Ruokapalvelut Vastuulliset ruokapalvelut –kehitysohjelmaan on valittu

Uutinen - Julkaistu 25.2.2021

Kymmenen ruokapalvelua on valittu mukaan EkoCentrian kolmivuotiseen Vastuuliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan, jossa luodaan uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.

Mukaan valitut ruokapalvelutoimijat: Arkea Oy, HY/Tvärminnen eläintieteellinen asema, Lempäälän kunnan ruokapalvelut, Kymijoen Ravintopalvelut Oy, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut, Kaarea Oy, Kajaanin Mamselli -liikelaitos, Palmia Oy, Salon kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut ja Tuusulan kunnan ruokapalvelut.

Kolmivuotiseen kehitysohjelmaan saatiin yhteensä 31 hakemusta, joista raati valitsi mukaan kymmenen ruokapalvelua aluksi jatkokehittämään ideoimiansa toimintamalleja mm. hävikin ja hiilijalanjäljen vähentämiseksi, kasvis- ja vegaaniruuan sekä kotimaisten järvikalojen käytön lisäämiseksi sekä vastuullisuuteen liittyvän vuoropuhelun edistämiseksi. Jatkossa valitut ruokapalvelut osallistuvat työpajoihin ja laativat toimintaansa eri vastuullisuuden teemoja käsittelevän suunnitelman.

Lue lisää

Maa- ja metsätalousministeriön uutinen 25.2.2021


Aihetunnisteet: kulutus, päästöt, ruoka