Ministeri Tiilikainen vierailee Tunisiassa ja Marokossa 22.-27.1.2018

Uutinen - Julkaistu 22.1.2018

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen tekee Team Finland -matkan Tunisiaan ja Marokkoon 22.–27.1.2018 suomalaisten yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Mukaan lähtee 19 hengen yritysvaltuuskunta, joka koostuu vesi-, jäte-, energia-, biotalous- ja teknologia-alan yrityksistä ja kiertotalouden asiantuntijoista. Valtuuskuntaan kuuluu myös tutkimuslaitosten (SYKE ja LUKE) sekä Sitran edustajia.

– Tunisian ja Marokon markkinoilla on selvä tilaus suomalaiselle osaamiselle. Olemme tavanneet Tunisian ympäristöministerin Riadh Mouakherin kanssa useasti ja hän kävi viime kesänä myös Suomessa tutustumassa kiertotalouden mahdollisuuksiin. Molemmissa maissa on vireillä useita paikallisia vesi- ja infrahankkeita, joihin yrityksillämme olisi varmasti tarjolla erinomaisia ratkaisuja, toteaa ministeri Tiilikainen.

Tiilikainen tapaa Tunisiassa Mouakherin lisäksi muun muassa energia-, kaivos- ja uusiutuvan energian ministerin Khaled Kaddourin, asunto- ja kaavoitusministerin Mohamed Salah Arfaouin, rahoituslaitosten sekä teollisuuden edustajia ja tutustuu jätteiden ja jäteveden käsittelyyn paikallisissa laitoksissa.

Marokossa ministeri tapaa energia-, kaivos ja kestävän kehityksen ministerin Aziz Rebbahin, maatalous- ja liikenneministeriön sekä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin edustajia ja vierailee muun muassa aurinkoenergian tutkimuslaitoksessa sekä jätteiden ja jäteveden käsittelylaitoksilla. Vesi, jäte- ja energia-aiheiden lisäksi tapaamisissa käsitellään kiertotaloutta sekä kestävään ja moderniin teollisuustuotantoon panostamista. Marokossa on systemaattisesti kehitetty infrastruktuuria ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämistä. Maan tavoitteena on tuottaa 52 % sähköntarpeestaan uusiutuvilla lähteillä, erityisesti tuulivoiman ja aurinkoenergian avulla, vuoteen 2030 mennessä.

Lisätiedot:

Ministeri Tiilikaisen erityisavustaja Taru Savolainen, ympäristöministeriö, p. +358 40 535 8622, etunimi.sukunimi@ym.fi

Hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, YM, puh. +358 40 504 749, etunimi.sukunimi@ym.fi

Kansainvälisten asiain neuvos Eija Lumme, YM, puh. +358 50 364 7358, etunimi.sukunimi@ym.fi

Ympäristöministeriön tiedote 19.1.2018