Maa- ja metsätalousministeriö avaa uuden blogisarjan ruokajärjestelmästä

Uutinen - Julkaistu 28.2.2024

Maa- ja metsätalousministeriö on aloittanut uuden blogisarjan, jossa käsitellään ruokajärjestelmän kestävyyttä ja kannattavuutta. Blogisarja on kaikille avoin ja tarkoitettu herättämään keskustelua ruuasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle, ympäristölle ja taloudelle.

Blogisarjan nimi on Keskustelua ruokajärjestelmästä ja se liittyy ministeriön hallitusohjelman mukaiseen Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -kokonaisuuteen. Tavoitteena on luoda yhteinen näkemys siitä, millainen on Suomen ruokajärjestelmä vuonna 2040 ja miten sinne päästään.

Sarjassa kuullaan erilaisia ääniä koko ruokajärjestelmästä: tuottajilta, jalostajilta, kauppiailta, kuluttajilta, tutkijoilta, viranomaisilta ja järjestöiltä. Blogikirjoittajat voivat valita aiheensa vapaasti ja kertoa siitä omalla tyylillään. Blogikirjoitukset julkaistaan maa- ja metsätalousministeriön verkkosivulla ja somekanavissa.

Blogikirjoittajaksi voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia ministeriön viestintään osoitteeseen: viestinta.mmm@gov.fi. Viestin otsikoksi kirjoitetaan: Keskustelua ruokajärjestelmästä -blogisarja.

Kirjoittajia haetaan jatkuvasti ja blogikirjoituksia julkaistaan monipuolisesti eri taustoista ja näkökulmista. Blogisarjan toimintaan voi myös osallistua kommentoimalla ja jakamalla blogikirjoituksia.

Maa- ja metsätalousministeriö toivoo, että uusi blogisarja lisää ruokajärjestelmän ymmärrystä ja kunnioitusta. Ruoka on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, hyvinvointia ja identiteettiä. Ruoka on myös yhteinen asia, joka koskettaa meitä kaikkia. Siksi ruokajärjestelmästä pitää puhua yhdessä.

Blogisarjan avauksessa Mari Sandell Helsingin yliopistosta kirjoittaa Suomesta ruokamaakuntien maana.

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Taina Saahko, p. 050 535 6646

Maa- ja metsätalousministeriön uutinen 28.2.2024