Hankkija on myynyt Progres®-rehuinnovaation liiketoiminnan AB Vistalle

Uutinen - Julkaistu 10.2.2023

Hankkija on myynyt Progres®-rehuinnovaationsa englantilaiselle AB Vistalle. Liiketoimintakauppa sisältää Progres-tuotteen tavaramerkin, patentit sekä tuotanto- ja jälleenmyyntisopimukset. Kaupan mukana Hankkijalta siirtyy kaksi työntekijää AB Vistalle.

-Toteutunut kauppa on suuri arvostuksen osoitus Hankkijan pitkäjänteiselle ja innovatiiviselle tutkimus- ja kehitystoiminnalle. Kauppa vahvistaa Hankkijan asemaa Suomen johtavana rehuvalmistajana ja se mahdollistaa myös jatkossa mittavat investoinnit rehututkimukseen ja  tuotekehitykseen. Useita kehityshankkeita on parhaillaankin meneillään ja niiden arvioidaan johtavan merkittäviin tuotelanseerauksiin lähivuosina, kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö. Hankkija on Suomessa ainoa rehuvalmistaja, jolla on omaa merkittävää tuotekehitystä. Danish Agro -ryhmässä Hankkijan innovaatio- ja tuotekehitystoimintojen rooli kasvaa.

Kauppa on taloudellisesti huomattava, mutta osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Hankkija jatkaa Progresin käyttöä omissa rehuissaan ja vientiä Danish Agron kotimarkkina-alueelle Pohjois-Eurooppaan. Progres valmistetaan jatkossakin Forchemin tehtaalla Raumalla ja pakatut Progres-tuotteet lähtevät maailmalle edelleen Hankkijan Turun rehutehtaalta.

Liiketoimintakaupan yhteydessä on sovittu, että AB Vista aloittaa Hankkijan Progut- ja Acetona-tuotteiden jälleenmyynnin Isossa-Britanniassa, Irlannissa, USA:ssa, Meksikossa ja Brasiliassa. Tämä vahvistaa Hankkijan rehuvientiä, sillä nämä maat ovat olleet tällä hetkellä Hankkijan oman toiminnan ulkopuolella.

-Progres® on kiinnostava luonnontuote, joka perustuu vahvaan tutkimukseen ja tieteelliseen taustaan ja tukee kestävämpää eläintuotantoa, joten se sopii hyvin yrityksemme arvoihin, AB Vistan toimitusjohtaja Juan Ignacio Fernández sanoo.

-Odotamme innolla, että voimme käyttää globaalia toimitusketjuamme tuotteen jakeluun. Näin uudet markkinat voivat hyödyntää Progresia osana tuotevalikoimaamme, jota kehitämme edelleen tukeaksemme asiakkaitamme tuottamaan paremmin, kestävämmin ja vastuullisemmin, hän lisää.

Progres on mäntyöljystä jalostettu rehuaine, jolla voidaan korvata rehuantibiootteja, edistää kotieläintuotannon kestävyyttä ja elintarvikkeiden puhtautta. Useita patentteja ja vuonna 2018 kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon saanut, laajasti käytössä oleva Progres on vastannut maailmanlaajuiseen tarpeeseen korvata rehuantibiootit kotieläintuotannossa. Progresin vaikutuksia on tutkittu laajasti ja hyödyt tieteellisesti todistettu.

Lisätietoja:

Jyrki Lepistö, toimitusjohtaja, Hankkija Oy, p. 010 768 3084, sp. jyrki.lepisto@hankkija.fi

Hankkijan tiedote 10.2.2023

Biotalous.fi:n artikkeli Progres® – tehopisara suomalaisesta metsästä


Aihetunnisteet: kemia, maatalous, rehu