Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen Team Finland –vierailulle Vietnamiin

Uutinen - Julkaistu 7.10.2022

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen vierailee yhdessä neljäntoista yrityksen edustajien kanssa Vietnamissa 9.-12. lokakuuta. Valtuuskunnan jäsenet edustavat elintarviketeollisuuden, vesiosaamisen ja metsäteollisuuden alalla toimivia yrityksiä ja muita toimijoita.

Matkan aikana järjestettävissä korkean tason tapaamisissa lisätään tietoisuutta suomalaisten elintarvikkeiden laadusta sekä avataan businesskontakteja esittelemällä suomalaista korkean tason osaamista myös vesisektorilla ja metsäteollisuudessa.

–    Vierailu on ainutlaatuinen tilaisuus esitellä suomalaisen huippuosaamisen trioa Vietnamin lähes sadan miljoonan kuluttajan markkinoilla, ministeri Antti Kurvinen sanoo.

Ministeri Kurvinen tapaa suomalaisyritysten edustajien kanssa sekä Vietnamin ministereitä että muita valtiollisten instituutioiden edustajia. Hanoissa ministeri avaa vesisektorin työpajan ja Ho Chi Minh -cityssä Suomen ja Vietnamin välisen metsäfoorumin, joissa molemmissa on mahdollisuus luoda kumppanuuksia vietnamilaisten toimijoiden kanssa.

Vietnamin markkinat ovat osoittaneet elpymisen merkkejä vuoden 2021 loppupuolelta lähtien. Talouden odotetaan elpyvän koronapandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2023. EU:n ja Vietnamin välillä vuonna 2019 allekirjoitettu vapaakauppasopimus luo uusia markkinoillepääsy- ja toimintamahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille.

Suomen mahdollisuudet ja lähtökohdat kansainvälisen kaupan kasvattamiseen Vietnamin kanssa ovat hyvät. Myönteinen Suomi-kuva ja suomalaisten tuotteiden ja osaamisen korkea laatu ovat Vietnamissa tiedossa. Vesiyhteistyötä on tehty 1980 –luvulta lähtien. Nyt tehtävän vierailun tavoitteena on osoittaa kaupallisen yhteistyön tärkeys ja avata suomalaisyrityksille arvovaltapalvelujen kautta liiketoimintakontakteja maahan.

Vierailu järjestetään Team Finland-yhteistyössä Ulkoministeriön ja Business Finlandin kanssa.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Topi Heinänen, p. +358 295 162 143
Kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi, p. +358 295 162 034
Eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio, p. +358 295 162 423

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 7.10.2022


Aihetunnisteet: kansainvälinen yhteistyö