Pysy ajan tasalla biotalouden rahoituslähteistä – käyttövinkit uuteen palveluun

Blogi - Julkaistu 3.11.2021

Biotalous.fi:n Rahoituslähteet-palvelu on uudistunut. Palvelu auttaa löytämään omalle organisaatiolle sopivia rahoitusmuotoja ja pitää ajan tasalla käynnistyvistä rahoitushauista.

Palvelussa on kolme osiota: Rahoituslähteet, Uutiset ja hakuvahti sekä Rahoitusneuvonta ja muut tietolähteet. Tässä muutamia käyttövinkkejä rahoituksen hakijoille, neuvojille ja rahoittajille:

Rahoituslähteissä omat polut yritysrahoitukseen ja voittoa tavoittelemattomaan toimintaan

Rahoituslähteet on kokoelma tietokortteja, joissa esitellään biotaloustoimijoille sopivia kotimaisia rahoituslähteitä ja uutena ministeriöiden merkittäviä rahoitushakuja.

Rahoituslähteitä löytyy sekä yritystoimintaan että voittoa tavoittelemattomaan, yleishyödylliseen toimintaan. Myös yritykset voivat monesti olla hakijoina yleishyödyllisissä hankkeissa. Jos on kiinnostunut esimerkiksi vain yhdestä biotalouden alasta, kuten metsä ja puu, rahoituslähteiden suodatus onnistuu helposti.

Kun tietokorttien määrä kasvaa, laaja suodatuskriteeristö auttaa löytämään itselle sopivat rahoittajat. Suodatus toimii siten, että aktiivisena ovat vain sellaiset kriteerit, jotka aidosti rajaavat tuloksia jo tehtyjen suodatusten jälkeen. Rahoituksen ehdot ja muut kriteerit näkyvät kootusti kullakin tietokortilla.

Tilaa rahoitusuutiset sähköpostiisi

Rahoitusuutisissa kiteytetään, millaista rahaa, kenelle ja milloin sitä on tarjolla. Uutisiin kootaan tietoa myös rahoitusinfoista ja rahoituspäätöksistä sekä uusista neuvontapalveluista. Myös EU:n ja pohjoismaiden rahoituslähteistä uutisoidaan valikoidusti.

Biotalousrahoituksen uutisia voi suodattaa kahdella tapaa:

  1. Yritysrahoitus tai voittoa tavoittelematonta toiminta. Jos uutinen ei rajaudu näiden mukaan, uutisen luokka on Muut.
  2. Tietty biotalouden teema tai sopii kaikille aloille. Yleisuutiset julkaistaan luokassa Suomi kehittää.

Hakuvahti on uusi palvelu, jonka avulla omaan sähköpostiin voi tilata uutiset ja uudet tietokortit. Hakuvahti postittaa kirjeen kerran viikossa torstaisin, jos uutta sisältöä on tilaajan valitsemilla suodatuksilla.

Kehitetään yhdessä ajantasaista sisältöä ja palvelua

Rahoittajat ja rahoitusneuvojat voivat ilmoittaa biotalous.fi:n toimitukselle rahoituslähteistään ja uutisistaan ilmoituspalvelun avulla. Toimitus pitää huolen tietokorttien ajantasaisuudesta lähettämällä päivityspyynnön kerran vuodessa.

Palvelun kehitystyö on tehty käyttäjien toiveiden pohjalta. Mikäli huomaat palvelussa asioita, jotka parantaisivat käyttökokemusta, laita viestiä matalalla kynnyksellä osoitteeseen toimitus@biotalous.fi.

Tutustu palveluun ja hyödynnä hakuvahti

Palvelu löytyy sivustolta biotalous.fi ja ylävalikon kohdasta Rahoitus. Suora linkki palveluun on www.biotalous.fi/biotalouden-rahoituslahteet.

 


Kirjoittaja Tarja Ollas Tapio Oy:stä toimii ministeriöiden yhteisen biotalous.fi-palvelun päätoimittajana. Yhteystiedot: puh. 040 835 6473, tarja.ollas@tapio.fi. Rahoitusasioissa kannattaa ottaa yhteyttä toimituksen postiin toimitus@biotalous.fi.


Aihetunnisteet: rahoitusuutiset

Lue seuraava artikkeli: EU-jäsenmaiden 10 politiikkasuositusta kansallisen biotalou... »