Ministeri Lintilä Team Finland -vierailulle Chileen ja Kolumbiaan

Uutinen - Julkaistu 25.11.2022

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tekee Team Finland -vierailun Chileen ja Kolumbiaan 27.11. –2.12.2022 yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Mukaan lähtee 23 hengen yritysvaltuuskunta erityisesti energia-, puolustus- ja turvallisuus- sekä avaruusteknologian aloilta.

”Suomalaisilla yrityksillä on paljon tarjottavaa näille maille, kun ne toteuttavat vihreää siirtymäänsä tai kehittävät puolustus- ja turvallisuusratkaisujaan. Niiden uusiutuvan energian ja energian varastoinnin hankkeissa on suuria yhteistyömahdollisuuksia. Turvallisuusalalla viestintäratkaisuille ja koulutusyhteistyölle on tilausta. Suomalaisen puolustusteollisuuden tuotteet ja ratkaisut ovat alansa kärkeä, ja niille on kasvavaa kysyntää erityisesti muuttuneessa kansainvälisessä turvallisuustilanteessa”, toteaa ministeri Lintilä.

Elinkeinoministeri vierailee Chilessä 27.–30.11, jossa hänen ohjelmaansa kuuluvat muun muassa kahdenkeskiset tapaamiset maan puolustus-, talous- ja energiaministereiden kanssa. Lintilä myös tutustuu ExpoNaval 2022 -messuihin ja vierailee suurimmissa energia-alan yrityksissä yhdessä Suomen delegaation kanssa.

Vierailunsa Kolumbian osuudella 1.–2.12. ministeri Lintilä tapaa maan kauppa-, teollisuus- ja matkailuministerin, kaivos- ja energiaministerin sekä puolustusministerin. Kolumbiassa tavataan lisäksi useita keskeisiä elinkeinoelämän ja hallinnon organisaatioita yritysdelegaation painopistealoilta.

Vierailun yritysvaltuuskunnan on koonnut Business Finland. Osallistuvat yritykset ja toimijat ovat puolustusministeriö, Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry, AFRY Finland Oy, DA-Group, Finnvera Oyj, Goodmill Systems Oy, ICEYE Oy, LUT University, Marine Alutech Oy Ab, Merus Power Oyj, Neste Oyj, Nokia Oyj, Nordic Access Oy, Patria Oy, ReOrbit Oy, Savox Communications Oy Ab ja Wärtsilä Oyj Abp

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiessihteeri (kansainväliset asiat), Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7 171
erityisasiantuntija Riikka Astala, TEM, p. 0295 047 057
vanhempi osastoesiupseeri Pasi Jalkanen, PLM, p. 029 514 0030 (puolustusteollisuus)
Senior Director, Region Latin America Heidi Virta, Business Finland, p. +55 11 97851 8118

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 25.11.2022


Aihetunnisteet: energia, vienti, yritykset