Kahvinporoissa kasvaneita lähisieniä

Helsieni GrowKit ja taustalla merimaisema.

Case - Julkaistu 4.4.2019

Me kaikki voimme vaikuttaa valinnoillamme ruoan ekologiseen jalanjälkeen. Paikallisesti kasvatetut sienet ovat herkullisia, ravinnerikkaita ja niiden tuotanto aiheuttaa hyvin vähän päästöjä. Helsieni Growkit on sieniviljelyn tee-se-itse -paketti, jonka avulla jokainen voi kasvattaa tuoreita osterivinokkaita käytetyissä kahvinporoissa.

Käytettyjä kahvinporoja heitetään pois vuosittain valtavia määriä. Ravinnerikkaat kahvinporot ovat kuitenkin hyödynnettävissä erinomaisena sienten kasvualustana. Kahvinporoja syntyy lähes jokaisessa kodissa, mikä tekee niistä täydellisen kasvualustan sienten kotikasvatusta varten. Lisäksi kahvinkeitto sterilisoi kahvinporot ja ne ovat valmiita käytettäväksi sellaisenaan.

Helsienen kasvatuspaketti sisältää kaiken tarvittavan

Helsieni haluaa inspiroida kaikkia viljelystä ja ruoan tuottamisesta kiinnostuneita kasvattamaan sieniä kotona. Helsieni Growkit on sieniviljelyn tee-se-itse -paketti, jonka avulla jokainen voi kasvattaa kahvinporoissa tuoreita osterivinokkaita (Pleurotus Ostreatus).

Osterivinokkaat tarvitsevat kasvaakseen hyvin vähän vettä ja energiaa. Ne ovat erinomaisen ravinteikasta syötävää, sillä ne sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Keskimäärin Growkit tuottaa 2-3 sienisatoa eli yhteensä noin 600 grammaa sieniä. Puhdistustoimenpiteen jälkeen Growkit on hyödynnettävissä sienten kasvattamisessa myös tämän jälkeen.

Todellista lähiruokaa ravintoloihin

Helsienen työntekijä esittelee kasvatuspakettia.

Helsieni haluaa olla osa kaupungin kestävää ruokaekosysteemiä. Se on toteuttanut kahdesta merikontista urbaanin sienifarmin itiöttömien osterivinokkaiden tuotantoon Vantaan Varistoon.

Viljelmällään Helsieni hyödyntää sienten kasvualustana lähialueiden kahviloista keräämiään kahvinporoja sekä ylijäämäisiä kauran akanoita. Sienet myydään paikallisiin ravintoloihin ja kauppoihin. Helsienen viljelmä tuottaa sieniä noin 200 kiloa kuukaudessa. Vuonna 2016 perustettu Helsieni Oy työllistää kaksi henkilöä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Chris Holtslag, Co-Founder, Helsieni. 

sähköposti chris@helsieni.fi, puhelin +358 (0)404712738

www.helsieni.fi

Twitterissä @Helsieni


Lue seuraava artikkeli: Woodion vedenkestävä puukomposiitti nostaa puun uudelle ta... »