Kotkamills matkalla kohti muovitonta maailmaa – pakkaus kerrallaan

Kolme kierrätettävää kartonkikuppia.

Case - Julkaistu 3.8.2018

Muovijäte on alati kasvava ongelma, jonka kukistamiseen Kotkamills on kehittänyt ratkaisun. Uudet AEGLE® -pakkauskartongit ja ISLA® -elintarvikekartongit eivät sisällä lainkaan ympäristölle haitallisia muoveja tai fluorokemikaaleja. Tuotteiden helppo kierrätettävyys tekee niistä kiinteän osan kiertotaloutta ja pitää huolen, että arvokas puukuitu käytetään uudestaan.

Maailma on viime vuosina herännyt muoveista syntyviin ongelmiin. Valtava osuus muovijätteestä syntyy pakkausteollisuudesta. Monia kansainvälisiä toimenpiteitä muovijätteen vähentämiseksi on toteutettu tai suunnitteilla. Lainsäädännölliset toimenpiteet vaativat tuekseen innovatiivista tuotekehitystä. Samalla, kun muovin käyttöä pyritään hillitsemään, kierrätyksen merkitys korostuu. Kulutus ja kierrätys ovat kuluttajan valintoja, mutta valmistajien vastuulla on tarjota tuotteita, jotka vastaavat näihin haasteisiin. Kotkamillsin uudet tuotteet tarjoavat kestävän vaihtoehdon.

Muoveista vapaat pakkausmateriaalit

Kotkamillsin lanseeraamat ISLA® ja AEGLE® -kartonkimateriaalit eivät sisällä lainkaan ympäristölle haitallisia muoveja. ISLA® -tuoteperhe on suunniteltu erityisesti kertakäyttöisiin kahvimukeihin. AEGLE® -tuotteet ovat pakkauskartonkeja ja soveltuvat hyvin monien erilaisten kuluttajille suunnattujen pakkausten materiaaliksi, kuten lääkkeiden, rasvaisten ruokien tai pakasteiden pakkaukseen. Kertakäyttöisten tuotteiden kohdalla keskeistä on kierrätyksen järjestäminen siten, että puukuitu uusiokäytetään. Kotkamills pyrkii edistämään tuotteiden kierrätystä yhdessä jätteenkäsittelytoimijoiden kanssa.

Kotkamillsin kartongeissa hyödynnetään ainutlaatuista suomalaista teknologista innovaatiota. Kartongeissa käytetään uudenlaista eriste- eli barrier-kerrosta, joka estää nesteen, kosteuden tai rasvan imeytymisen kartongin läpi. Vesipohjaisella dispersio-tekniikalla toteutettu barrier-kerros ei sisällä lainkaan muovia, joten tuote on helppo kierrättää. Tuotteet eivät sisällä terveydelle mahdollisesti haitallisia fluorokemikaaleja.

Kaksi erikokoista AEGLE -pakkauskartonkipakkausta.
Täysin muovittomat AEGLE®-pakkauskartongit soveltuvat esimerkiksi pakasteiden pakkaamiseen.

Kiertotalouden asialla

Kiertotalous ja kallisarvoisten materiaalien tehokas uusiokäyttö ovat tärkeä osa tulevaisuutta ja kestävää kehitystä. Perinteisen suomalaisen metsäteollisuusosaamisen yhdistäminen innovatiiviseen teknologiaan ja suunnitteluun mahdollistaa kiertotalouden viemisen käytäntöön. Kotkamills pystyy käyttämään arvokkaan puukuidun kokonaisuudessaan tehokkaan tuotantoprosessin ansiosta. Tuotantolaitoksella sahan sivutuotteet voidaan hyödyntää kartonki- ja paperituotteiden valmistuksessa, ja esimerkiksi muoviton kuppi voidaan kierrättää ja käyttää uudestaan raaka-aineena. Muovittomat tuotteet ja entistä paremmat kierrätysmahdollisuudet säästävät luontoa.

Kotkamills tarjoaa vaihtoehdon perinteisille pakkausmateriaaleille perinteisten ja kansainvälisten pikaruokayhtiöiden ja kahvilaketjujen tarpeisiin. Tuotteet tarjoavat jokaiselle kuluttajalle mahdollisuuden vaikuttaa muovittomaan tulevaisuuteen. Pienilläkin muovittomilla valinnoilla on suuri vaikutus.

 

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Markku Hämäläinen, puh.+358 40 721 0548, markku.hamalainen@kotkamills.com

Kotkamills on vastuullinen kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Tuotteita ovat täysin kierrätettävät kuluttajapakkauskartongit AEGLE® ja ISLA®, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.

www.kotkamills.com

Julkaistu 3.8.2018. Artikkelin kirjoittaja: Tuomas Tierala.

Available in English.


Lue seuraava artikkeli: Kooste saaristo- ja vesistömatkailun parhaista paloista »