MMM: Kestävän kasvun ohjelman metsätaloushankkeiden 2. rahoitushakuun 17 hakemusta

Uutinen - Julkaistu 13.10.2022

Metsätalouden ilmastokestävyyttä ja metsäluonnon monimuotoisuutta tukevien kehittämis- ja koulutushankkeiden toisessa rahoitushaussa jätettiin 17 hakemusta. Lokakuun 11. päivänä päättyneessä haussa rahoitetaan hankkeita enintään 4,7 miljoonalla eurolla. Maa- ja metsätalousministeriön koordinoima haku on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa ja maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -ilmastotoimenpidekokonaisuutta.

Parhaillaan päivitettävään Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaan eli Suomen kestävän kasvun ohjelmaan sisältyy yhteensä noin 8,5 miljoonan euron määräraha, joka on suunnattu maankäyttösektorin ilmastokestävyyden kehittämiseen. Loppuvuodesta 2021 järjestetyllä ensimmäisellä hakukierroksella rahoitettiin yhteensä noin 3,8 miljoonalla eurolla viisi hanketta, joita toteutetaan vuosina 2022–2024.

”Hakemuksia saatiin hyvä määrä ja joukossa oli toivotusti sekä suuria että pienempiä hankkeita. Yhteensä rahoitusta haettiin lähes 12 miljoonaa euroa. Ilahduttavaa nähdä, että hakijoiden joukossa on myös uusia toimijoita”, kommentoi Suomen kestävän kasvun ohjelman metsätaloushankkeiden kokonaisuutta koordinoiva erityisasiantuntija Joel Järvinen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Hakemusten arvioinnille on varattu aikaa vuoden loppuun. Rahoituspäätökset pyritään toimittamaan hakijoille viimeistään helmikuussa 2023. Nyt valittavia hankkeita toteutetaan vuosina 2023–2025. Kolmatta rahoituskierrosta ei tällä hetkellä ole suunnitteilla.

Lisätiedot:

Maa- ja metsätalousministeriön uutinen 12.10.2022

Hakuilmoitus

Suomen kestävän kasvun ohjelma: RRF-metsähankkeet

MMM, Maankäyttösektorin ilmastokestävät toimenpiteet metsätaloudessa -hankehaku (RRF), 2. hakukierros

 

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti