MMM: Maatilatalouden kehittämisrahastosta (Makera) rahoitetaan vuonna 2023 14 uutta maa- ja elintarviketalouden tutkimus- ja kehittämishanketta

Viljakasveja lähikuvassa pellolla.

Uutinen - Julkaistu 10.2.2023

Hankkeiden MMM:n myöntämä kokonaisrahoitus on yhteensä noin neljä miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaiskustannukset noin 6,6 miljoonaa euroa.

Tutkimusrahoitusta kohdennettiin haun painopisteisiin ”Maatalouspolitiikan toimintaympäristön ja ruokajärjestelmän tulevaisuuden haasteet, ennakointi ja riskienhallinta. Arvojen ja asenteiden tuntemisella parempaan politiikkavalmisteluun sekä tuuppaus kohti kestävämpiä valintoja” sekä ”Uudet teknologiat ja toimintamallit sekä innovaatioiden pohjustaminen maa- ja elintarviketaloudessa”.  Rahoitettavien hankkeiden tavoitteena on parantaa maa- ja elintarviketalouden kannattavuutta ja kilpailukykyä kestävällä tavalla sekä tuottaa maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan tehtävien hoitamisessa tarvittavaa tietoa.

Rahoitettavien hankkeiden perustiedot ja lyhyt yhteenveto hankkeista ovat maa- ja metsätalousministeriön verkkosivulla mmm.fi/makera-2023.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä: 

MMM tiedote 10.2.2023
neuvotteleva virkamies Suvi Ryynänen, p. 0295 16 2126, etunimi.sukunimi(at)gov.fi

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti


Aihetunnisteet: maatalous, makera, rahoitusuutiset