Lintilä Team Finland -päivänä: Työtä suomalaisten yritysten eteen tehdään nyt hankalissa ja epävarmoissa oloissa

Uutinen - Julkaistu 25.8.2022

”Työtä suomalaisten yritysten eteen tehdään nyt hankalissa ja epävarmoissa oloissa. Suomalaisyrityksillä on paljon annettavaa maailmalle. Venäjän-kaupan tilalle on löydettävä uusia markkinoita. Suomalaisyrityksillä on paljon annettavaa maailmalle”, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Team Finland -päivänä Helsingissä 25.8.2022 puhunut Lintilä muistutti, että osaamisemme on vahvaa, ja kysyntä vihreän ja digitaalisen siirtymän ratkaisuille sekä esimerkiksi terveysteknologialle on maailmalla valtaisa. Avainasioita ovat asiakkaan kohtaaminen ja tarjontamme oikeanlainen paketointi tarpeisiin vastaten.

”Venäjän-kaupan tilalle on löydettävä uusia markkinoita. Ensimmäisessä vaiheessa yritysten katseet ovat kohdistuneet ennen kaikkea lähelle Eurooppaan. Samalla Team Finland –verkoston erityisenä roolina on tarjota kontakteja, tietoa ja herätteitä uusien kaukomarkkinoiden avaamiseksi.,” sanoi Lintilä.

”Team Finland -palveluita on kehitetty vuosikymmenen verran. Työ on kriittisen tärkeää, jotta saadaan vienti kasvuun ja varmistetaan Suomeen uusia työpaikkoja ja hyvinvointia. Uudistumiskykyä vaaditaan jatkuvasti niin Team Finland -verkostolta kuin suomalaisyrityksiltä, kun kilpailemme kireillä globaaleilla markkinoilla” totesi Lintilä.

Team Finland -päivässä 25.8. juhlistetaan yritysten kansainvälistymistä vauhdittavan verkoston kymmenvuotista taivalta. Tilaisuudessa yrityksillä oli mahdollisuus verkostoitua kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa yli 70 eri markkinalta ja usealta alalta.

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 80 paikallista tiimiä.

Lisätiedot: 
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 25.8.2022


Aihetunnisteet: vienti, yritykset