Metsäpalvelut

Puutavaran kuljetuskone nostaa puuta kyytiin.

Case - Julkaistu 13.6.2014

Suomessa on noin 632 000 metsänomistajaa. Lähes joka kahdeksas suomalainen siis omistaa metsää, ja joka kolmas 2000-luvulla syntynyt on tulevaisuuden metsänomistaja. Oletko sinä yksi heistä?

Suurin osa metsistä on yksityisessä omistuksessa – metsänomistajat ovat tavallisia perheitä, työssäkäyviä ihmisiä, eläkeläisiä, opiskelijoita…

Yhä useampi metsänomistaja asuu kaupungeissa kaukana omalta metsätilaltaan. Heillä ei ole aina aikaa tai mahdollisuutta hoitaa itse omaa metsäänsä. Tämä on lisännyt metsänhoitoon liittyvien palvelujen ja neuvonnan tarvetta.

Metsäteollisuusyrityksissä, metsänhoitoyhdistyksissä ja yksityisissä metsäpalveluyrityksissä työskentelee noin 23 000 ammattilaista, joiden kautta metsäomistajat saavat apua metsien hyvään hoitamiseen – yksittäisistä toimenpiteistä kokonaisvaltaiseen metsäomaisuuden hoitamiseen ”avaimet käteen”-periaatteella. Haaveiletko luontoon ja markkinointiin liittyvästä ammatista, ja olet innostunut tekemään töitä yhdessä asiakkaiden kanssa? Voit löytää itsesi näiden ammattilaisten joukosta tulevaisuuden metsäpalvelujen tuottajana.

Metsässä tehtävät toimenpiteet suunnitellaan metsänomistajan omien toiveiden mukaan. Metsää kannattaa hoitaa – olipa tavoitteena sitten mahdollisimman suuri rahallinen tuotto, luontoelämykset tai vaikka hyvien metsästysmahdollisuuksien luominen!

Mobiili metsä

Metsänomistajille tarjottavien online-palveluiden avulla oma metsä kulkee mukana – tabletilla tai kännykässä. Esimerkiksi Metsään.fi-palvelu tuo oman metsän tiedot käden ulottuville: palvelussa voi tarkastella metsänsä puustoa, nähdä sen rahallisen arvon, hoitotarpeet ja luontokohteet, suunnitella metsätyöt ja arvioida niiden kustannukset sekä jakaa tietonsa töiden toteuttajien kanssa.

Mielessä huippuidis – haluaisitko olla mukana luomassa tulevaisuuden sovelluksia mobiiliin metsänhoitoon?

 

Teksti ja kuvat ovat metsäalan esittelysalkun infokorteista ja ne on toteutettu yhteistyössä koko metsäalan yhteisen Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen ja metsäalan yritysten kanssa. Salkku erilaisine näytteineen on nuorison itse ideoima tapa esitellä monipuolista toimialaa. Salkkua on jaettu yläkouluihin metsäalan kouluvierailuilla. Lisätietoja salkusta ja kouluvierailuista: vilma.issakainen(@)smy.fi ja paavo.lyytikainen(@)forestindustries.fi.


Aihetunnisteet: case, esittelysalkku, metsä

Lue seuraava artikkeli: Metsä »