Laki Etelä-Konneveden kansallispuistosta voimaan 1. syyskuuta

Uutinen - Julkaistu 8.8.2014

 

8.8.2014 ympäristöministeriö tiedottaa

Tasavallan presidentti vahvisti tänään lain Etelä-Konneveden kansallispuistosta. Laki astuu voimaan 1. syyskuuta 2014. Etelä-Konneveden kansallispuistosta tulee näin Suomen 38. kansallispuisto.

”Etelä-Konneveden kansallispuisto on loistava lisä kansallispuistoverkostoomme. Kansallispuiston myötä mahdollisuudet kehittää alueen ulkoilu- ja virkistyskäyttöä sekä niihin perustuvaa matkailuelinkeinoa kasvavat merkittävästi, ja uskon, että mahdollisuuksiin myös tartutaan innolla”, iloitsee ympäristöministeri Ville Niinistö.
Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Keski-Suomen ja Pohjois-Savon rajamailla, Konneveden ja Rautalammin kuntien alueilla. Uuden kansallispuiston pinta-ala on runsaat 1544 hehtaaria, ja se koostuu jo aiemmin valtiolle suojelutarkoituksiin hankituista maa-alueista. Kansallispuistoon ei kuulu vesialueita.
Uuden kansallispuiston sydämen muodostavat Rautalammin reitin keskusjärven Konneveden monimuotoinen ranta-, saaristo- ja metsäluonto sekä kalliomuodostumat ja reittivesistömaisema. Kansallispuiston lajisto on erittäin monipuolista ja siellä tavataan suuri joukko silmälläpidettäviä ja uhanalaisia lajeja.
Kansallispuiston hoidosta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut, joka alkaa kehittää uutta kansallispuistoa yhdessä alueen kuntien, maakuntien liittojen, matkailuyrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa.
Etelä-Konneveden kansallispuisto Metsähallituksen sivuilla (luontoon.fi)

Lisätietoja
Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander, p. 0295 250 064, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Ympäristöministerin erityisavustaja Emma Kari, ympäristöministeriö, p. 0295 250 076, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi