Suomi ja Chile tekevät yhteistyötä biotaloudessa

Uutinen - Julkaistu 9.8.2016

Ulkoministeri Timo Soini allekirjoittaa tänään 9.8. Chilessä Suomen ja Chilen välisen biotaloutta ja kiertotaloutta koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan. Tämä tiivistää Suomen ja Chilen metsäalan yhteistyötä ja edistää kauppasuhteita maiden välillä.

Yhteistyö tarkoittaa ennen kaikkea tiedonvaihtoa muun muassa biotaloudesta ja luonnonvarojen kestävästä käytöstä. Chilessä halutaan kehittää erityisesti bioperäistä energiankäyttöä. Tälläkin hetkellä maassa käytetään runsaasti polttopuuta lämmittämiseen, mutta sitä ei tilastoida kansallisessa energiankäytössä. Puun käyttö on tehotonta, ja alkeelliset lämmityslaitteet saastuttavat runsaasti.

Chilen metsäviranomaisen CONAF:in edustajat kävivät vuonna 2015 Suomessa tutustumassa metsäbiomassan tehokkaaseen ja kestävään käyttöön energiantuotannossa. Onnistuneen vierailun jälkeen Chile ehdotti yhteisymmärryspöytäkirjan laatimista.

Yhteisymmärryspöytäkirjaa on valmisteltu Suomessa maa- ja metsätalousministeriön johdolla yhteistyössä muiden ministeriöiden, maa- ja metsätalousministeriön alaisen hallinnon ja sidosryhmien kanssa.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Taina Veltheim, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 196
Andit- ja Chile-tiiminvetäjä Tellervo Ala-Lehtimäki, ulkoministeriö, p. 0295 351 210

Maa- ja metsätalousministeriön ja ulkoasiainministeriön tiedote 9.8.2016 12.18