Woodion vedenkestävä puukomposiitti nostaa puun uudelle tasolle

Woodion designallas puukomposiitista.

Case - Julkaistu 27.3.2019

Kotimaisella designilla on uusi kärkituote, joka yhdistää skandinaavisen muotoilun, modernin innovaation ja ikiaikaisen materiaalin, puun.

Woodio Oy valmistaa designaltaita kylpyhuoneisiin uudenlaisesta materiaalista. Kyseessä on maailman ensimmäinen vedenkestävä puukomposiitti, joka on yhdistelmä puuhaketta ja hartsia.

Muunneltava ja kestävä materiaali

Woodion päämääränä on kehittää puupohjaisia materiaaleja ja siten monipuolistaa puun käyttötarkoituksia. Woodion komposiittimateriaali on ekologista ja käytössä erittäin kestävää. Sen valmistusaineet on valittu siten, että tuotteen materiaalit ovat kierrätettävissä energiajätteenä. Tuotteiden hiilijalanjälki on pyritty saamaan mahdollisimman pieneksi. Perinteisen posliinin valmistus rasittaa ympäristöä korkeilla polttolämpötiloilla, mutta Woodion puukomposiitin valmistuksessa samanlaista ongelmaa ei ole.

Useissa väreissä ja erilaisilla pintastruktuureilla saatava komposiittimateriaali muovautuu altaiden lisäksi moneen sisustuskäyttöön. Pesuallasmalliston rinnalle lanseerataan myös seinäpaneeli, kylpyamme ja wc-istuin. Näiden lisäksi materiaali on muotoiltavissa lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen, mutta Woodion ajatuksena on kuitenkin luoda sellaisia uusia tuotteita, joissa korostuu yllätyksellisyys sekä puun käyttö uudella tavalla.

Woodion allas kylpyhuoneessa.Woodion tuotteet ovat hoitovapaita ja helposti puhdistettavia ja ne toimivat arkikäytössä kuten perinteisetkin tuotteet. Kestävä materiaali sopii myös julkisiin tiloihin, ja niitä onkin käytetty paljon hotelleissa ja ravintoloissa. Viime aikoina jälleenmyyntiverkoston myötä Woodion tuotteet ovat löytäneet tiensä myös moniin suomalaisiin koteihin. Kestävyyden merkiksi Woodio antaa tuotteilleen viiden vuoden tuotetakuun.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot: 
Teemu Pasanen, Sales & Marketing Manager, Woodio Oy
Sähköposti teemu.pasanen(a)woodio.fi, puhelin +358 (0)50 517 1552

Woodio Oy on vuonna 2016 perustettu yritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Yritys työllistää seitsemän henkilöä.


AGENDA 2030

Woodion tuotteiden käyttö edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitetta 13. Luonnonmateriaalin (puu) käyttö pääraaka-aineena sekä erittäin pienen hiilijalanjäljen omaava valmistusprosessi ovat ainutlaatuisia tällä tuotesektorilla.


Lue lisää artikkeleita samasta kestävän kehityksen tavoitteesta:

13. Ilmastotekoja

Aihetunnisteet: case, komposiitti, puu, puutuotteet

Lue seuraava artikkeli: Bensa-autosta biokaasuauto – kaasukonversio pienentää me... »