Suomalaiset agroteknologiayritykset tutustumassa potentiaalisiin kohdemarkkinoihin Romaniassa ja Bulgariassa

Uutinen - Julkaistu 12.5.2016

Finpron hallinnoiman Agrotechnology from Finland -kasvuohjelman yritykset osallistuivat 4.-7.4.2016 Romaniaan ja Bulgariaan suuntautuneeseen delegaatiomatkaan.

Molemmissa kohdemaissa on tunnistettu suomalaisille toimialan yrityksille mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia. Maiden maatalouskulttuuri on kehittymässä ja maatalouden investointeja vauhdittavat erilaiset EU-tuet.

”Molemmissa maissa on potentiaalia – hyvän agentin tai paikallisen toimijan löytäminen on tärkeää kaupankäynnin onnistumisessa”, toteaa Juha Hööpakka, JPT-Industria Oy:stä.

Kohdemaissa vierailun ohjelmiin kuului yritystapaamisia, erilaisista työpajoja, lähetystöjen järjestämiä verkostointitilaisuuksia sekä delegaatiotapaamisia. Vierailulle osallistuneet yritykset olivat erityisen kiinnostuneita konkreettisista yritystapaamisista. Joillekin myös kohdemaissa asuvien suomalaisten esitykset olivat hyvinkin tärkeitä. Näiden kautta myös virallisten delegaatiotapaamisten merkitys avautui uudessa valossa.

”Romanian kontaktit ovat hyviä, varsinkin tapaamiset oikeiden asiakkaiden kanssa”, totesi Pekka Paloniemi Kometos Oy:stä.

Suomalaisten maatalouskonevalmistajien potentiaalisia asiakkaita ja jakelijoita ei tavoiteta yhden luukun kautta, vaan ne on paikallistettava kaikissa markkina-alueissa täsmätyönä. Tämä korostuu varsinkin projektitoimituksia tekevien yritysten kohdalla. Tapaamisohjelmaa laadittaessa yritysten moninaiset tarpeet oli huomioitu, ja delegaatiomatkaa pidettiin yhtenä parhaiten onnistuneista.

Lisätietoja:

Elina Puszkarzewicz
Ohjelmajohtaja, Agrotechnology from Finland
email. elina.puszkarzewicz@finpro.fi
tel. +358 40 3433 349

Jussi Yli-Hukkala,
Ohjelmapäällikkö, Agrotechnology from Finland
email. jussi.yli-hukkala@intoseinajoki.fi
tel. +358 40 831 9622

Finpro 11.5.2016


Aihetunnisteet: Team Finland