Suomalaiset elintarvikkeet esillä Japanissa

Uutinen - Julkaistu 14.3.2023

Suomalaiset elintarvikealan toimijat esittelivät tuotteitaan 7.-10. maaliskuuta Tokiossa järjestetyillä Aasian johtavilla elintarvikealan Foodex-ammattimessuilla. Messut järjestettiin jo 48. kerran ja kasviperäiset elintarvikkeet olivat yksi tämän vuoden painopistealueista. Teema oli hyvin esillä Food from Finland -elintarvikevientiohjelman järjestämällä Suomen maaosastolla. Suomalaisen mylly- ja juomateollisuuden innovatiiviset ja laadukkaat tuotteet kiinnostivat messukävijöitä.

Pohjoismaiset kestävät ja ravitsevat kauratuotteet olivat pääosassa Business Finlandin, Business Swedenin ja Nordic Oatsin japanilaisille medialle järjestämässä oheistapahtumassa. Pitämissään puheenvuoroissa Ruotsin Japanin suurlähettiläs Pereric Högberg, Suomen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Nordic Oats Associationin puheenjohtaja Johan Åberg korostivat pohjoismaisen kauran ainutlaatuisia ominaisuuksia ja maiden tiiviin yhteistyön merkitystä kauran viennin edistämisessä.

Tapahtumassa päästiin myös maistelemaan suomalaisten ja ruotsalaisten kokkien pohjoismaisesta kaurasta valmistamia makeita ja suolaisia tarjottavia.

Maa- ja metsätalousministeriön ja Ruokaviraston edustajat tapasivat viikon aikana Japanin maatalous- ja terveysministeriöiden edustajia Suomen elintarvikevientihankkeiden edistämisen merkeissä. Japanin Suomelle joulukuussa 2022 myöntämä naudanlihan vientilupa oli merkittävä tunnustus Suomen eläinterveys- ja elintarvikevalvonnan toimivuudelle ja vahvisti edelleen maidemme viranomaisten välistä luottamusta.

Viranomaisten välinen luottamus tarjoaa erinomaisen ilmapiirin neuvotteluille korkeapatogeenisen lintuinfluenssan ja afrikkalaisen sikaruton varalta tehtävistä alueellistamissopimuksista. Mikäli tauteja havaittaisiin Suomessa, sopimukset takaisivat sian- ja siipikarjanlihan viennin jatkumisen alueilta, joilla tautia ei esiinny.

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 029 5162 184
Eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio, p. 029 5162 423

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 14.3.2023


Aihetunnisteet: maatalous, ruoka, vienti