Tule mukaan biotalouden yhteystietokantaan!

Uutinen - Julkaistu 13.4.2016

Hyvä biotalouden toimija!

Suomi on täynnä biotalouden huippuosaajia – tule mukaan yhteystietokantaan!

Biotalous.fi on kolmen ministeriön ylläpitämä, suomalaisen biotalouden viestintäportaali. Sivuston tavoitteena on kertoa mahdollisimman elävästi ja konkreettisesti suomalaisesta biotalouden huippuosaamisesta, tuotteista ja tekijöistä sekä Suomen biotalousstrategian toteuttamisesta.

Toivomme, että voisitte esitellä itsenne Ask a Finn! –yhteystietokannassa, josta löytää biotaloudessa toimivia organisaatioita ja oikeat yhteyshenkilöt. Tietokanta on toteutettu suomeksi ja englanniksi ja se on maksuton.

Kotimaassa sivuston kohderyhmiä ovat alan päättäjät ja media. Biotalous.fi on hyvä tietolähde myös yhteistyökumppaneita etsiville asiantuntijoille ja koko kansalle.

Englanninkielinen sivusto Bioeconomy.fi tavoittelee lukijoikseen talouden ja politiikan päättäjiä EU:ssa, mutta myös muualla maailmassa. Yrityksille se toimii kansainvälistä markkinointia tukevana kanavana.

2015 sivustolla vieraili n. 32 000 eri kävijää. Vuonna 2016 tarkoituksena on kasvattaa erityisesti kansainvälistä lukijakuntaa. Sivustoa markkinoivat ministeriöiden lisäksi mm. Finpro Oy:n Invest in Finland ja Team Finland sekä eri teollisuudenalojen edunvalvontayhdistykset. Aloite yhteystietokannan perustamiseksi on tullut Suomen suurlähetystöiltä.

Miksi kannattaa tulla mukaan?

Pohjakallio_nel”Olen Maija Pohjakallio ja toimin Kemianteollisuus ry:ssä bio- ja kiertotalouden johtavana asiantuntijana. Olen saanut useita mielenkiintoisia yhteydenottoja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin henkilöiltä, jotka ovat löytäneet tietoni biotalous.fi:stä. Suosittelen olemaan mukana, sillä siitä on hyötyä niin yksilön, organisaation kuin koko Suomen näkökulmasta. Verkottuminen ja osaamisten yhdistäminen ovat avainasemassa kehitettäessä biotaloutta eteenpäin.”

Mazieres_nel”Olen Jertta de Mazières, maatalousneuvos  Suomen suurlähetystössä Pariisissa. Biotalous on yksi Team Finland -toiminnan painopisteistä Ranskassa ja koska Ranskakin on aktiivinen maa biotaloussektorilla, teemme paljon yhteistyötä ja etsin usein sopivia suomalaisia yhteistyökumppaneita ranskalaisille ammattilaisille. Suomessa on hienoa biotalousosaamista, joka kiinnostaa Ranskassa sekä yrityksiä, tutkijoita että mediaa. Heille on vain pystyttävä löytämään Suomesta oikeat yhteistyökumppanit.

Olisi hienoa, että kaikki organisaatiot, jotka haluavat kansainvälisiä kontakteja, tulisivat mukaan tähän Ask a Finn! -yhteystietopalveluun.”

Näin lisäät tietonne palveluun

Kaikki suomalaiset biotaloudessa toimivat organisaatiot hallinnosta kaupallisiin toimijoihin ovat tervetulleita palveluun.

Biotalous.fi:n ylävalikossa on kohta Lisää yhteystietosi. Tallenna avautuvalle lomakkeelle organisaationne tiedot, esittelyt ja yhteyshenkilöt ensin suomeksi ja sitten englanniksi. Ylläpito tarkistaa tiedot, yhtenäistää tarvittaessa aihesanoja ja julkaisee organisaation kortin.

Jos tallentamisen jälkeen haluat korjata tietoja tai esim. lisätä yhteyshenkilöitä, lähetä sähköpostia toimitus@biotalous.fi.

Tietokanta löytyy palvelusta ylävalikon kohdasta Yhteystiedot /Contacts. Palvelu esiteltiin toukokuussa Ranskassa järjestetyillä SINAL-messuilla.

 

Ystävällisin terveisin,
www.biotalous.fi:n toimitus, toimitus@biotalous.fi

Tarja Ollas
päätoimittaja, Tapio Oy

Mauri Vieru
työ- ja elinkeinoministeriö

Pekka Väisänen ja Virpi Komulainen
maa- ja metsätalousministeriö

Ulla Ahonen
ympäristöministeriö

 

P.S. Otamme mielellämme vastaan case-artikkeleita ja blogikirjoituksia! Ole yhteydessä toimitus@biotalous.fi. Ota seurantaan myös Biotalous.fi:n somekanavat, niin pysyt päivittäin ajan tasalla biotalousuutisista ja sivuston uudesta sisällöstä:

Twitter suomeksi 
Twitter englanniksi
Facebook
LinkedIn englanniksi
YouTube

Kutsukirje julkaistu 13.4.2016 (päivitetty 29.8.2016)


Aihetunnisteet: biotalous.fi, Team Finland