Eskimon paperinen paistopussi vaihtoehdoksi muovisille pusseille

Kala- ja kasvisruokia Eskimo-paistopusseissa uunivuassa.

Case - Julkaistu 24.4.2018

Muovin käytön vähentäminen kotona helpottui taas, kun Eskimo toi markkinoille paperisen paistopussin uunikäyttöön.

Eskimo on lanseerannut ensimmäisenä valmistajana Suomessa biopohjaisen, täysin paperisen paistopussin kaikkeen ruoanlaittoon. Eskimon tuote korvaa perinteiset muoviset paistopussit ja vähentää osaltaan fossiilisten raaka-aineiden käyttöä.

Kotimainen ja vastuullinen paistoapu

Eskimo Eko paistopussilla voi hauduttaa, höyryttää ja paistaa – se soveltuu kaikkeen ruuanlaittoon. Eskimo Eko paistopusseja on kahta kokoa. S-pussi sopii esimerkiksi kasvisten, pienten lihapalojen ja annoskalapalojen kypsentämiseen. Isossa L-pussissa voi paistaa esimerkiksi joulukinkun, kokonaiset kalat ja vaikka höyrysämpylät. Tuotteen lämmönkesto on max. 220 astetta. Tuotteen käytön yhteydessä täytyy huolehtia, ettei se osu uunin vastuksiin tai seiniin.

Eskimo Eko paperiset paistopussit ovat Joutsenmerkittyjä ja Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita. Biohajoava paistopussi on valmistettu FSC-sertifioidusta ja täysin kloorivapaasta TCF-paperista. Valitsemalla FSC-merkityn tuotteen kuluttaja voi olla varma, että tuotteen puuraaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Eskimo-kuluttajatuotteiden valikoimista löytyy useita muitakin ympäristöystävällisiä, biopohjaisia ja biohajoavia tuotteita. Eskimon kahvinsuodattimet eivät sisällä mikromuoveja ja niille onkin myönnetty Joutsenmerkki.

Kahvinsuodattimet, paistopussit, siivousliinat ja leivinpaperit valmistuvat tehtaalla Rauman Lapissa, jossa noin 60 ammattilaista työskentelee parhaiden makujen puolesta.

Lisätietoja:
Eskimo Eko paistopussi
Fredman Group

Artikkelin kirjoittaja Marju Vroman toimii Fredman-konsernin vastuullisuuspäällikkönä. Hänen toimialueelleen kuuluvat myös tuoteturvallisuus-, työturvallisuus-, ympäristö- ja laatunäkökulmat.

Yhteydenotot: Puhelin 050 4645223, sähköposti marju.vroman(@)fredmangroup.com

Eskimo-brändi on osa Fredman Groupia, joka on suomalaisten Fredmanin veljesten omistama perheyritys. Konserniin kuuluu ammattikeittiöitä palveleva Fredman Professional Kitchen Oy sekä tehtaan operatiiviset toiminnot, ja Eskimo-brändin käsittävä Fredman Operations Oy. Konsernin pääkonttori on Espoon Perkkaalla.

Julkaistu 24.4.2018


Aihetunnisteet: case, paperi, puu, ruoanlaitto, ruoka

Lue seuraava artikkeli: Stora Enson Lineo™ korvaa uusiutumattomia materiaaleja »