Luomutiloilla juhlitaan luonnon päivää 28. elokuuta

Uutinen - Julkaistu 16.8.2021

Luomutilat avaavat ovensa yleisölle Suomen luonnon päivänä 28. elokuuta. Lähes 30 tilaa ympäri Suomea tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden tutustua luomutilojen toimintaan, luomutuotteisiin ja tilojen asukkaisiin Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Tiloilla voi esimerkiksi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin ja ostaa satokauden tuotteita.

Tapahtumassa on mukana erilaisia luomutiloja: sekä kasvi- että eläintiloja, marjatiloja, useita kartanoita sekä kumppanuusmaatalousperiaatteella toimiva Kaupunkilaisten oma pelto. Tapahtumaan osallistuu lähes 30 luomutilaa kymmenestä maakunnasta.

Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12–15. Kaikki mukana olevat tilat tuottavat ruokaa, ja osa tarjoaa sitä myös maisteltavaksi pop up –kahvioissa. Tapahtuma on oiva tilaisuus näyttää lapsille, mistä luomuruoka tulee. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan karvaista ylämaankarjaa.

Luomu tekee hyvää ihmisille ja luonnolle

Suomen luonnon päivä on sopiva päivä juhlintaan luomutiloilla. Luomuviljely perustuu luonnon kunnioittamiseen ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen.

Luomutuotannon tärkein ja selkein ympäristövaikutus on luonnon monimuotoisuuden ylläpito. Luomupelloilla elää tutkitusti lähes kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla. Lisäksi luomuviljelyn menetelmät ylläpitävät maan kasvukuntoa ja vähentävät maatalousympäristön kemikaalikuormitusta.

Turvallisesti tapahtumaan

Tapahtuman järjestävät tilat ottavat huomioon voimassa olevat rajoitukset ja viranomaisten ohjeet. Vierailijoita pyydetään tulemaan tiloille vain täysin terveenä, käyttämään käsidesiä sekä maskia sisätiloissa. Luomutiloilla voi olla omia ohjeita turvallisen vierailun varmistamiseksi.

Suomen luonnon päivän luomutilatapahtumaa järjestävät yhteistyössä tilojen kanssa Pro Luomu, maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Biodynaaminen yhdistys, MTK ja SLC.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa mukana olevat tilat näet luomu.fi verkkosivulla. Seuraa sivustolta ja tilojen omilta sivuilta koronatilanteeseen liittyvää tiedotusta. https://luomu.fi/luonnonpaiva/

 

Lisätietoja:

Maa- ja metsätalousministeriö, Leena Seppä, puh. 040 7404739, leena.seppa@mmm.fi

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 16.8.2021


Aihetunnisteet: luomu