MMM: Kestävän kasvun ohjelmasta on myönnetty avustusta 3,3 milj. euroa vesiosaamisen hankkeille

Uutinen - Julkaistu 30.5.2023

Etelä-Savon ELY-keskus ja maa- ja metsätalousministeriö järjestivät 10.1.-17.3.2023 toisen avoimen hankehaun vesiosaamisen kehittämishankkeille. Hakemuksia tuli 27, joista yhtätoista on päätetty rahoittaa. Avustuksia myönnettiin yhteensä 1,5 milj. euroa. Tuensaajia on 27.

Yhteensä vesiosaamisen kasvun ja kansainvälistymisen hankkeisiin on nyt myönnetty kahdella hakukierroksella 3,3 milj. euroa vuosille 2022-2025. Tuensaajia on yhteensä 49.

Rahoitettavat hankkeet ovat kehittämishankkeita, jotka kasvattavat suomalaista vesiosaamista, siihen liittyvää liiketoimintaa ja kansainvälistymistä. Hankkeiden arvioinnissa otettiin huomioon ratkaisujen ja sovellusten kansainvälistymisedellytykset sekä mahdollisen markkina-alueen alustava identifiointi, ratkaisujen ja sovellusten taloudellinen elinkelpoisuus ja kaupallinen potentiaali, kumppanuudet eri toimijoiden kesken, hankkeiden ilmasto- ja ympäristöystävällisyys, hankkeiden tehokkuus ja relevanssi tavoitteiden näkökulmasta, ratkaisujen ja sovellusten uutuus, monistettavuus ja laajennettavuus sekä hankkeen toimenpiteiden vaikuttavuus suhteessa arvioituihin kustannuksiin.

Ohjelmasta järjestetään syksyllä 2023 kolmas, kohdennetumpi hakukierros. Hakuohje julkaistaan syyskuussa.

Lisätietoja:

MMM 29.5.2023: Vesiosaamisen kasvuun ja kansainvälistymiseen jälleen rahoitusta – kestävän kasvun ohjelmasta on myönnetty avustusta 3,3 milj. euroa 21:lle vesiosaamisen hankkeelle

Rahoitettavat hankkeet

Suomen kestävän kasvun ohjelma

 

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti


Aihetunnisteet: rahoitusuutiset, vesi, vesiosaaminen