Vaikuta muovitiekartan valmisteluun – kerro, mitä tehdä muoville

Uutinen - Julkaistu 8.5.2018

Ympäristöministeriö on avannut verkkoalustan, jonka kautta saa ehdottaa ratkaisuja muoveihin liittyviin haasteisiin sekä osallistua muovitiekartan valmisteluun. Ideointialusta on avoinna 28.5. asti.

Miten vähennetään pakkauksia tai lisätään muoveja korvaavia materiaaleja? Miten kiritetään kertakäyttöisistä muovituotteista luopumista ja pidennetään tuotteiden käyttöikää? Millaisia ratkaisuja tarvitaan keräys- ja kierrätysteknologioiden kehittämiseksi? Miten vastataan muovin globaaleihin haasteisiin ja hyödynnetään mahdollisuudet? Verkkoalustalla voi esittää muovitiekarttaan omia ideoita ratkaisuista ja toimista sekä kommentoida muiden ideoita. Ideointiin osallistuminen vaatii kirjautumisen joko yleisimpien sosiaalisen median kanavien kautta tai rekisteröitymällä verkkoalustan sivulla.

Muovitiekartan valmistelusta vastaava yhteistyöryhmä jatkokehittää ideoita muovitiekartan työstämiseksi edelleen. Tiekartta valmistuu syyskuussa 2018.

Muovitiekartassa esitetään lyhyen ja pitkän aikavälin toimia, joilla Suomi voi vähentää muovijätteen ja -roskan aiheuttamia haittoja, tehostaa muovin talteenottoa ja kierrätystä sekä edistää parempaa tuotesuunnittelua; vauhdittaa uusia kiertotalouden innovaatioita ja investointeja sekä vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista.

Osallistu muovikarttatyöhön

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies, Merja Saarnilehto, p. 02952 50259, etunimi.sukunimi@ym.fi

Ympäristöministeriön tiedote 8.5.2018