi edistää energia-alalla – Kuvakilpailu nostaa naiset eturiviin puhtaan tulevaisuuden tekijöinä

Uutinen - Julkaistu 8.3.2021

Työ- ja energiaministeriö avaa kansainvälisenä naistenpäivänä valokuvauskilpailun teemalla ”Naiset ja energia”. Kilpailun tarkoituksena on kertoa siitä, miten naiset voivat toimia nyt tai tulevaisuudessa monipuolisesti energia-alalla – opiskelijoina, asiantuntijoina, työntekijöinä ja johtajina. Kilpailu on auki 9.4.2021 saakka Instagramissa aihetunnisteella #naisetjaenergia.

Kilpailuaiheen käsittely on vapaa. Voit kuvata miten tasa-arvo, puhtaat energiamuodot ja vähähiilinen tulevaisuus visualisoituvat mielessäsi. Voit kuvata naisia energiaan liittyvän työn tai opiskelun äärellä, mutta myös omat ideasi ovat perusteltuja.

Energia-alalla on tarjolla yhä enemmän mielenkiintoisia tehtäviä. Erityisesti puhtaan energian sektorille syntyy uusia työpaikkoja kasvavalla nopeudella. Tekniikan opinnot eivät ole ainoa polku –  energia-alalle voi päästä myös monien muiden opintojen kautta. Tehtävät eivät ole sukupuolisidonnaisia, vaikka esim. energiateollisuuden henkilöstöstä vain neljännes on naisia.

Suomi liittyi vuonna 2018 kansainväliseen Equal by 30 -kampanjaan. Sen tavoitteena on varmistaa energia-alalla samapalkkaisuus, sukupuolten tasa-arvo johtajavalinnoissa ja kaikille yhtenäiset mahdollisuudet opiskeluun ja uravalintaan vuoteen 2030 mennessä. Kampanja on osa kansainvälisen energiajärjestö IEA:n teknologiaohjelmaa, joka edistää puhtaan energian sektorin mahdollisuuksia tasa-arvoisena työympäristönä.

Lähetä kuvasi viimeistään 9.4.2021 – voit osallistua kahdella kuvalla

Kilpailuun osallistutaan Instagramissa aihetunnisteella #naisetjaenergia viimeistään 9.4.2021. Voit osallistua kilpailuun enintään kahdella kuvalla. Kilpailun säännöt ja tarkemmat ohjeet ovat työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelussa osoitteessa tem.fi/kuvakisa

Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan, ja siinä mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on pyydettävä suostumus kuvan ottamiseen ja julkaisuun. Kuvat eivät saa olla loukkaavia tai syrjiviä. Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö tai heidän perheenjäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Viisi parasta kuvaa palkitaan 100 eurolla. Voittajien nimet kerrotaan ministeriön verkkosivuilla 30.4.2021. Kilpailun voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Kilpailun palkittujen kuvien käyttöoikeudet siirtyvät työ- ja elinkeinoministeriölle käytettäväksi Naiset ja energia -teemaan liittyvään viestintään. Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää myös ministeriön sosiaalisen median kanavissa (Twitter, Facebook ja Instagram).

Kilpailun tuomaristo koostuu energia-alan ammattilaisista ja viestinnän asiantuntijoista. Tuomaristossa on myös graafisen alan ja valokuvaamisen ammattilaisia.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Kati Veijonen, TEM, puh. 029 504 7170 (energia ja tasa-arvoasiat)
verkkopäätoimittaja Kaisu Aho, TEM, puh. 029 506 0053, kaisu.aho(at)tem.fi (tekninen toteutus)

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 8.3.2021