TEM: Energiainvestointitukien haku päättyy 4.3.2022

Suomen kestävän kasvun ohjelma.

Uutinen - Julkaistu 2.3.2022

Tukiohjelman tavoitteena on edistää Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisia energiainvestointi- ja energiainfrastruktuurihankkeita, joilla vähennetään Suomen kasvihuonekaasupäästöjä ja jotka tukevat Suomen hiilineutraalisuustavoitteita. Tavoitteena on myös vähentää uusiutuvan energian ja uuden energiateknologian teknologisia ja taloudellisia riskejä muun muassa vetyhankkeissa ja uuden energiateknologian hankkeissa.

Tukiohjelma on kohdistettu seuraaviin Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman pilari 1:n mukaisiin investointeihin, joiden on valmistuttava viimeistään 30 kesäkuuta 2026:

  1. Energiainfrastruktuuri-investoinnit (P1C1I1)
  2. Investoinnit uuteen energiateknologiaan (P1C1I2)
  3. Vähähiilinen vety sekä hiilidioksidin talteenotto ja hyödyntäminen (P1C2I1)
  4. Teollisuuden prosessien suora sähköistäminen ja vähähiilistäminen (P1C2I2)

Ensimmäisellä hakukierroksella tuetaan vain sellaisia energiainvestointi- ja energiainfrastruktuurihankkeita, joiden hyväksyttävät kustannukset ylittävät 5 miljoonaa euroa.

Tukea voidaan myöntää yrityksille ja yhteisöille, kuten kunnille, ja ainoastaan hankkeille tai hankkeen osalle, jotka eivät käynnistyisi ilman tukea. Hanketta tai tuella rahoitettavaa rajattua osuutta hankkeesta ei saa aloittaa ennen tuen hakemista. Tukea ei myönnetä asunto-osakeyhtiöille, asuinkiinteistöille tai maatiloille taikka niiden yhteyteen toteutettaville hankkeille.

Tukea haetaan Business Finlandin sähköisen järjestelmän kautta. Rahoitushakemus voidaan jättää Business Finlandin Asiointipalvelussa.

Hakuohjeet

Hakulomake

 

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti