NordGen-verkkosivut nyt myös suomeksi

Uutinen - Julkaistu 17.11.2020

Pohjoismaiden yhteinen siemenpankki ja geenivarojen osaamiskeskus NordGen on avannut nordgen.org-verkkosivut suomeksi.

Suomi on aktiivisesti mukana NordGen-toiminnassa. Verkkosivujen avautuminen suomeksi antaa suomalaisille mahdollisuuden saada tietoa omalla äidinkielellään.

Siemenpankin ja geenivarojen osaamiskeskuksen tietopohjaa tarvitaan muun muassa varautumisessa ilmastonmuutokseen.

– Ilmastonmuutos ja erityisesti siihen sopeutuminen nostavat entisestään siemenpankin ja geenivarojen osaamiskeskuksen tietopohjan arvoa. Suomalaiset alasivut NordGen-sivustossa helpottavat suomalaisten toimijoiden mahdollisuutta saada tietoa omalla äidinkielellään. Omalla kielellä toimiminen varmistaa viestin selkeyden ja tiedon oikein ymmärryksen parhaiten, sanoo neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila maa- ja metsätalousministeriöstä.

Suomenkieliset sivut myös lisäävät geenivarojen ja niihin liittyvän tiedon käyttöä Suomessa.

– Suomenkielinen palvelu tuo lajikejalostajien ja tutkijoiden lisäksi myös suomalaiset koeviljelijät, geenivarojen tuotteistajat, harrastusviljelijät ja kansalaiset lähemmäksi NordGenia, toteaa erikoistutkija Elina Kiviharju Luonnonvarakeskuksesta.

NordGen.org-sivustojen sisältö on samanlainen kaikilla kolmella kielellä. Myös sivuston uutiset käännetään suomeksi. Mikäli käännös suomeksi ei ole mahdollinen, uutiset julkaistaan englanniksi.

Suomenkieliset sivut

Maa- ja metsätalousministeriön uutinen  17.11.2020


Aihetunnisteet: maatalous, uutiset