Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman rahoitusta haettavissa

Uutinen - Julkaistu 17.6.2020

Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa enintään 5,1 miljoonaa euroa kokeiluohjelmaan, jolla rahoitetaan ravinteiden kierrätyksen innovatiivisia ratkaisuja. Vuosille 2020-2022 suunnatun valtakunnallisen kokeiluohjelman rahoitushaku aukesi 12. kesäkuuta. Tukien hallinnoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Ravinteiden kierrätyksen edistäminen on kirjattu pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan.  Kokeiluohjelma on jatkoa vuosina 2016-2018 käynnistetylle ohjelmalle. Tavoitteena on luoda edellytykset toimiville orgaanisten lannoitevalmisteiden markkinoille, ja siten varmistaa ravinteiden kierrätys ja tehokas käyttö.

Kohdennus innovatiivisiin ratkaisuihin

Kokeiluohjelmasta myönnettävien tukien tarkoituksena on biomassojen ravinteiden prosessoinnin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotannon ja tuotekehityksen, ravinteiden kierrätyksen logistiikan ja palveluratkaisujen edistäminen sekä korkean jalostusasteen tuotteiden kehittäminen biomassoista.

“Kokeiluohjelman tarkoituksena on mahdollistaa pk-yrityksille pilotoinnit ja referenssitulosten tuottaminen. Ajatuksena on, että kehitettävät innovatiiviset tuotteet ja palvelut ovat testattuja ja toimiviksi todettuja, kun niitä myydään asiakkaille. Pyrkimyksenä on, että yrityksille syntyy kehittämisen myötä uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, kiteyttää ohjelman tarkoitusta kehittämisasiantuntija Päivi Mäntymäki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Hakemuslomakkeet ja -ohjeet ovat saatavilla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla.

Webinaari ravinnekierrätyksestä ja kokeiluohjelman rahoitusmahdollisuuksista

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus järjestää hakuun liittyvän webinaarin 24.6.2020 klo 9-11. Lisätiedot ohjelmasta ja ennakkoilmoittautumisesta löytyvät ohjelman verkkosivuilta.

Lisätietoja: 

Kehittämisasiantuntija Päivi Mäntymäki, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 631, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kehittämispäällikkö Hanna Mäkimantila, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 701, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 0295 162 400, etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 17.6.2020


Aihetunnisteet: uutiset