Isku investoi Suomeen ja suomalaiseen puuhun

Blogi - Julkaistu 26.10.2016

26.10.2016

Me Iskulla olemme tarkkoja puun alkuperästä. Tuotteidemme päämateriaalina mallistossamme on puu. Meillä on koko tuotannon kattava sertifioitu puun alkuperän hallintajärjestelmä PEFC (Chain of Custody). PEFCin avulla pystymme osoittamaan asiakkaillemme ja sidosryhmillemme, että Isku ja koko toimitusketju ovat sitoutuneet kestävään metsien hoitoon ja laillisen puumateriaalin käyttöön. Sertifioidun puun käyttäminen osoittaa PEFC-sertifikaatin (PEFC – Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) avulla asiakkaillemme ja sidosryhmillemme vastuullisuudestamme. Riippumattoman osapuolen auditoimana toimitusketjun jokainen lenkki osoittaa omalta osaltaan, että puutavaran kulkua on seurattu tarkasti. Sertifikaatti kattaa tuotantoon hankitut puuraaka-aineet ja komponentit. Meillä Iskussa tämä tarkoittaa sitä, että olemme esimerkiksi varmistaneet jokaisen puisen sohvanjalan tai pöydän viilun alkuperän.

Investointeja kotimaahan

Olemme keskittäneet muun muassa puunmateriaalihankintoja vahvasti kotimaahan ja panostamme lähituotantoon. Koskinen toimittaa Iskulle suunniteltua kalustelevyä, ja vaneria valmistaa UPM Säynätsalossa. Käytämme UPM:n lämpömuovailtavaa Gradaa tuotteissamme. Olemme investoineet maailman ensimmäiseen Grada-linjaan ja näin hyödynnämme kotimaista uutta puualan innovaatiota eli lämpömuovailtavaa UPS Grada-vaneria tuotteissamme. Myös omat suunnittelijamme hyödyntävät tätä materiaalia muotoilussaan.

Lanseerasimme Suomi100-kalustemuotoilukilpailun Habitaren yhteydessä. Kilpailu on konkreettinen esimerkki siitä, että kannustamme muotoilijoita käyttämään kotimaista puuta ja UPM Gradaa. Suomi100-kalustemuotoilukilpailu on Iskun järjestämä kaksivaiheinen kilpailu, jonka tavoitteena oli löytää teolliseen valmistukseen ja myyntiin sopivia kalusteperheitä neljässä kategoriassa: koti, työympäristö, oppimisympäristö ja hoivaympäristö.

Kuvassa vasemmalla muotoilukilpailun voittanut Iso Hali (Mika Tolvanen) ja kunniamaininnan saanut Cellule (Mikko Laakkonen).
Kuvassa vasemmalla muotoilukilpailun voittanut Iso Hali (Mika Tolvanen) ja kunniamaininnan saanut Cellule (Mikko Laakkonen).

Iskun kalustemuotoilukilpailu on hyväksytty valtioneuvoston kansliassa viralliseksi Suomi100-toimijaksi. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa. Voittajat julkistettiin 7.9.2016 ja kilpailun voitti Mika Tolvasen suunnittelema Iso Hali, jonka runko valmistetaan Gradasta. Toinen esimerkki kilpailun tuotteista on Gradasta valmistettu puutuoli Cellule. Suomi100-kalustemuotoilukilpailun finalistitöitä on esillä myös Metsämessuilla 11.-13.11.2016.

Isku investoi 20 miljoonaa Lahdessa sijaitsevaan tehtaaseen. Jatkossa uudet tuotantolinjat pystyvät jalostamaan puusta yhä monipuolisempia puutuotteita!

arto_tiitinen_170115_office__1200x1200_

Kirjoittaja Arto Tiitinen on Isku-Yhtymän toimitusjohtaja.
Yhteydystiedot: arto.tiitinen(at)isku.com

Isku on 1928 perustettu perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita ja kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin. Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä sekä Lähi-idässä. Huonekalutehtaat sijaitsevat Lahdessa. Kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

 

* * *
Miltä näyttää aasianrunkojäärä, pahamaineinen metsätuholainen? Entä miltä tuntuu villiturkis?Metsämessuilla selviää, mitä yhteistä on palkokasveilla ja syötäväksi kelpaavilla hyönteisillä ja miten omaan metsään voi tutustua kotoa käsin. Messuilla tapaat maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Metsähallituksen, Suomen metsäkeskuksen, Maanmittauslaitoksen, Suomen riistakeskuksen, Luonnonvarakeskuksen ja Eviran asiantuntijat.

Aalto-yliopiston ja Iskun toteuttamalla osastolla näkyy pian 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kotimainen muotoiluosaaminen ja uusiutuvat materiaalit. Tervetuloa Metsämessuille Helsingin Messukeskukseen 11.–13. marraskuuta! Tutustu ohjelmaan.

Kirjoitus on osa Tunne biotalous -blogisarjaa, jossa Metsämessujen biotalousosaston yhteistyökumppanit esittäytyvät. Blogisarjan kirjoitukset julkaistaan loka-marraskuussa biotalous.fi-sivustolla.

* * *


Lue seuraava artikkeli: Unkarin ilmasto kolkuttelee ovella »