TEM: Investointituki teollisuuden sähköistämisen ja vähähiilistämisen hankkeille

Uutinen - Julkaistu 16.10.2023

Suomen kestävän kasvun ohjelman RFF-energiainvestointitukien kolmas haku on käynnistynyt. Tavoitteena on vähentää Suomen kasvihuonekaasupäästöjä, tukea Suomen hiilineutraaliustavoitteita, sekä kannustaa elinkeinoelämää uusiutuvan energian ja uuden energiateknologian käyttöönottoon.

Haku avoinna: 13.10.-13.11.2023

Haku on tarkoitettu: Tukea voidaan myöntää yrityksille ja yhteisöille, ja ainoastaan hankkeille tai hankkeen osalle, jotka eivät käynnistyisi ilman tukea. Hankkeiden on valmistuttava viimeistään 30.6.2026. TEM tekee tukipäätökset hankkeille, joissa hyväksyttävät kustannukset ovat yli 5 miljoonaa euroa. Business Finland tekee tukipäätökset niille teollisuuden energiaprosessien suoraan sähköistämiseen kohdistuville hankkeille, joiden hyväksyttävät kustannukset ovat alle 5 miljoonaa euroa.

Määräraha: 93 miljoonaa euroa.

Tukea voidaan myöntää hankkeisiin, jotka:

  • edistävät teollisuuden sähköistymistä ja vähähiilistymistä muun muassa lämpöpumpputeknologian, höyryntuotannon sähköistämisen ja teollisuuden ylijäämälämmön avulla
  •  parantavat energiatehokkuutta: esimerkiksi valmistavan teollisuuden ylijäämälämpöä voidaan hyödyntää tuotantoprosesseissa tai kaukolämpönä.

Lisätiedot: 

TEM ilmoitus

BF asiointipalvelu

Tilaa rahoitusuutisten hakuvahdin avulla sinua kiinnostavat uutiset omaan sähköpostiisi: Hakuvahti