MMM: Ruokaketjun hankehaku on avoinna 16.4.2024 saakka

Uutinen - Julkaistu 5.3.2024

Hakemuksia toivotaan hankkeista, jotka edistävät elintarvikevientiä parantamalla vientiosaamista ja vientielintarvikkeiden jalostusasteen nostoa. Lisäksi etsitään hankkeita, joissa selvitetään julkisten elintarvikehankintojen aluetaloudellisia vaikutuksia, erityisesti kotimaisen luomun ja lähiruuan käytön näkökulmasta. Ruokavirasto vastaa hankkeiden hakuprosessista ja hallinnoinnista. Hankkeet rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. 

Rahoitettavaksi toivotaan myös hankkeita, jotka edistävät ruokajärjestelmän yhteistyötä, koordinaatiota ja viestintää, kehittävät ammatillista osaamista kasvisruuan ja kasviproteiinien käytössä tai tarjoavat täydennyskoulutusta opettajille ja opetusmateriaalia luomutuotannosta ja -tuotteista.

Rahoitettavilla hankkeilla on liittymäpintaa Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -kokonaisuuteen, johon kuuluvat suomalaisen ruuantuotannon pitkän aikavälin strategia ja elintarvikevientiä lisäävä ruoka-alan kasvuohjelma sekä maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien loppuraportin toimeenpano.

Haku avoinna: 5.3.-16.4.2024

Haku on tarkoitettu: järjestöt, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt sekä korkeakoulut. Hankkeet, jotka edistävät hallitusohjelman mukaisia ruokapoliittisia tavoitteita.

Määräraha: n. 3 miljoonaa euroa.

Avustusta saa käyttää: hankkeet, jotka etsivät ratkaisuja ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämiseen tai kasvattavat maataloustuottajien arvostusta ruokakasvatusta edistämällä. Rahoitettavissa hankkeissa voidaan myös kehittää laatujärjestelmiä osoittamaan suomalaisen alkutuotannon kestävyyttä.

Lisätietoja:

Ruokaviraston tiedote: ”Ruokaketjun hankehaku on avoinna 16.4. saakka”. Tiedotteesta löytyvät Ruokaviraston yhteyshenkilöt.

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 5.3.2024

Maatalousneuvos Anna-Leena Miettinen, p. 0295 162 409, anna-leena.miettinen@gov.fi (tavoitettavissa 11.3. alkaen)

Erityisasiantuntija Petri Koskela, p. 0295 162 382, petri.koskela@gov.fi

 

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti


Aihetunnisteet: rahoitusuutiset, ruoka