Luonnon köyhtyminen täytyy pysäyttää – Ympäristöministereiltä vahva kannanotto luonnon puolesta Trondheimista

Uutinen - Julkaistu 3.7.2019

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen antoi yhdessä 13 maan ympäristöministerien kanssa vahvan kannanoton luonnon monimuotoisuuden puolesta Trondheimin konferenssissa 2.7. Ministerit sitoutuvat edistämään kansainvälisten monimuotoisuustavoitteiden kunnianhimon nostamista. Uusista tavoitteista sovitaan vuonna 2020.

Ministeri Mikkonen on iloinen, että Trondheimin kannanotto tukee Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tavoitetta luoda tiekartta luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi ja tilan parantamiseksi. Tiekarttaan on tarkoitus hahmotella tavoitteet vuosille 2030, 2040 ja 2050.

”Nyt on aika toimia luonnon puolesta. Suomi näyttää tässä erinomaista esimerkkiä, sillä hallitus on sitoutunut merkittäviin luonnonsuojelutoimiin, kuten lisäämään luonnonsuojelun rahoitusta 100 miljoonalla eurolla vuodessa. On tärkeää, että rahoitusta, lainsäädäntöä ja yritysten sitoutumista luonnon tilan parantamiseen lisätään niin Suomessa kuin maailmalla”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Kannanoton antoivat Suomen, Kanadan, Kiinan, Kolumbian, Costa Rican, Saksan, Ison-Britannian, Ranskan, Indonesian, Japanin, Norjan, Serbian, Etelä-Afrikan ja Ugandan ministerit tai varaministerit.

Yhdeksättä kertaa järjestetty Trondheimin konferenssi tukee kansainvälisen luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen edistämistä. Konferenssin järjestävät YK:n luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen sihteeristö (CBD), YK:n ympäristöohjelma (UNEP) ja Norjan hallitus.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Riikka Yliluoma, p. 050 414 1682, etunimi.sukunimi@ym.fi
Ympäristöneuvos Marina von Weissenberg, p. 0295 250 321, etunimi.sukunimi@ym.fi

Ympäristöministeriön tiedote 2.7.2019