Suomi ja Ruotsi syventävät yhteistyötään teollisuuden vihreän siirtymän vauhdittamiseksi

Uutinen - Julkaistu 18.5.2022

Suomen ja Ruotsin elinkeinoministerit ovat tänään ilmaisseet yhteisen poliittisen tahtonsa teollisuuspoliittisen yhteistyönsä vahvistamisesta kysymyksissä, joissa maiden intressit ja osaaminen kohtaavat. 

Yhteistyöstä on kummallekin maalle paljon hyötyä, sillä Suomella ja Ruotsilla on samanlainen elinkeinorakenne ja samanlaiset kunnianhimoiset tavoitteet vihreälle siirtymälle.

Yhteistyön tavoitteena on muun muassa edistää investointeja teollisuuden vihreään siirtymään, ratkaista yhteisiä haasteita ja hyödyntää pohjoisten alueiden teollisuuskeskittymien potentiaalia. Tavoitteena on myös syventää yhteistyötä EU-tasolla pohjoismaisen näkemyksen vaikuttavuuden lisäämiseksi kilpailukykyasioissa.

”Suomella ja Ruotsilla on pitkä yhteinen historia ja olemme keskittyneet vahvasti teollisuuteen. Lisäksi meillä on samanlainen näkemys EU:n teollisuuspoliittisista kysymyksistä. Se on hyvä perusta syventää yhteistyötämme ja saada vauhtia vihreään siirtymään, vahvistaa maidemme kilpailukykyä ja luoda lisää työpaikkoja”, Ruotsin elinkeinoministeri Karl-Petter Thorwaldsson sanoo.

Monialainen ja alueiden välinen yhteistyö toimii jo nyt hyvin esimerkiksi raaka-aine- ja akkuteollisuudessa. Hyödyntämällä osaamistamme voimme syventää ja vahvistaa teollisuuspoliittista yhteistyötämme.

”Molemmilla mailla on samanlainen energiamurroksen tilanne. Haasteemme ja mahdollisuutemme ovat yhteiset. Olemme kuunnelleet tarkasti elinkeinoelämän ehdotuksia. Luotamme yritysten aktiivisuuteen yhteistyön vahvistamiseksi”, Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo.

Lisätiedot:
Ruotsin elinkeinoministerin lehdistöavustaja Kajsa Loord, p. +46 73 075 97 31
Suomen elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. +358 295 047 171

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 18.5.2022