Maailman onnellisin kansa ja puhtain luonto – uudistunut Visitfinland.com esittelee Suomen parhaat matkailuvaltit

Case - Julkaistu 29.9.2022

Kansainväliselle yleisölle suunnattu Visitfinland.com-matkailusivusto uudistui alkuvuodesta 2022. Uudistetulla sivustolla Suomi esitellään kestävänä ja ympärivuotisena matkailukohteena. Maamme valtteina ovat ainutlaatuinen ja puhdas luonto sekä luonnossa tapahtuvat aktiviteetit ja majoitus.

Visitfinland.com inspiroi, tarjoaa tietoa ja ohjaa varauksen tekoon

Uudistetun verkkosivuston suunnittelussa otettiin huomioon monivaiheinen polku, jonka läpi matkailija kulkee suunnitellessaan lomaansa. Sivustolla on sisältöä, joka tukee niin haaveilua, tiedonhakua kuin varauksen tekemistäkin. Tavoitteena on vakuuttaa matkailija valitsemaan Suomi seuraavaksi matkakohteekseen.

– Visitfinland.com yhdistää matkailijat ja matkailutuotteet aiempaa suoremmin ja tarjoaa nyt enemmän käytännöllistä tietoa kävijälle, verkkosivuston uudistuksen projektivastaava Mervi Holmén Visit Finlandilta kertoo.

Sivusto on käännetty yhdeksälle kielelle ja siellä vierailee viikoittain kymmeniätuhansia kävijöitä eri puolelta maailmaa. Suomalaisia matkailualan yrityksiä ja niiden tuotteita esitellään artikkeleissa, valmiiksi kuratoiduissa reittiehdotuksissa sekä tuotekoontisivulla. Koontisivulla kävijä voi etsiä itselleen mielenkiintoisia matkailutuotteita sanahaulla ja suodattimilla. Koontisivun kaikki tuotteet haetaan matkailun kansallisesta tietokannasta Visit Finland DataHubista, jonne yrittäjät voivat lisätä tuotteitaan maksutta. Julkaisemalla tuotteen DataHubissa, saa sen näkyviin myös Visitfinland.comissa.

Kuva: Visitfinland.com

Luonto on Suomen vetonaula

Suomen uniikki, pohjoinen luonto revontulineen ja yöttömine öineen on sisältöä, joka kiinnostaa matkailijoita vuodesta toiseen. Tämä näkyy niin hakukoneissa tehtävissä hauissa kuin Visitfinland.comin luetuimmissa artikkeleissa.

Luonnon lisäksi sivuston vierailijoita kiinnostavat myös palvelut ja aktiviteetit, joita lomalla voi tehdä. Pelkkä hieno luontomaisema ei usein riitä Suomesta kiinnostuneelle matkailijalle. Sen lisäksi saatavilla tulee olla laadukkaita majoitus- ja ravitsemuspalveluita sekä helposti varattavia, mielenkiintoisia aktiviteetteja. Majoituspalveluista kansainvälistä kiinnostusta herättävät erityisesti uniikit majoituskohteet, kuten lasikattoiset mökit, jossa voi tuntea olevansa osa luontoa ja nukkua tähtitaivaan alla – kirjaimellisesti.

Kuva: Visitfinland.com

Vastuullisuus on entistä tärkeämpää

Matkailun vastuullisuus ja kestävyys ovat teemoja, joiden globaali painoarvo kasvaa jatkuvasti. Kestävä kehitys onkin yksi Visit Finlandin strategian kulmakiviä. VF:n Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelmassa yrityksiä ohjataan kohti kokonaisvaltaista kestävää kehitystä niin luonnon kuin sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Vastuullisuus näkyy myös kautta linjan Visitfinland.comin sisällöissä. Uudistetulta sivustolta löytyy mm. oma osio sustainable travel -teemalle. Lisäksi käyttäjän on mahdollista selata STF-merkin saaneiden yritysten tuotteita tuotekoontisivulta sustainably certified -kategoriasta.

Kuva: Visit Finland

Visitfinland.comin kehitys jatkuu

Uudistettua verkkosivua kehitetään edelleen ja sinne tuotetaan uutta, kiinnostavaa sisältöä Suomesta eri kielillä. Sisällöntuotannossa seurataan tiiviisti mm. hakukonedatan trendejä.

– Kehitämme sivustoa datan ja käyttäjäpalautteen perusteella. Tulevaisuudessa se sisältää myös esimerkiksi tietylle markkinalle lokalisoitua sisältöä. Käyttökokemuksesta haluamme tehdä maailman parhaan askel kerrallaan, Visitfinland.comin päätoimittaja Sara Terho kommentoi.

 

Artikkelin kirjoittaja on Visitfinland.comin päätoimittaja Sara Terho. Yhteystiedot: etunimi.sukunimi@businessfinland.fi


Agenda2030

Visitfinland.com-matkailusivuston uudistaminen tukee erityisesti kestävän kehityksen tavoitteeseen 8. kuuluvaa alatavoitetta 8.9 Laatia ja toimeenpanna vuoteen 2030 mennessä käytäntöjä työpaikkoja luovan ja paikallista kulttuuria sekä tuotteita edistävän kestävän matkailun edistämiseksi.

Lue lisää artikkeleita samasta kestävän kehityksen tavoitteesta:

8. Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

Lue seuraava artikkeli: Mesimarjat ja kuusenkerkät – Lignell & Piispanen valmista... »