MMM: Erityisavustuksia kalatalouden edistämishankkeisiin haussa 31.1.2024 saakka

Uutinen - Julkaistu 12.1.2024

Maa- ja metsätalousministeriö myöntää erityisavustuksia kalatalouden edistämishankkeisiin. Avustuksia myönnetään hankkeisiin, jotka edistävät kalastusharrastusta, kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelua, toimeenpanoa, ohjaamista ja kehittämistä sekä kalastuksenvalvontaa. 

Etusijalla ovat hankkeet, joiden tulokset palvelevat mahdollisimman laajasti kalastonhoitomaksun suorittaneita. Eduksi katsotaan myös, jos hanke edistää kansallisen kalatiestrategian, lajikohtaisten hoito-ohjelmien tai vapaa-ajan kalatalouden kehittämisstrategian tavoitteita.

Vuoden 2024 haussa painotetaan seuraavia asioita:

  • Luontaisten kala- ja rapukantojen monimuotoisuuden turvaaminen (esim. kalastuksen seuranta- ja säätelytoimet, vaelluskalojen luontaisen elinkierron turvaaminen)
  • Kalastusharrastuksen edistäminen
  • Tiedottaminen ja neuvonta vuonna 2024 voimaan astuvista kalastuslain muutoksista (erityisesti vapaa-ajankalastuksen saalisilmoitus, kalojen lopetusvelvollisuus ja kalastonhoitomaksun maksuvelvollisuuden ikärajamuutos)
  • Kalastuksen valvonta

Haku avoinna: 31.1.2024 klo 16.15 saakka

Haku on tarkoitettu: Yleishyödylliset oikeustoimikelpoiset yhteisöt ja yritykset. Rahoitettavien hankkeiden tulee olla valtakunnallisia tai laajoja siten, että ne vaikuttavat useamman kuin yhden ELY-keskuksen toimialueella.

Lisätiedot:

Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivut

Hakuohje

Erityisasiantuntija Roni Selén, p. 0295 162 462, roni.selen(at)gov.fi

 

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti