Ministeri Lintilä edistää energia-alan vientiä virtuaalisella vierailulla Indonesiaan

Uutinen - Julkaistu 17.11.2020

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapaa Indonesian energia- ja luonnonvaraministeri Arifin Tasrifin 18.11.2020 osana virtuaalisesti toteuttavaa Team Finland -vierailua. Tapaamisen pääaiheina ovat energia-alan kehitys ja Indonesian uudet älykkään energian hankkeet.

Ministeritapaamisen tavoite on edistää suomalaisyrityksien toimintaedellytyksiä Indonesian energiamarkkinoilla sekä edistää Suomen ja Indonesian välisiä liiketoimintakumppanuuksia.

Indonesian kasvava talous Kaakkois-Aasian alueella tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Erityisesti suomalaisyritysten osaamista uusiutuvan energian, yhteiskunnan sähköistämisen sekä bio- ja kiertotalouden aloilla voidaan hyödyntää Indonesian talouden kehittämiseksi.

– Olen iloinen Suomen ja Indonesian hyvistä suhteista. Erityisesti energiasektori on ollut merkittävässä asemassa ja toivon yhteistyön energia-alalla etenevän tulevaisuudessa vieläkin pidemmälle esimerkiksi kiertotaloutta edistävien energiaratkaisujen saralla, ministeri Mika Lintilä sanoo.

Suurena ja kasvavana taloutena Indonesia on potentiaalinen yhteistyökumppani Suomen elinkeinoelämälle. Elinkeinoministeri Mika Lintilä vieraili Indonesiassa 2017 Team Finland -yritysvaltuuskunnan kanssa. Vierailun aikana Lintilä tapasi energia- ja luonnonvaraministeriön varaministeri Arcandra Taharin.

Kansainvälinen uusiutuvan energian järjestö IRENA arvioi, että Indonesian energian kysyntä voi kasvaa vuosina 2015–2030 neljänneksellä ja sähkön kysyntä kolminkertaistua. Vaikka riippuvuus kotimaisesta kivihiilestä ja tuoduista öljytuotteista on kasvanut, on Indonesia alkanut lisätä uusiutuvia energialähteiden käyttöä. Maa on asettanut tavoitteekseen nostaa uusiutuvan energian osuus 23 prosenttiin energian käytöstä vuoteen 2025, ja 31 prosenttiin vuoteen 2050 mennessä.

Suomalais-indonesialaisen yritysseminaarin aiheina puhdas energia ja jätteiden hyödyntäminen

Ministeritapaamisen jälkeen Business Finland järjestää 24.11.2020 virtuaalisen energia-alan yritysseminaarin (”Smart Energy, Waste to Energy and Waste to Value”). Seminaarissa on mukana myös yhdeksän suomalaisyritystä sekä Indonesian julkisen sektorin sekä yritysten edustajia. Tilaisuuden alussa elinkeinoministeri Mika Lintilä esittää oman videotervehdyksensä.

Team Finland -verkosto on suomalaisyrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Nina Alatalo, TEM, puh. 029 504 7171
erityisasiantuntija Kati Shibutani, TEM, puh. 029 504 9047
Johtava asiantuntija Juho Korteniemi, TEM, puh. 050 567 0715

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote  17.11.2020